Hallonkaka
Underbart god hallonkaka, en mjuk och saftig kaka med frasig yta. Superenkelt recept där man hyvlar över smör vilket ger den goda frasiga ytan. Den sötsyrliga kakan med hallon och smak från citron blir ljuvligt god, perfekt att servera till fikat.
Tid: 60 minuter varav 40 minuter i ugnen
ca 10 bitar
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2 krm citronarom
- 2 dl (120 g) vetemjöl
- ca 225 g hallon
- 100 g smör
- ev. ca 15 g mandelspån
Servering:
- ca 3 dl vispgrädde
Laktosfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
- ev. elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 35-40 minuter med över- och undervärme
Baka hallonkaka så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (104 g): 322 kalorier, 28 g kolhydrater, 22 g fett, 3 g protein
Hållbarhet och förvaring
Hallonkakan håller sig i rumstemperatur i minst 2 dagar. I kylskåp håller den sig minst en vecka. Den går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
PERFEKT! Super enkelt och bra recept. Kakan blev prima PERFEKTION. Tog insipiration av Ulf och använde annanas istället för hallon. UTMÄRKT! Detta blir definitivt en återkommande efterrätt. JÄTTEGOTT!
️ Skrivet av
Enkel att göra. Har gjort denna otaliga ggr. Flera ggr med blåbär och även nån gång med ananas.
️ Skrivet av
Ser god ut funderar på att göra den
️ Skrivet av
Bakat den igår och det var jätte gott!!! Tack för receptet 😊