Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Tänk på att röra om potatismjölet och vattnet i botten så det löser upp sig precis innan du häller i det eftersom potatismjölet snabbt sjunker till botten.
Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Näringsvärde per portion, beräknat på 1 sats = 3 portioner (420 g): 243 kcal, 34 g kolhydrater, 8 g fett, 8 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Färdig rabarberkräm håller sig minst en vecka i kylskåp. Kan ätas kall eller värmas igen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Christian Axelsson
Jag har kört på recepten.se i över 10 år och tycker helt klart det är den bästa recept sidan. Så skönt att man kan skrolla igenom kommentarerna och få tips på gör annorlunda eller avancera receptet. Jätte nöjd med rabarberkrämen också 🙂
️ Skrivet av Eva Sørensen
Så god kräm .
Den blev precis som jag ville ha' den .
️ Skrivet av Sofie
Mycket gott, gör kräm varje säsong av min rabarber!
️ Skrivet av Martin
Jag gjorde dubbel sats. Enda skillnaden var att jag hade i rabarbern innan det kokade. Den blev till klister istället för kräm. Provade att ha i mer vatten men det blev bara rinnande klister istället. Kokade ganska kraftigt när jag redde den. Kan det vara därför?
webmaster
Svar till
Simon
️ Skrivet av Susanne
Låter gott med hallon och ger ju lite fin färg också! Hur stor mängd socker som behövs beror förutom eget tycke och smak även på rabarbern. I början av säsongen är rabarbern mycket surare än i slutet av säsongen. Så man bör alltid smaka sig fram till rätt mängd socker.