Passa på under äppelsäsongen att blanda i äpplen i gröten.
Äppelgröt är gott och nyttigt och du behöver inte servera någon sylt eller socker till äppelgröt. Det här receptet är gjort utifrån grahamsgrynsgröt men du kan även göra äppelgröt med mannagrynsgröt och havregrynsgröt på liknande sätt, se variationstips nedan.
Näringsvärde per portion (656 g): 407 kalorier, 57 g kolhydrater, 11 g fett, 14 g protein, 7 g fibrer
Variationstips
Det här receptet går även att göra som havregrynsgröt eller mannagrynsgröt. Tänk på att äpplena bör koka ca 5 minuter och att minska vätskemängden ca 20% eftersom äpplena avger vätska.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Jag
️ Skrivet av Susanne
Ja men utgå då från receptet på havregrynsgröt istället och tänk på att äpplena bör koka ca 5 minuter och minska vätskemängden i havregrynsgröt-receptet med ca 20% eftersom äpplena avger vätska. Socker kan man också tillsätta om man vill.
️ Skrivet av Jag
kan man ta havregryn istället?
kan man tillsätta socker?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl