Varm choklad

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
varm choklad
Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde och siktad kakao.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 454 kcal

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull.

    Vispa till en jämn smet utan kakaoklumpar.

    grädde, socker och kakao
    Grädde, socker och kakao.
    grädde, socker och kakao blandat
    Grädde, socker och kakao blandat.
  2. Vispa ner mjölken.

    mjölken nervispad
    Mjölken nervispad.
  3. Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.

    OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka.

    värm på spisen
    Värm på spisen.
  4. Häll upp den varma chokladen i koppar.

    Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.

    varm choklad i kopp
    Varm choklad i kopp.
    varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao
    Varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao.

Kommentarer till Varm choklad

Skriv en kommentar

besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! 😊
penna Skrivet av Linda
Den här var superdupergoooooood!!!!!!! Kommer göras hädanefter när jag gör hemgjord varm chocklad!!!!!!!!
besökare Svar till Ulf Magnusson penna Skrivet av Susanne
Tack för info, jag har inte läst så mycket om det, men det är väl tyvärr alltid så att näring försvinner vid upphettning.
penna Skrivet av Ulf Magnusson
Om man använder rå kakao, som är oerhört näringsrikt, ska man vad jag förstår INTE använda mjölk. Rå kakao behåller näringsvärdet eftersom den rostas vid låg temperatur. Använder man för hett vatten tror jag att det är risk att stora delar av de positiva effekterna uteblir precis som med grönsaker som värms upp för mycket.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!
penna Skrivet av Matilda
Häll i vaniljpulver/vaniljsocker med lite kanel (blir godast med en kanelstäng. Blir supergott!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta mjölk istället för grädde men det blir inte lika gott. ;)
penna Skrivet av Sara
Går det utan grädde
besökare Svar till Anki penna Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips! Kardemumma låter jättegott!
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Sötströ eller annat sötningmedel med t.ex. stevia borde fungera precis som Anki skrev och hon hade ju även fler bra tips!

Läs alla 30 kommentarer

Se även dessa recept

| Snabbt & Lätt | Tillbehör |