
webmaster
Smörj en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
Mät upp ägg och strösocker i en bunke.
Vispa till en ljus och fluffig smet med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, salt och citronarom.
Vispa så det blir blandat.
Tillsätt vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
(Tänk på att väga eller hälla upp vetemjölet. Gräver man med decilitermått i mjölpåsen tar man oftast för mycket mjöl och då blir kakan torr och kompakt.)
Bred ut smeten i formen.
Fördela de frysta hallonen på smeten.
Hyvla över smöret med en osthyvel. Det går enklast om smöret är kylskåpskallt. Annars kan man klicka över det också.
Strö över mandelspån om du vill ha det.
Grädda ca 35-40 minuter mitt i ugnen i 175°C tills hallonkakan fått gyllene färg och stelnat i mitten.
Låt hallonkakan svalna och servera den ljummen eller rumstempererad med vispad grädde eller glass.