Persikor och hallon med grädde

Persikor och hallon med grädde är en oerhört enkel men god efterrätt.
persikor och hallon
Ett oerhört enkelt recept på en god efterrätt med hallon och persikor.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner valfritt

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Tina hallonen. Låt persikorna rinna av. Vispa grädden.

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  2. Antingen lägger du persikorna i en skål och hallonen ovanpå och låter gästerna själva ta. Servera vispgrädden vid sidan av.

    Om du vill servera i portioner så lägg en persika i en dessertskål och hallon ovanpå och en klick vispgrädde vid sidan.

    persikohalvor med hallon
    Persikohalvor med hallon.

GI GI Tips:

Byt ut persikor i sockerlag mot färsk frukt t.ex. apelsin, persikor eller äpple i bitar.

byt ut Variationstips:

Prova ananas, aprikoser och andra frukter.

Kommentarer till Persikor och hallon med grädde

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Angela: Tack för din kommentar, jag håller med. Jag har ändrat i receptet nu. För att få så lågt GI som möjligt ska man inte ta frukt i sockerlag utan helst välja färsk frukt som har lägre GI. Riktigt gott blir det förstås med en blandning av färska frukter - en fruksallad med vispad grädde och hallon det är riktigt gott!
penna Skrivet av Angela
Det brukar vara sockerlag i konserver med persikor - därför är jag rätt tveksam till att denna efterrätt har lågt GI. Gör i stället som Felicia och ta färsk eller fryst(tinad) mango i stället för persikor. Då slipper du i alla fall det tillsatta sockret..

Läs alla 8 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt |