Grahamsgrynsgröt

Grahamsgröt är god och nyttig gröt med fullkorn och fibrer som passar perfekt till frukost. Du kan tillaga den antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, blåbär, hallon eller sylt.
grahamsgrynsgröt
Grahamsgrynsgröt serverad med mjölk och äppelmos.
Timglas Tid: 7 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp.

    (I mikro: Detta kan också göras direkt på tallriken om du gör 1 portion i mikro. Mät upp ingredienserna och kör 2 min på full effekt.)

    instruktion steg 1.1 grahamsgrynsgröt
    Mät upp ingredienserna.
    instruktion steg 1.2 grahamsgrynsgröt
    Koka upp.
  2. Vispa ner grahamsgrynen. Sänk värmen och låt koka ca 5 minuter tills gröten är lagom tjock.

    (I mikro: Vispa ner grahamsgrynen och kör 1 minut på full effekt. Vispa. Kör 5 min på medeleffekt ca 400W.)

    instruktion steg 2.1 grahamsgrynsgröt
    Vispa ner grahamsgryn.
    instruktion steg 2.2 grahamsgrynsgröt
    Sänk värmen.
    instruktion steg 2.3 grahamsgrynsgröt
    Gröten har tjocknat.
  3. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, färska bär eller jordgubbssylt.

GI GI Tips:

Servera med tillbehör som har lägre GI t.ex. bär, färsk frukt.

Kommentarer till Grahamsgrynsgröt

Skriv en kommentar

besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Nej det är inte samma recept. Här är recept på mannagrynsgröt.
penna Skrivet av Linda
Hej
Kan man använda mannagryn. Istället för Grahamsgryn?

Se även dessa recept

| Frukost |