
⭐ webmaster
Utrustning:
Skala och mosa kiwin med en gaffel. (Man kan även mixa kiwin med en mixer.)
Mät upp äggulor och strösocker i en bunke.
Vispa till en ljusgul smet, använd gärna elvisp.
Tillsätt den mosade kiwin och den turkiska yoghurten.
Vispa eller rör ihop till en jämn smet. (Det går bra att använda elvisp eller röra för hand.)
Häll glass-smeten i en plastburk, sätt på locket och ställ in i frysen.
Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Rör om en gång i halvtimmen under de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. (Använd gärna en gaffel och tryck sönder det som fryst och rör om så blir glassen mindre isig.)
(Glass-smeten går även att köra i glassmaskin. Den blir då krämigare och mindre isig.)
Låt tina en halvtimme i rumstemperatur eller en timma i kylskåp före servering.
(Ett tips är att ställa in det porslin man ska servera och äta glassen på i frysen före servering så de blir riktigt kalla. Då smälter inte glassen så den rinner ut särskilt mycket.)
Läs gärna:
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| GI | Glass | Glutenfritt |