| Kryddor och smaksättning |

Buljong

Det finns många olika sorters buljong och de finns att köpa i både flytande form, i pulverform och i tärningsform.

Buljong
Buljong i pulverform och tärningar.

Flytande buljong brukar även kallas för fond.

Fördelar med fond och pulver är att de lättare kan doseras om man t.ex. vill ha motsvarande en fjärdedels buljongtärning.

Fond brukar ha godast smak när man gör sås tycker jag. Till soppor och grytor spelar det kanske mindre roll, men beror förstås hur stor del av smaken som ska komma från buljongen. Har man andra ingredienser med tydlig smak så spelar buljongsmaken mindre roll.

Nackdelen med fond är att det är det dyraste alternativet. Buljongtärning och pulver är billigast.

Olika sorters Buljong


Kommentarer

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info