Mycket goda knäckiga mandelflarn. Smeten rörs ihop på bara några minuter och klickas ut och gräddas snabbt. Goda att äta som de är eller som tillbehör och dekoration till glass. Går även att böja eller läggas ihop två och två med fyllning mellan.
Klicka ut smeten väldigt glest på plåtar. Det flyter ut väldigt mycket så jag klickar endast ut 9 st per plåt (mina plåtar är 30x40 cm). Mängden smet per kaka jag tar är ca 2 tsk.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175°C i 5-6 minuter tills mandelflarnen fått fin färg.
Låt svalna på plåten eller lägg över på annat plant underlag om du vill ha platta kakor. Lägg annars de varma kakorna på t.ex. en kavel om du vill ha böjda kakor.
Näringsvärde per kaka (7 g): 38 kcal, 3 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Flarnen är spröda. Förvara dem därför torrt och fuktfritt annars mjuknar de. Kakorna kan förvaras i rumstemperatur några veckor eller i frys minst 6 månader. Förvara i en burk så att inte mandelflarnen går sönder.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ingela
Vad fick elsy för svar på detta Blir det sämre hållbarhet, mer sköra? Skrivet av Elsy Höglund 2023-10-03 18:53 Hej! Om jag byter ut vetemjöl mot mandelmjöl, hur mkt mandelmjöl ska jag då tillsätta smeten? MVH Elsy Höglund
️ Skrivet av Elsy Höglund
Hej! Om jag byter ut vetemjöl mot mandelmjöl, hur mkt mandelmjöl ska jag då tillsätta smeten? MVH Elsy Höglund
️ Skrivet av Lena
Jag tog 1 tsk till varje, det räckte till 16 klickar, som ändå flöt ut och ihop..Nio på varje plåt..
️ Skrivet av Ekki Rössling
Hej jag läste och försökte laga ditt utmärkta recept. Mandelflarnen blev väldigt goda, men de blev inte hårda eller spröda, har du möjligtvis ett tips om vilket fel jag gjorde? Mvh Ekki
️ Skrivet av Pia
Hej och tack för gott recept. Du har dock på punkt 3 glömt att nämna att man även ska tillsätta den hackade mandeln till smöret mm. När jag tog 2 tsk som du säger så blev de på tok för stora. Räcker nog med 1 tsk:-)