| Snabbt & Lätt | Tillbehör |

Varm choklad

Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
varm choklad
Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde och siktad kakao.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri mjölk och vispgrädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull.

    Vispa till en jämn smet utan kakaoklumpar.

  2. Vispa ner mjölken.

  3. Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.

    OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka.

  4. Häll upp den varma chokladen i koppar.

    Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.

Bilder steg för steg

grädde, socker och kakao
1.1. Grädde, socker och kakao.
grädde, socker och kakao blandat
1.2. Grädde, socker och kakao blandat.
mjölken nervispad
2. Mjölken nervispad.
värm på spisen
3. Värm på spisen.
varm choklad i kopp
4.1. Varm choklad i kopp.
varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao
4.2. Varm choklad serverad med vispad grädde och siktad kakao.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! 😊
penna Skrivet av Linda
Den här var superdupergoooooood!!!!!!! Kommer göras hädanefter när jag gör hemgjord varm chocklad!!!!!!!!
person Svar till Ulf Magnusson penna Skrivet av Susanne
Tack för info, jag har inte läst så mycket om det, men det är väl tyvärr alltid så att näring försvinner vid upphettning.

Läs alla 30 kommentarer