
⭐ webmaster
Utrustning:
Låt den krossade ananasen rinna av i ett durkslag.
Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med smör och beströ med kokosflingor.
Mät upp smöret i en kastrull som rymmer minst 2 liter.
Smält smöret på svag värme. När drygt hälften av smöret smält. Stäng av värmen och tag bort kastrullen från spisen. Rör om tills allt smör smält. (På detta sätt slipper smöret bli onödigt varmt vilket är viktigt när äggen tillsätts i nästa steg.)
Tillsätt ägg, socker, salt, vaniljsocker, kokosflingor.
Vispa till en jämn smet för hand eller med elvisp. (Jag använder elvisp med vispar och kör ca 30 sekunder på högsta hastighet till en ljus fluffig smet.)
Tillsätt vetemjölet och den avrunnen krossad ananas.
Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Jag använder elvisp på lägsta hastighet inte längre tid än att det är blandat.)
(Tänk på att hälla upp vetemjölet eller väga det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir för mycket. För mycket mjöl ger en torr kaka.)
Häll kladdkakesmeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 22 min (precis innan den börjar få färg).
Observera att tiden i ugnen är avgörande för kladdigheten. Vill man ha en kladdigare kaka - ta kortare tid och vill man ha en mer välgräddad kaka tar man några minuter längre. Man kan öppna ugnsluckan och skaka lite lätt på formen. Om kakan dallrar i mitten så är den lagom kladdig tycker jag. Tänk också på att om du använder en större form så behöver du minska tiden i ugnen och tar du en mindre form så behöver tiden ökas.
Låt ananaskladdkakan svalna. Ställ gärna in den i kylskåp minst en timme före servering.
Servera ananaskladdkakan med vispad grädde och/eller vaniljglass.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |