| Efterrätter | Glutenfritt |

Kokospannacotta

Len och fin, ljuvligt god kokospannacotta som är enkel att göra. Godast blir den med kokosmjölk "extra creamy" eller kokosgrädde.
kokospannacotta
Kokospannacotta garnerad med jordgubbe och citronmeliss. Gott och enkelt recept på dessert.
Timglas Tid: 10 minuter + 3-4 timmar i kylen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

    Pannacotta:

  1. Lägg gelatinbladen i vatten.

    (Häll upp vatten i en djup tallrik och lägg i gelatinbladen och tryck ner dem under ytan. Om inte gelatinbladen får plats kan man bryta dem i mindre bitar.)

  2. Häll vispgrädde, kokosmjölk och strösocker i en kastrull.

  3. Vispa runt så att det blandas och låt koka upp.

  4. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem.

  5. Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar koka.

    Vispa ner de urkramade gelatinbladen.

  6. Häll smeten i portionsglas. Jag brukar använda en såsslev.

    Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen och låt stå och stelna 3-4 timmar.

  7. Garnering:

  8. Rosta kokosflingorna i en stekpanna.

    (Lägg kokosflingorna i en stekpanna (utan matfett) som du värmer på medelvärme. Ta en stekspade och rör om så att inte kokosflingorna bränns. När de fått gyllengul färg och doftar kokos är det klart. Det brukar ta ca 5 minuter.)

  9. Strö de rostade kokosflingorna över pannacottan.

  10. Lägg ev. några bär eller en skivad jordgubbe ovanpå kokosen och ev. en kvist citronmeliss.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 kokospannacotta
1. Gelatinblad i vatten.
instruktion steg 2 kokospannacotta
2. Vispgrädde, kokosmjölk, strösocker.
instruktion steg 3 kokospannacotta
3. Rör om. Låt koka upp.
instruktion steg 4 kokospannacotta
4. Krama ur gelatinbladen.
instruktion steg 5 kokospannacotta
5. Vispa ner gelatinbladen.
instruktion steg 6 kokospannacotta
6. Häll upp i portionsformar.
instruktion steg 7.1 kokospannacotta
7.1. Kokosflingor i en stekpanna.
instruktion steg 7.2 kokospannacotta
7.2. Rostade kokosflingor.
instruktion steg 8 kokospannacotta
8. Strö över rostade kokosflingor.
instruktion steg 9 kokospannacotta
9. Skivade jordgubbar.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Köp "extra creamy" kokosmjölk eller kokosgrädde som brukar vara utan tillsatser till skillnad från många vanliga sorter kokosmjölk.

planera Planeringstips:

Går bra att göra 1-2 dygn före servering. Även de rostade kokosflingorna kan läggas på så fort pannacottan stelnat. Vänta helst med att garnera med bär och citronmeliss fram till någon timme före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig 5 dygn i kylen men är fräschast mellan 1-2 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Lotta Wahlén penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
person Svar till sima penna Skrivet av Lotta Wahlén
Hej!
Det finns något som heter Vegegel från Dr. Oetker, som kan användas av vegetarianer, eller de som av andra orsaker vill/bör utesluta animaliskt gelatin. Det finns i välsorterade affärer.
Lycka till!

//Lotta
person Svar till sima penna Skrivet av Susanne
Ja du kan klicka på gelatinblad i receptet för att få info om detta. Du kan även söka på sajten efter gelésocker och läsa om det. Gelatinblad och socker kan ersättas med gelésocker. Sedan finns även något som heter agar agar men det har jag inte provat själv.

Läs alla 4 kommentarer