Kokosglass




Ingredienser:
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde)
- 2 dl kokosflingor
Servering:
- ev. ananas
- ev. persikohalvor
- ev. hallon


Gör så här:
-
Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljus fluffig smet med elvisp.
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
Ägg och strösocker. Ägg och strösocker vispat. -
Vispa grädden medelhårt (du behöver inte göra rent visparna mellan).
- 3 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Tillsätt den vispade grädden, vaniljsocker och kokosmjölken.
Blanda till en jämn smet, använd gärna en slickepott.
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde)
Vispad grädde, vaniljsocker, kokosmjölk tillsatt. En jämn smet. -
Tillsätt kokosflingor.
Blanda till en jämn smet.
- 2 dl kokosflingor
Kokosflingor tillsatta. Kokosglass-smet. -
Med glassmaskin: Sätt igång glassmaskinen. Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Ät direkt eller frys in.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och frys in. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna för att minska iskristallbildning. Efter 3-4 timmar är glassen klar.
Kokosglass i glassmaskin. Kokosglassen klar. -
Vid servering: Låt gärna djupfryst glass tina ca 30-60 minuter i kylskåp. Servera gärna kokosglassen med exotiska frukter som ananas eller persikohalvor och eventuellt bär som t.ex. hallon.
- ev. ananas
- ev. persikohalvor
- ev. hallon
Kokosglass serverad med ananas.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Variationstips:
Glass är jättelätt att variera med olika smaksättning och tillbehör. Mängderna man har i är inte heller jättenoga. Smaka på smeten och prova dig fram. Har du en glassmaskin är det oerhört svårt att misslyckas. Utan glassmaskin brukar det också alltid bli gott men det kan bli isigt, läs tips ovan för att minska iskristallerna.
Hållbarhet och förvaring:
Glassen håller sig i frysen minst 3 månader.
| Efterrätter | Glass |

⭐ webmaster
Du verkar inte värma upp sockret ihop med något av de andra ingredienserna. Jag undrar därför om det inte blir en massa sockerkristaller kvar i glassen som stör den lena konsistensen? Går det bra att använda florsocker istället?