
Förvällda kantareller




Ingredienser:
- 400 g färska kantareller
- eller annan färsk svamp t.ex. champinjoner
- ev. 1 tsk matolja



Gör så här:
-
Rensa svampen. Borsta av jord och skräp och skär av fula kanter.
Lägg kantarellerna i en kastrull. Sätt på plattan på svag värme. Efter en stund börjar det fräsa, det är vattnet i kantarellerna som börjar sippra ut.
- 400 g färska kantareller
- eller annan färsk svamp t.ex. champinjoner
Rensade trattkantareller. - 400 g färska kantareller
-
Låt det fräsa vidare och rör om lite då och då, om det bränner fast på bottnen av kastrullen, sänk värmen och/eller tillsätt någon tesked matolja eller smör eller någon matsked vatten.
När det fräst ett tag märker man att svamparnas volym blivit mycket mindre. Det beror på att vattnet sipprat ut. När du ser att det är en del vätska på bottnen av kastrullen så höj värmen till medelhög så kokar vätskan bort fortare.
Förvällda kantareller. -
När vätskan är borta, låt kallna och förpacka i plastpåsar. Lägg in i kylen och när det är kylskåpskallt kan man frysa in dem.
GI Tips:
LCHF Tips:
Hållbarhet och förvaring:
| Tillbehör |
