| Snabbt & Lätt | Tillbehör |

Varm choklad

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
varm choklad
Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde och siktad kakao.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull.

    Vispa till en jämn smet utan kakaoklumpar.

  2. Vispa ner mjölken.

  3. Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.

    OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka.

  4. Häll upp den varma chokladen i koppar.

    Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.

Beskrivande bilder

grädde, socker och kakao
1.1. Grädde, socker och kakao.
grädde, socker och kakao blandat
1.2. Grädde, socker och kakao blandat.
mjölken nervispad
2. Mjölken nervispad.
värm på spisen
3. Värm på spisen.
varm choklad i kopp
4.1. Varm choklad i kopp.
varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao
4.2. Varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Ulf Magnusson  
Om man använder rå kakao, som är oerhört näringsrikt, ska man vad jag förstår INTE använda mjölk. Rå kakao behåller näringsvärdet eftersom den rostas vid låg temperatur. Använder man för hett vatten tror jag att det är risk att stora delar av de positiva effekterna uteblir precis som med grönsaker som värms upp för mycket.
   kommentar  Skrivet av  Matilda  
Häll i vaniljpulver/vaniljsocker med lite kanel (blir godast med en kanelstäng. Blir supergott!
 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja du kan ta mjölk istället för grädde men det blir inte lika gott. ;)
   kommentar  Skrivet av  Sara  
Går det utan grädde
 svar  Svar till  Anki    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för jättebra tips! Kardemumma låter jättegott!
 svar  Svar till  Magnus    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Sötströ eller annat sötningmedel med t.ex. stevia borde fungera precis som Anki skrev och hon hade ju även fler bra tips!
   kommentar  Skrivet av  Anki  
Sötströ istället för socker, men ännu viktigare: en doft kardemumma. Hoooooo boy!

Man kan göra en variant där man blandar de torra ingredienserna med pulvermjölk och har i en liten burk för att ta med till jobbet exempelvis. Då behöver man bara en mugg, tesked, och tevatten från kaffeautomaten.

Hmmm, undrar om det finns grädde i pulverform... Antagligen gör det det. Utveckling!
   kommentar  Skrivet av  Magnus  
Blir det väldigt bittert utan socker eller har du någon rekommendation om tex stevia funkar.
Blir problem pga diabetes
 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra!
   kommentar  Skrivet av  Emma  
den här chokladen var den godaste någonsin! JÄTTEGOD!

Skriv och läs alla 26 kommentarer