| Snabbt & Lätt | Tillbehör |

Varm choklad

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
varm choklad
Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde och siktad kakao.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull.

    Vispa till en jämn smet utan kakaoklumpar.

  2. Vispa ner mjölken.

  3. Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.

    OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka.

  4. Häll upp den varma chokladen i koppar.

    Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.

Beskrivande bilder

grädde, socker och kakao
1.1. Grädde, socker och kakao.
grädde, socker och kakao blandat
1.2. Grädde, socker och kakao blandat.
mjölken nervispad
2. Mjölken nervispad.
värm på spisen
3. Värm på spisen.
varm choklad i kopp
4.1. Varm choklad i kopp.
varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao
4.2. Varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Linda    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! 😊
   kommentar  Skrivet av  Linda  
Den här var superdupergoooooood!!!!!!! Kommer göras hädanefter när jag gör hemgjord varm chocklad!!!!!!!!
 svar  Svar till  Ulf Magnusson    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för info, jag har inte läst så mycket om det, men det är väl tyvärr alltid så att näring försvinner vid upphettning.
   kommentar  Skrivet av  Ulf Magnusson  
Om man använder rå kakao, som är oerhört näringsrikt, ska man vad jag förstår INTE använda mjölk. Rå kakao behåller näringsvärdet eftersom den rostas vid låg temperatur. Använder man för hett vatten tror jag att det är risk att stora delar av de positiva effekterna uteblir precis som med grönsaker som värms upp för mycket.
 svar  Svar till  Matilda    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra tips, låter gott!

Skriv och läs alla 30 kommentarer