
⭐ webmaster
Utrustning:
Lägg gelatinbladen i vatten.
(Häll upp vatten i en djup tallrik och lägg i gelatinbladen och tryck ner dem under ytan. Om inte gelatinbladen får plats kan man bryta dem i mindre bitar.)
Häll vispgrädde, kokosmjölk och strösocker i en kastrull.
Vispa runt så att det blandas och låt koka upp.
Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem.
Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar koka.
Vispa ner de urkramade gelatinbladen.
Häll smeten i portionsglas. Jag brukar använda en såsslev.
Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen och låt stå och stelna 3-4 timmar.
Rosta kokosflingorna i en stekpanna.
(Lägg kokosflingorna i en stekpanna (utan matfett) som du värmer på medelvärme. Ta en stekspade och rör om så att inte kokosflingorna bränns. När de fått gyllengul färg och doftar kokos är det klart. Det brukar ta ca 5 minuter.)
Strö de rostade kokosflingorna över pannacottan.
Lägg ev. några bär eller en skivad jordgubbe ovanpå kokosen och ev. en kvist citronmeliss.
Tips för att undvika tillsatser:
Köp "extra creamy" kokosmjölk eller kokosgrädde som brukar vara utan tillsatser till skillnad från många vanliga sorter kokosmjölk.
Planeringstips:
Går bra att göra 1-2 dygn före servering. Även de rostade kokosflingorna kan läggas på så fort pannacottan stelnat. Vänta helst med att garnera med bär och citronmeliss fram till någon timme före servering.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig 5 dygn i kylen men är fräschast mellan 1-2 dygn.
| Efterrätter | Glutenfritt |