| Efterrätter |

Banankolapaj / Banoffee pie

Tänk att något så enkelt kan bli så gott! En god knaprig pajdeg med kolasås, vispad grädde och banan! Jag vill verkligen rekommendera den här receptet på banankolapaj / banoffee pie med den här pajdegen som är så himla snabb och enkel både att göra och trycka ut i pajformen och väldigt god!
banankolapaj - banoffee pie
Banankolapaj / banoffee pie är en riktigt god och enkel paj med kola och banan i ett frasigt pajskal med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 60 min varav 15 min jobb
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.

  5. Bred på kolasåsen (den karamelliserade mjölken).

  6. Skiva bananerna och fördela i kolasåsen.

  7. Vispa grädden. Lägg ovanpå. Sikta över kakao. 

    Servera direkt eller förvara i kylskåp fram till servering!

Bilder steg för steg

instruktion steg 1 banankolapaj / banoffee pie
1. Smält smöret.
instruktion steg 2.1 banankolapaj / banoffee pie
2.1. Tillsätt havregryn, mjöl, socker.
instruktion steg 2.2 banankolapaj / banoffee pie
2.2. Rör ihop med en sked.
instruktion steg 3.1 banankolapaj / banoffee pie
3.1. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
instruktion steg 3.2 banankolapaj / banoffee pie
3.2. Pajdeg redo för ugnen.
instruktion steg 4.1 banankolapaj / banoffee pie
4.1. Grädda i ugnen.
instruktion steg 4.2 banankolapaj / banoffee pie
4.2. Färdiggräddad pajdeg.
instruktion steg 5 banankolapaj / banoffee pie
5. Bred på kolasås.
instruktion steg 6.1 banankolapaj / banoffee pie
6.1. Skivad banan.
instruktion steg 6.2 banankolapaj / banoffee pie
6.2. Fördela i kolasåsen.
instruktion steg 7.1 banankolapaj / banoffee pie
7.1. Vispad grädde.
instruktion steg 7.2 banankolapaj / banoffee pie
7.2. Lägg på grädden.
instruktion steg 7.3 banankolapaj / banoffee pie
7.3. Sikta över kakao.
instruktion steg 7.4 banankolapaj / banoffee pie
7.4. En bit banankolapaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven banankolapaj / banoffee pie i kylen, den håller sig flera dagar men är godast nygjord. Den frasiga pajdegen blir mindre frasig med tiden p.g.a. fukten främst från grädden.

Kommentarer

Skriv en kommentar