
Kycklingsoppa
5.0 | 💬 24 kommentarer



Ingredienser:
- 1 st (ca 1-1,5 kg) hel kyckling
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st gul lök
- 2 liter vatten
- 1 st lagerblad
- ca 15 st svartpepparkorn
- ca 3 tsk salt
- 1 msk timjan
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm malen vitpeppar
- ca 45 g persilja


Gör så här:
-
Lägg kycklingen i en stor gryta som rymmer minst 5 liter.
- 1 st (ca 1-1,5 kg) hel kyckling
Kycklingen i en stor gryta. -
Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Hacka löken.
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st gul lök
Skala. Skär i mindre bitar. -
Lägg i grönsakerna/rotfrukterna i grytan. Häll på vatten och tillsätt kryddorna; lagerblad, svartpepparkorn, salt, timjan, vitllök och vitpeppar.
- 2 liter vatten
- 1 st lagerblad
- ca 15 st svartpepparkorn
- ca 3 tsk salt
- 1 msk timjan
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm malen vitpeppar
Lägg i grönsaker/rotfrukter. Tillsätt vatten och kryddor. -
Låt koka upp. Innan eller under tiden det kokar upp kan du klippa bort bladen från persiljan och spara till senare. Lägg sedan stjälkarna i soppan och låt dem koka med.
- ca 45 g persilja
Spara persiljebladen. Lägg i persiljestjälkarna. -
Sänk värme, lägg på locket och låt småkoka på svag värme 1,5 - 2 timmar.
-
Fiska upp lagerblad och persiljestjälkarna ur soppan och släng.
Lyft upp kycklingen ur buljongen och lägg på en skärbräda.
Soppan har kokat klart. Fiska upp och släng. Lägg kycklingen på en skärbräda. -
Rensa kycklingen och släng ben och knotor.
(Det här går förhållandevis fort eftersom köttet kokat så länge och lätt lossnar och ramlar sönder.)
Rensa kycklingen. Färdigrensat. -
Lägg tillbaka kycklingköttet utan ben i buljongen. Låt bli varm igen och smaka av med salt och peppar.
Klipp över persiljebladen du sparade och rör om.
Lägg tillbaka kycklingköttet. Klipp över persilja. Färdig kycklingsoppa.
GI Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:




