Päron

Päron
Päron

Det finns en mängd olika päronsorter. Till desserter, kakor och ostbrickor passar de mogna och söta päronen bäst.

Skall man koka in päron i lag skall päronen inte vara helt mogna för att inte koka sönder.

Ett päron innehåller dubbelt så mycket fibrer som ett äpple av samma storlek.

För att päron inte skall mogna så fort bör de förvaras i kylen där de kan hålla sig i ett par veckor.

Mogna päron är mycket känsliga för stötar och tryck. Hantera därför päronen varsamt så att de inte får kläm-märken.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av päron.

Energi: 55 kcal
Kolhydrater: 11 g
Protein: 0 g
Fett: 0 g
Fibrer: 4 g

Tips och info

Engelskt namn:

pear

Finns i affären:

Päron finns i fruktdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Päron förvarade i kylskåp kan hålla sig upp till ett par veckor.

Ersätt med:

Äpplen

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Frukt |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest