(Häll upp vatten i en djup tallrik och lägg i gelatinbladen och tryck ner dem under ytan. Om inte gelatinbladen får plats kan man bryta dem i mindre bitar.)
Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem.
Krama ur gelatinbladen.
Ta bort kastrullen från plattan så fort det börjar koka.
Vispa ner de urkramade gelatinbladen.
Vispa ner gelatinbladen.
Häll smeten i portionsglas. Jag brukar använda en såsslev.
Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen och låt stå och stelna 3-4 timmar.
Häll upp i portionsformar.
Garnering:
Rosta kokosflingorna i en stekpanna.
(Lägg kokosflingorna i en stekpanna (utan matfett) som du värmer på medelvärme. Ta en stekspade och rör om så att inte kokosflingorna bränns. När de fått gyllengul färg och doftar kokos är det klart. Det brukar ta ca 5 minuter.)
Näringsvärde per portion (94 g): 258 kcal, 10 g kolhydrater, 24 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Tips för att undvika tillsatser
Köp "extra creamy" kokosmjölk eller kokosgrädde som brukar vara utan tillsatser till skillnad från många vanliga sorter kokosmjölk.
Planeringstips
Går bra att göra 1-2 dygn före servering. Även de rostade kokosflingorna kan läggas på så fort pannacottan stelnat. Vänta helst med att garnera med bär och citronmeliss fram till någon timme före servering.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig 5 dygn i kylen men är fräschast mellan 1-2 dygn.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Lotta Wahlén
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
Svar till
sima
️ Skrivet av Lotta Wahlén
Hej!
Det finns något som heter Vegegel från Dr. Oetker, som kan användas av vegetarianer, eller de som av andra orsaker vill/bör utesluta animaliskt gelatin. Det finns i välsorterade affärer.
Lycka till!
//Lotta
webmaster
Svar till
sima
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan klicka på gelatinblad i receptet för att få info om detta. Du kan även söka på sajten efter gelésocker och läsa om det. Gelatinblad och socker kan ersättas med gelésocker. Sedan finns även något som heter agar agar men det har jag inte provat själv.
️ Skrivet av sima
Hej
Jag kan inte äta gelatin, kan jag använda något annat istället för gelatinblad?