Passa på under äppelsäsongen att blanda i äpplen i gröten.
Äppelgröt är gott och nyttigt och du behöver inte servera någon sylt eller socker till äppelgröt. Det här receptet är gjort utifrån grahamsgrynsgröt men du kan även göra äppelgröt med mannagrynsgröt och havregrynsgröt på liknande sätt, se variationstips nedan.
Sänk värmen och låt koka på svag värme ca 5 minuter tills äppelbitarna blivit lagom mjuka och gröten är lagom tjock.
Om gröten blir för tjock för snabbt kan du späda med vatten. Om den är för lös så koka lite längre och ta lite mindre vätska nästa gång. Olika sorters äpplen kan vara olika vattniga.
Näringsvärde per portion (656 g): 407 kcal, 57 g kolhydrater, 11 g fett, 14 g protein, 7 g fibrer
Variationstips
Det här receptet går även att göra som havregrynsgröt eller mannagrynsgröt. Tänk på att äpplena bör koka ca 5 minuter och att minska vätskemängden ca 20% eftersom äpplena avger vätska.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Jag
️ Skrivet av Susanne
Ja men utgå då från receptet på havregrynsgröt istället och tänk på att äpplena bör koka ca 5 minuter och minska vätskemängden i havregrynsgröt-receptet med ca 20% eftersom äpplena avger vätska. Socker kan man också tillsätta om man vill.
️ Skrivet av Jag
kan man ta havregryn istället?
kan man tillsätta socker?