Kiwi

Kiwi är en brunaktig lite taggig frukt stor som ett hönsägg. Fruktköttet är grönt och saftigt. Kiwi är rik på C-vitamin. Kiwi innehåller även A- och E-vitaminer.
Kiwi kan skalas, skivas och användas som dekoration eller klyvas och ätas med sked ur skalet.
Kiwi blir sötare ju mer den mognar.
Kiwi kan vara allergiframkallande.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kiwi.
Energi: | 56 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 10 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 4 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
| Frukt |

Chokladdoppad frukt
Chokladdoppad frukt är ett gott recept med lågt GI på frukt doppad i choklad. Gott som godis eller garnering på bakverk.


Kiwisorbet
Recept på kiwisorbet - gott och enkelt, laktosfritt och glutenfritt. Gott till dessert eller lyxigt mellanmål.


Kiwiyoghurtglass
Kiwiyoghurtglass - mycket god glass med kiwi och turkisk yoghurt. Enkel att göra.


Rulltårtsbakelser
Goda rulltårtsbakelser! Av rulltårta kan man enkelt göra bakelser med detta recept. Skär rulltårta, vispa grädde och garnera med frukt och bär.
