| Fågel | GI Recept | Soppor |

Kycklingsoppa

En riktigt god "äkta" kycklingsoppa som görs på hel kyckling och där den fina smaken kommer från kycklingbenen samt kryddorna, vilket ger oss en mycket god äkta buljong utan tillsatser. Soppan tar inte så lång tid att göra heller, när du lagt i alla ingredienser i grytan sköter den sig själv. När man sedan tar upp kycklingen och tar bort benen så går det väldigt fort eftersom köttet ramlar sönder och lossnar väldigt lätt.
kycklingsoppa
Fantastiskt god kycklingsoppa som får sin goda smak genom att den görs på hel kyckling som får koka länge.
Timglas Tid: 10 minuter + 2 timmar kokning + 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Lägg kycklingen i en stor gryta som rymmer minst 5 liter.

  2. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Hacka löken.

  3. Lägg i grönsakerna/rotfrukterna i grytan. Häll på vatten och tillsätt kryddorna; lagerblad, svartpepparkorn, salt, timjan, vitllök och vitpeppar.

  4. Låt koka upp. Innan eller under tiden det kokar upp kan du klippa bort bladen från persiljan och spara till senare. Lägg sedan stjälkarna i soppan och låt dem koka med.

  5. Sänk värme, lägg på locket och låt småkoka på svag värme 1,5 - 2 timmar.

  6. Fiska upp lagerblad och persiljestjälkarna ur soppan och släng.

    Lyft upp kycklingen ur buljongen och lägg på en skärbräda.

  7. Rensa kycklingen och släng ben och knotor.

    (Det här går förhållandevis fort eftersom köttet kokat så länge och lätt lossnar och ramlar sönder.)

  8. Lägg tillbaka kycklingköttet utan ben i buljongen. Låt bli varm igen och smaka av med salt och peppar.

    Klipp över persiljebladen du sparade och rör om.

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 kycklingsoppa
1. Kycklingen i en stor gryta.
instruktion steg 2.1 kycklingsoppa
2.1. Skala.
instruktion steg 2.2 kycklingsoppa
2.2. Skär i mindre bitar.
instruktion steg 3.1 kycklingsoppa
3.1. Lägg i grönsaker/rotfrukter.
instruktion steg 3.2 kycklingsoppa
3.2. Tillsätt vatten och kryddor.
instruktion steg 4.1 kycklingsoppa
4.1. Spara persiljebladen.
instruktion steg 4.2 kycklingsoppa
4.2. Lägg i persiljestjälkarna.
instruktion steg 6.1 kycklingsoppa
6.1. Soppan har kokat klart.
instruktion steg 6.2 kycklingsoppa
6.2. Fiska upp och släng.
instruktion steg 6.3 kycklingsoppa
6.3. Lägg kycklingen på en skärbräda.
instruktion steg 7.1 kycklingsoppa
7.1. Rensa kycklingen.
instruktion steg 7.2 kycklingsoppa
7.2. Färdigrensat.
instruktion steg 8.1 kycklingsoppa
8.1. Lägg tillbaka kycklingköttet.
instruktion steg 8.2 kycklingsoppa
8.2. Klipp över persilja.
instruktion steg 8.3 kycklingsoppa
8.3. Färdig kycklingsoppa.

GI GI Tips:

Kycklingsoppan har lågt GI.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kycklingsoppa i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Mirre penna Skrivet av Susanne
Jo kycklingsoppan bör fungera bra till matlåda, bara du har en matlåda som håller tätt! :)
penna Skrivet av Mirre
Kan inte se på mobilen ifall den funkar som matlåda eller inte. Men ja tror du den går bra i matlådor? Den verkar ju inte ha nåt i sig som kan bli knasigt.
Annars så har jag letat efter ett recept på kycklingsoppa med hel kyckling som ser bra ut. Vilket denna gör så blir till att testa!
penna Skrivet av Johan
Mycket välskrivet! Väldigt gott och superenkelt att göra! Tack för receptet!! :)

Läs alla 4 kommentarer