Näringsvärde per portion (662 g): 361 kalorier, 54 g kolhydrater, 9 g fett, 9 g protein, 6 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med smörgås till.
GI Tips
Ta så lite socker som möjligt.
LCHF Tips
Uteslut socker eller använd Stevia Strö eller annat sötningsmedel istället. Koka äpplena i så lite vatten som möjligt för att du ska behöva så lite potatismjöl som möjligt.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven äppelkräm i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Äppelkrämen kan även frysas och håller sig då minst 6 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
MHulan
️ Skrivet av Susanne
Vikten som anges i ingredienslistan gäller oskalade och icke urkärnade äpplen. I steg 1 så står det att man ska skala äpplena och skära i mindre bitar, är det där du menar att det är otydligt? Jag ska kanske lägga till att man ska slänga bort skrutten/kärnhuset? (Jag kärnar alltså inte ur äpplet utan jag skär bara med en kniv runt så jag får mindre bitar av äpplet och så blir bara skrutten kvar som jag slänger. Men självklart kan man om man vill kärna ur först och skära i bitar efteråt om man tycker att det är smidigare.)
️ Skrivet av MHulan
Står i kommerntarena att äpplena ska vara urkärnade men inte i själva receptet.
webmaster
Svar till
Olivia
️ Skrivet av Susanne
Oskalade. Jag anger alltid vikt på äpplen oskalade och icke urkärnade.
️ Skrivet av Olivia
Hej!
Gäller de 600g skalade och urkärnade äpplen eller ickeskalade?
webmaster
Svar till
Anna
️ Skrivet av Susanne
Tack! Jättebra att veta! Jag skriver in det i receptet!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl