| Glutenfritt | Småkakor |

Spröda maränger

Har du en äggvita över - prova gärna detta recept på maränger som bara smälter i munnen.
spröda maränger
Servera gärna marängerna till glass, på bilden är det blåbärsglass. Vispad grädde, banan och chokladsås är också gott till.
Timglas Tid: 1 timme varav 40 min i ugnen
Portioner 30 st

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Vispa äggvitan till hårt skum med elvisp. Tillsätt socker, vaniljsocker, hjorthornssalt och potatismjöl och rör ihop alltihop försiktigt med en sked till en jämn smet.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan klickarna eftersom de växer i ugnen.

Klicka ut små klickar så att det blir ca 30 st så blir de lagom stora - färre klickar ger större maränger.

Grädda mitt i ugnen i 125 grader i 40 minuter.

Låt svalna på plåten. Förvara marängerna i en burk med lock.

Spröda maränger
Så här ser de spröda marängerna ut. De är mycket sprödare och inte lika toppiga som vanliga maränger.

servera Serveringstips:

Servera gärna till glass.

Kommentarer till Spröda maränger

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Therese
Mums för sött! Stämmer sockermängden? Lite väl sockrigt även för mig. Nybörjare på maränger.
penna Skrivet av Annika
Hej! Detta recept låter spännande! :) Måste prova! :) Har ju bara gjort med äggvita, ättika och socker. Tack för din webbsida. Den är grymt bra! :) Varma hälsningar Annika :)
penna Skrivet av joel
för söt blä:p

Läs alla 15 kommentarer