Mycket goda knäckiga mandelflarn. Smeten rörs ihop på bara några minuter och klickas ut och gräddas snabbt. Goda att äta som de är eller som tillbehör och dekoration till glass. Går även att böja eller läggas ihop två och två med fyllning mellan.
Näringsvärde per kaka (7 g): 38 kalorier, 3 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Flarnen är spröda. Förvara dem därför torrt och fuktfritt annars mjuknar de. Kakorna kan förvaras i rumstemperatur några veckor eller i frys minst 6 månader. Förvara i en burk så att inte mandelflarnen går sönder.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Elsy Höglund
Hej! Om jag byter ut vetemjöl mot mandelmjöl, hur mkt mandelmjöl ska jag då tillsätta smeten? MVH Elsy Höglund
️ Skrivet av Lena
Jag tog 1 tsk till varje, det räckte till 16 klickar, som ändå flöt ut och ihop..Nio på varje plåt..
️ Skrivet av Ekki Rössling
Hej jag läste och försökte laga ditt utmärkta recept. Mandelflarnen blev väldigt goda, men de blev inte hårda eller spröda, har du möjligtvis ett tips om vilket fel jag gjorde? Mvh Ekki
️ Skrivet av Pia
Hej och tack för gott recept. Du har dock på punkt 3 glömt att nämna att man även ska tillsätta den hackade mandeln till smöret mm. När jag tog 2 tsk som du säger så blev de på tok för stora. Räcker nog med 1 tsk:-)
️ Skrivet av Berit Larsson
Hej! Tack för ditt fina recept på mandelflarn! Jag ville rulla dom för att sedan fylla med en fyllning och doppa ändarna i smält choklad. Att rulla dom gick jättebra. Jag använde kronljus som jag rullade bakplåtspapper om, och rullade sedan flarnet runt om, de fick ligga på skarven för att hålla ihop, gick lätt att lossna. Men en fråga till dig. Har du något bra förslag på vad jag kan fylla rullarna med? :)
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl