Den blev precis som jag ville ha' den .
Rabarberkräm
Ingredienser:
- ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
- 2 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
Servering:
- ca 5-10 dl mjölk
Tillaga rabarberkräm så här:
-
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
- ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
-
Koka upp vatten och socker.
- 2 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
-
Lägg i rabarberskivorna. Låt koka ca 4-5 min till rabarbern delar sig.
Smaka gärna av och tillsätt mer socker om du tycker det behövs. Rabarbern är surare i början av säsongen.
-
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. (Ta ungefär lika mycket vatten som mängden potatismjöl.)
- 1,5 msk potatismjöl
-
Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.
Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
- ca 5-10 dl mjölk
Hållbarhet och förvaring:
| Kvällsmat | Snabbt & Lätt | Sommarmat |
Den blev precis som jag ville ha' den .
⭐ webmaster