Svampbuljong

Svampbuljongtärningar
Svampbuljongtärningar.

Svampbuljong används för att ge svampsmak till t.ex. grytor och såser.

Buljongtärningarna behöver lösas upp i vätska så låt den koka med och se till att den kommer under vätskenivån i grytan eller stekpannan så tar det bara några minuter innan den lösts upp. Rör sedan om så att smaken fördelar sig. Vill man snabba på tiden så kan man smula ner buljongtärningen.

Tänk på att svampbuljongen smakar mycket salt så smaka av innan du eventuellt saltar ytterligare.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Svampbuljong innehåller alla möjliga tillsatser. Gör egen om du vill undvika tillsatser.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av svampbuljong.

Energi: 5 kcal
Kolhydrater: 0.5 g (varav sockerarter: 0.5 g)
Protein: 0.5 g
Fett: 0.5 g (varav mättat fett: 0.3 g)
Fibrer: 0.5 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I närheten av kryddor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Annan buljong eller fond t.ex. kalvbuljong, köttbuljong eller grönsaksbuljong.

Liknande ingredienser

| Buljong |


Kommentarer

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info