Rabarberkräm

Rabarberkräm är gott med mjölk till mellanmål eller kvällsmat och går snabbt att göra.
Rabarberkräm serverad
Rabarberkräm är gott att servera med mjölk.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2-3 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 1 sats = 3 portioner : 247 kcal

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Servera med laktosfri mjölk.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Tillaga rabarberkräm så här:

  1. Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.

    instruktion steg 1 rabarberkräm
    Rabarber i skivor.
  2. Koka upp vatten och socker.

    instruktion steg 2.1 rabarberkräm
    Vatten och strösocker.
    instruktion steg 2.2 rabarberkräm
    Koka upp.
  3. Lägg i rabarberskivorna. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig.

    Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Rabarbern är surare i början av säsongen.

    instruktion steg 3.1 rabarberkräm
    Lägg i rabarbern.
    instruktion steg 3.2 rabarberkräm
    Koka rabarbern.
    instruktion steg 3.3 rabarberkräm
    Färdigkokt rabarber.
  4. Blanda ut potatismjölet i lite vatten. (Ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl.)

    instruktion steg 4 rabarberkräm
    Potatismjöl och vatten.
  5. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.

    Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.

    Servera med mjölk.

    instruktion steg 5.1 rabarberkräm
    Rör ner potatismjölet.
    instruktion steg 5.2 rabarberkräm
    Färdig rabarberkräm.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdig rabarberkräm håller sig minst en vecka i kylskåp. Kan ätas kall eller värmas igen.

Se även dessa recept

| Kvällsmat | Snabbt & Lätt | Sommarmat |

Kommentarer till Rabarberkräm

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Martin
Jag gjorde dubbel sats. Enda skillnaden var att jag hade i rabarbern innan det kokade. Den blev till klister istället för kräm. Provade att ha i mer vatten men det blev bara rinnande klister istället. Kokade ganska kraftigt när jag redde den. Kan det vara därför?
💬 Svar till Simon ✏️ Skrivet av Susanne
Låter gott med hallon och ger ju lite fin färg också! Hur stor mängd socker som behövs beror förutom eget tycke och smak även på rabarbern. I början av säsongen är rabarbern mycket surare än i slutet av säsongen. Så man bör alltid smaka sig fram till rätt mängd socker.
✏️ Skrivet av Simon
Jag la in en "grabbnäve" hallon också. Det blev riktigt gott. Man kan nog tillsätta lite mer socker dock, om man inte vill ha sin kräm sur.
💬 Svar till Morras ✏️ Skrivet av Susanne
Minst en vecka, troligtvis betydligt längre lite beroende på sockermängd.
✏️ Skrivet av Morras
Hur länge håller krämen i kylskåpet??