Rabarberkräm




Ingredienser:
- ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
- 2 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
Servering:
- ca 5-10 dl mjölk



Tillaga rabarberkräm så här:
-
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
- ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
Rabarber i skivor. -
Koka upp vatten och socker.
- 2 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
Vatten och strösocker. Koka upp. -
Lägg i rabarberskivorna. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig.
Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Rabarbern är surare i början av säsongen.
Lägg i rabarbern. Koka rabarbern. Färdigkokt rabarber. -
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. (Ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl.)
- 1,5 msk potatismjöl
Potatismjöl och vatten. -
Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.
Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
- ca 5-10 dl mjölk
Rör ner potatismjölet. Färdig rabarberkräm.
Hållbarhet och förvaring:
Färdig rabarberkräm håller sig minst en vecka i kylskåp. Kan ätas kall eller värmas igen.
| Kvällsmat | Snabbt & Lätt | Sommarmat |

⭐ webmaster

⭐ webmaster