Grahamsgrynsgröt 
            Grahamsgröt är god och nyttig gröt med fullkorn och fibrer som passar perfekt till frukost. Du kan tillaga den antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, blåbär, hallon eller sylt.
            
            
                Grahamsgrynsgröt serverad med mjölk och äppelmos. 
             
        
            
                Tid:  7 minuter
            
            
                Mängd:  1 portion
            
            Ingredienser: 
                    
                        Servering:
                         
                    
                
                    Vegetariskt 
                
        
	
        
            
                
                    
                        
                            
                                        
                                                Mät upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp.
(I mikro: Detta kan också göras direkt på tallriken om du gör 1 portion i mikro. Mät upp ingredienserna och kör 2 min på full effekt.)
                                                
                                                            
                                                                Mät upp ingredienserna. 
                                                             
                                                            
                                                                Koka upp. 
                                                             
                                                      
                                        
                                                Vispa ner grahamsgrynen. Sänk värmen och låt koka ca 5 minuter tills gröten är lagom tjock.
(I mikro: Vispa ner grahamsgrynen och kör 1 minut på full effekt. Vispa. Kör 5 min på medeleffekt ca 400W.)
                                                
                                                            
                                                                Vispa ner grahamsgryn. 
                                                             
                                                            
                                                                Sänk värmen. 
                                                             
                                                            
                                                                Gröten har tjocknat. 
                                                             
                                                      
                                        
                                                Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, färska bär eller jordgubbssylt.
                                                 
                             
                         
                     
             
            
    
        
        
                 Näringsvärde per portion (531 g): 324 kcal, 37 g kolhydrater, 12 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer
                Servera med tillbehör som har lägre GI t.ex. bär, färsk frukt.
    
    
        
        
	
	
			 
			1  
	
	
	
		
		
		
			Skrivet av   Sten Eriksson  
				2024-03-02 09:32
				 
		
			Angående grahamsgryngröt i mikro
		
	 
	
		
				 webmaster 
		 
		
				Svar  till
				Linda
			Skrivet av   Susanne  
				2014-03-27 18:26
				 
		
			Nej det är inte samma recept. Här är recept på 
mannagrynsgröt .
			
	 
	
		
		
		
			Skrivet av   Linda  
				2014-03-27 18:20
				 
		
			Hej  
		
	  
	
	
			 
			1