Näringsvärde per portion (313 g): 220 kalorier, 31 g kolhydrater, 23 g fett, 2 g protein, 6 g fibrer
GI Tips
Byt ut persikor i sockerlag mot färsk frukt t.ex. apelsin, persikor eller äpple i bitar.
Variationstips
Prova ananas, aprikoser och andra frukter.
Kommentarer och betyg
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Angela: Tack för din kommentar, jag håller med. Jag har ändrat i receptet nu. För att få så lågt GI som möjligt ska man inte ta frukt i sockerlag utan helst välja färsk frukt som har lägre GI. Riktigt gott blir det förstås med en blandning av färska frukter - en fruksallad med vispad grädde och hallon det är riktigt gott!
️ Skrivet av Angela
Det brukar vara sockerlag i konserver med persikor - därför är jag rätt tveksam till att denna efterrätt har lågt GI. Gör i stället som Felicia och ta färsk eller fryst(tinad) mango i stället för persikor. Då slipper du i alla fall det tillsatta sockret..
️ Skrivet av Madeleine
Jag tänkte ha det till min fest för jag fyller 11 år och då tänkte jag ha det och bjuda på efter tacosen. Eller är det någon annan som kan komma på något annat förslag.
️ Skrivet av Felicia
Min räddning! Jag har letat och har bara 30 minuter på mig jag har tinnat mango och bär så jag prövar mango istället :)
Meddelar vad gästerna tycker ;D
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl