Kantareller

Recept med Kantareller
Näringsvärden
Vikt-Volym
Skogens guld, kantareller, är en delikatess. Kantarell växer till exempel i granskog, bokskog och i gräs under ekar.
I Sverige finns sex arter av kantareller varav fyra är ätliga och goda: blek kantarell, kantarell, rödgul trumpetsvamp och trattkantarell.
Man känner igen en kantarell som en gul svamp och genom att fruktkropparna är trattformade och att hattens undersida har åsar som löper ner på foten.
I affären kan man på hösten köpa färska kantareller och året om kan kantareller på konservburk köpas.
För att få fram kantarellsmaken behövs fett. Smör eller grädde är de klassiska ingredienserna man brukar ha när man steker kantareller eller gör en god sås, men även olivolja kan användas.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kantareller.
Energi: | 24 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 1.7 g |
Fett: | 0.3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Köptips:
Ersätt med:
Vad väger kantareller?
1 liter | 300 g |
---|---|
1 kg | 3.33 liter |
Måttomvandla kantareller mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Svamp |

Förvällda kantareller
Förväll dina kantaraller för att kunna spara dem till ett senare tillfälle. Syftet är att få ur vätskan ur svampen. Så här gör man.


Kantarellpaj
Recept på en mycket god kantarellpaj. God pajdeg med fyllning av kantareller, lök, crème fraiche, ost och ägg.


Kantarellsoppa
Gott och enkelt recept på kantarellsoppa till vardag eller fest. Använd färska eller förvällda kantareller. Bilder steg för steg.
