Blåbärsmoussetårta
 
                Ingredienser:
Chokladbotten:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 4 msk kakao
- 2 dl mandelmjöl
Blåbärsmousse:
- 3 dl (225 g) blåbär
- 0,5 dl strösocker
- 200 g vit choklad
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk pressad lime
Garnering:
- ca 150 g blåbär
- ca 50 g vit choklad
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 19 minuter med över- och undervärme
- 
                                                Smält smöret. När drygt hälften smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om då och då tills allt smör smält. - 150 g smör
   Smält smör. 
- 
                                                Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant.   Form med fastspänt bakplåtspapper. 
- 
                                                Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, salt, kakao och mandelmjöl till det smälta smöret. Vispa till en jämn smet. - 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 4 msk kakao
- 2 dl mandelmjöl
   Ingredienser till chokladbotten.   Smeten till botten klar. 
- 
                                                Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 19 minuter. Låt svalna i formen.   Smeten i formen.   Färdiggräddad chokladbotten. 
- 
                                                Mixa blåbären med strösocker och limesaft. - 3 dl (225 g) blåbär
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk pressad lime
   Blåbär, strösocker, limesaft.   Mixat blåbär, socker, lime. 
- 
                                                Smält den vita chokladen försiktigt på svag värme i en kastrull. - 200 g vit choklad
   Vit choklad i kastrull.   Smält vit choklad. 
- 
                                                Tillsätt blåbärsmixet till den smälta chokladen och rör om till en jämn smet. Värm på svag värme så att det går ihop till en jämn smet. Tag bort från värmen och låt svalna.   Tillsätt blåbärsmixet till vita chokladen.   Blandat. 
- 
                                                Vispa grädden medelhårt. Tillsätt den när choklad- och blåbärskrämen är max 37°C (så att inte grädden smälter). Blanda. Nu är blåbärsmoussen klar. - 5 dl vispgrädde
   Vispad grädde.   Vispad grädde tillsatt.   Blåbärsmousse. 
- 
                                                Bred ut blåbärsmoussen på chokladbotten som har svalnat och är rumstempererad. Ställ in i kylskåp minst en timme tills moussen stelnat.   Blåbärsmousse på chokladbotten. 
- 
                                                Tag bort kanten från formen. Lyft därefter över kakan till ett serveringsfat. Botten lossnar lätt från bakplåtspappret. (Om det behövs kan man skära först utmed kanten med t.ex. en tunn kniv eller plastredskap så lossnar moussen enkelt.)   Blåbärsmoussetårta utan garnering. 
- 
                                                Garnera tårtan med blåbär och hyvlad vit choklad. Servera! - ca 150 g blåbär
- ca 50 g vit choklad
   Garnerad blåbärsmoussetårta. 
 
							
 Blåbärskladdkaka
                              Blåbärskladdkaka
                           Blåbärsmandelkaka
                              Blåbärsmandelkaka
                           Krämig blåbärspaj
                              Krämig blåbärspaj
                           Blåbärspaj
                              Blåbärspaj
                           Hallonmoussetårta
                              Hallonmoussetårta
                           Chokladmousse
                              Chokladmousse
                           Stracciatellamousse
                              Stracciatellamousse
                           Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar
                              Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar