Kokosglass

Mycket god kokosglass som är jättegod att servera ihop med exotiska frukter som ananas eller persikor eller varför inte ihop med goda bär som hallon eller blåbär. Bäst resultat fås med glassmaskin eftersom den motverkar att iskristaller bildas vid infrysning. Utan glassmaskin är det extra viktigt att använda krämig kokosmjölk (eller kokosgrädde) med så hög fetthalt som möjligt eftersom det blir mindre iskristaller då. Utan glassmaskin är det också en fördel att antingen bara använda äggulorna eller om man även vill använda äggvitor så vispar man upp dem till ett fast skum och vänder ner.
kokosglass
Mycket god kokosglass serverad med ananasbitar.
Timglas Tid: 15 minuter + tid i glassmaskin och/eller frys
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (185 g): 571 kalorier, 18 g kolhydrater, 52 g fett, 7 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

 1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa till en ljus fluffig smet med elvisp.

 2. Vispa grädden medelhårt (du behöver inte göra rent visparna mellan).

 3. Tillsätt den vispade grädden, vaniljsocker och kokosmjölken.

  Blanda till en jämn smet, använd gärna en slickepott.

 4. Tillsätt kokosflingor.

  Blanda till en jämn smet.

 5. Med glassmaskin: Sätt igång glassmaskinen. Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Ät direkt eller frys in.

  Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och frys in. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna för att minska iskristallbildning. Efter 3-4 timmar är glassen klar.

 6. Vid servering: Låt gärna djupfryst glass tina ca 30-60 minuter i kylskåp. Servera gärna kokosglassen med exotiska frukter som ananas eller persikohalvor och eventuellt bär som t.ex. hallon.

relaterade artiklar Läs gärna:

byt ut Variationstips:

Glass är jättelätt att variera med olika smaksättning och tillbehör. Mängderna man har i är inte heller jättenoga. Smaka på smeten och prova dig fram. Har du en glassmaskin är det oerhört svårt att misslyckas. Utan glassmaskin brukar det också alltid bli gott men det kan bli isigt, läs tips ovan för att minska iskristallerna.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig i frysen minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glass |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Annika
Susanne, kan man göra den här glassen sockerfri genom att ersätta sockret med sötströ och vaniljsockret med vaniljpulver eller vaniljextrakt? Fyller sockret någon kemisk funktion?
💬 Svar till Shanga ✏️ Skrivet av Susanne
Det går jättebra att göra glass utan att värma glass-smeten. Det blir inga sockerkristaller eftersom sockret löser upp sig när man vispar sockret med äggen. Man kan även ta florsocker istället för strösocker.
✏️ Skrivet av Shanga
Hej, Tack för receptet!
Du verkar inte värma upp sockret ihop med något av de andra ingredienserna. Jag undrar därför om det inte blir en massa sockerkristaller kvar i glassen som stör den lena konsistensen? Går det bra att använda florsocker istället?

Visa alla kommentarer