
Svartvinbärspaj
💬 6 kommentarer



Ingredienser:
- ca 4 dl svarta vinbär
- ca 1 msk strösocker
- ca 1 msk potatismjöl
Knäcktäcke:
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl mandelmjöl
- eller 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl (70 g) ljus sirap



Utrustning:
- 1 st pajform eller annan form som tål ugn ca 22 cm i diameter
Gör så här:
-
Fördela de svarta vinbären i en pajform. Strö över strösocker och potatismjöl.
(Om bären är sura kan man ta mera strösocker och är de väldigt blöta så kan man ta mer potatismjöl.)
- ca 4 dl svarta vinbär
- ca 1 msk strösocker
- ca 1 msk potatismjöl
Svarta vinbär i en pajform. Svarta vinbär med potatismjöl och strösocker. -
Smält smöret i en kastrull. När drygt hälften av smöret smält kan man stänga av plattan och ta bort kastrullen från värmen och röra tills allt smör smält.
- 150 g smör
Smält smör. -
Tillsätt havregryn, mandelmjöl (eller vetemjöl), strösocker och ljus sirap.
Rör ihop med en sked till en jämn smet.
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl mandelmjöl
- eller 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl (70 g) ljus sirap
Ingredienser till knäcktäcket. Knäcktäcket. -
Klicka ut smeten (knäcktäcket) ovanpå de svarta vinbären.
Ogräddad svartvinbärspaj. -
Grädda svartvinbärspajen i mitten av ugnen i 175°C ca 25 minuter tills knäcktäcket blivit gyllene.
Färdiggräddad svartvinbärspaj. -
Låt svartvinbärspajen svalna något och servera ljummen med t.ex. vispad grädde, glass eller vaniljsås.
En bit svartvinbärspaj.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |


⭐ webmaster


⭐ webmaster
