Blåbärsmoussetårta

Baka den här goda blåbärsmoussetårtan som är riktig lyx. En fantastiskt god tårta med en krämig chokladbotten toppad med en ljuvlig sötsyrlig blåbärsmousse med vit choklad. Tårtan är glutenfri och innehåller inte heller gelatin. Lätt att lyckas med och succén är given.
blåbärsmoussetårta
En bit blåbärsmoussetårta.
Timglas Tid: ca 2 timmar
Portioner 12 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit: 541 kcal

Ingredienser:

Chokladbotten:

Blåbärsmousse:

Garnering:

Utrustning:

Gör så här:

  1. Smält smöret. När drygt hälften smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om då och då tills allt smör smält.

    blåbärsmoussetårta steg 1: smält smör
    Smält smör.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant.

  3. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, salt, kakao och mandelmjöl till det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.

    blåbärsmoussetårta steg 3: ingredienser till chokladbotten
    Ingredienser till chokladbotten.
    blåbärsmoussetårta steg 3: smeten till botten klar
    Smeten till botten klar.
  4. Häll smeten i formen. 
    blåbärsmoussetårta steg 4: smeten i formen
    Smeten i formen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara tårtan i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Tårtor & bakelser |

Kommentarer till Blåbärsmoussetårta

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info