Blåbärsmoussetårta
Baka den här goda blåbärsmoussetårtan som är riktig lyx. En fantastiskt god tårta med en krämig chokladbotten toppad med en ljuvlig sötsyrlig blåbärsmousse med vit choklad. Tårtan är glutenfri och innehåller inte heller gelatin. Lätt att lyckas med och succén är given.

Tid: ca 2 timmar
Mängd: 12 bitar
Ingredienser:
Chokladbotten:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 4 msk kakao
- 2 dl mandelmjöl
Blåbärsmousse:
- 3 dl (225 g) blåbär
- 0,5 dl strösocker
- 200 g vit choklad
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk pressad lime
Garnering:
- ca 150 g blåbär
- ca 50 g vit choklad
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 19 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (151 g): 537 kcal, 35 g kolhydrater, 41 g fett, 6 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Den här blev helt perfekt! Mycket bra recept!
️ Skrivet av
Hej, jag gjorde som det stå, men blåbärsmoussen är för fuktig, så det rinner hela tiden fruktvatten ur botten. Jag kan ens lyfta över till en tårtfat.
️ Skrivet av
Blåbärsmoussetårta HUR STOR SKA FORMEN VARA?
️ Skrivet av
Hej! Min blåbärsmousse blev jättelös, nästan som soppa trots att jag gjorde som det stod i receptet. Jag la i 4 blad gelatin och fick då ordning på den. Annars var bläbärsmoussetårtan väldigt god och lite lyxig.