
Kokosglass
💬 3 kommentarer



Ingredienser:
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde)
- 2 dl kokosflingor
Servering:
- ev. ananas
- ev. persikohalvor
- ev. hallon


Gör så här:
-
Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljus fluffig smet med elvisp.
- 2 st ägg
- 4 msk strösocker
Ägg och strösocker. Ägg och strösocker vispat. -
Vispa grädden medelhårt (du behöver inte göra rent visparna mellan).
- 3 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Tillsätt den vispade grädden, vaniljsocker och kokosmjölken.
Blanda till en jämn smet, använd gärna en slickepott.
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde)
Vispad grädde, vaniljsocker, kokosmjölk tillsatt. En jämn smet. -
Tillsätt kokosflingor.
Blanda till en jämn smet.
- 2 dl kokosflingor
Kokosflingor tillsatta. Kokosglass-smet. -
Med glassmaskin: Sätt igång glassmaskinen. Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Ät direkt eller frys in.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och frys in. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna för att minska iskristallbildning. Efter 3-4 timmar är glassen klar.
Kokosglass i glassmaskin. Kokosglassen klar. -
Vid servering: Låt gärna djupfryst glass tina ca 30-60 minuter i kylskåp. Servera gärna kokosglassen med exotiska frukter som ananas eller persikohalvor och eventuellt bär som t.ex. hallon.
- ev. ananas
- ev. persikohalvor
- ev. hallon
Kokosglass serverad med ananas.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glass |


⭐ webmaster

Du verkar inte värma upp sockret ihop med något av de andra ingredienserna. Jag undrar därför om det inte blir en massa sockerkristaller kvar i glassen som stör den lena konsistensen? Går det bra att använda florsocker istället?