Tack så mycket!
Förvällda kantareller
Förvälla kantareller gör man för att kunna spara svampen till ett senare tillfälle. Syftet är att få ur vätskan ur svampen. Förvälld svamp kan sedan frysas. Senare kan den förvällda svampen tas upp ur frysen och t.ex. stekas och ätas på smörgås eller användas till svampsås eller stuvning.
Tid: 30 minuter
Mängd: Räcker till sås för 4 personer
Ingredienser:
- 400 g färska kantareller
- eller annan färsk svamp t.ex. champinjoner
- ev. 1 tsk matolja
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (100 g): 24 kcal, 2 g kolhydrater, 0 g fett, 2 g protein
GI Tips
Förvälld svamp har lågt GI.
LCHF Tips
Svamp innehåller i princip inga kolhydrater så det är perfekt LCHF-mat.
Hållbarhet och förvaring
Frysta förvällda kantareller håller sig ca 1 år i frysen.
️ Skrivet av
Förvällda kantarellers recept var tydlig att följa, det blev perfekt!! ,
Tack så mycket!
Tack så mycket!
️ Skrivet av
När jag förväller svamp så brukar jag inte steka torr svampen utan spar vattnet som stekt ur svampen och använder det när man fryser in den, då riskerar svampen inte att bli torr och jag tycker det blir mer svampsmak kvar. När jag sen ska använda svampen steker jag naturligtvis torr den.