
Mandelflarn
💬 4 kommentarer



Ingredienser:
- 1 dl sötmandel
- 50 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 msk mjölk
- 1 msk ljus sirap

Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln grovt. Använd en vass kniv eller maskin.
- 1 dl sötmandel
Mandeln. Grovhackad mandel. -
Mät upp smöret i en kastrull. Smält det på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen när smöret har smält.
- 50 g smör
Smör. Smält smör. -
Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och sirap. Vispa till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp och koka ca 1 min.
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 msk mjölk
- 1 msk ljus sirap
Socker, mjöl, mjölk, sirap. Vispa ihop. Koka upp. -
Klicka ut smeten väldigt glest på plåtar. Det flyter ut väldigt mycket så jag klickar endast ut 9 st per plåt (mina plåtar är 30x40 cm). Mängden smet per kaka jag tar är ca 2 tsk.
Klicka ut smeten på plåtar. -
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175°C i 5-6 minuter tills mandelflarnen fått fin färg.
Flyter ut i ugnen. -
Låt svalna på plåten eller lägg över på annat plant underlag om du vill ha platta kakor. Lägg annars de varma kakorna på t.ex. en kavel om du vill ha böjda kakor.
Färdiggräddade kakor. Platta och böjda.
Hållbarhet och förvaring:
| Småkakor |



