| Efterrätter |

Banankolapaj / Banoffee pie

Tänk att något så enkelt kan bli så gott! En god knaprig pajdeg med kolasås, vispad grädde och banan! Jag vill verkligen rekommendera den här receptet på banankolapaj / banoffee pie med den här pajdegen som är så himla snabb och enkel både att göra och trycka ut i pajformen och väldigt god!
banankolapaj - banoffee pie
Banankolapaj / banoffee pie är en riktigt god och enkel paj med kola och banan i ett frasigt pajskal med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 60 min varav 15 min jobb
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

    instruktion steg 1 banankolapaj / banoffee pie
    Smält smöret.
  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

    instruktion steg 2.1 banankolapaj / banoffee pie
    Tillsätt havregryn, mjöl, socker.
    instruktion steg 2.2 banankolapaj / banoffee pie
    Rör ihop med en sked.
  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

    instruktion steg 3.1 banankolapaj / banoffee pie
    Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
    instruktion steg 3.2 banankolapaj / banoffee pie
    Pajdeg redo för ugnen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.

    instruktion steg 4.1 banankolapaj / banoffee pie
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 4.2 banankolapaj / banoffee pie
    Färdiggräddad pajdeg.
  5. Bred på kolasåsen (den karamelliserade mjölken).

    instruktion steg 5 banankolapaj / banoffee pie
    Bred på kolasås.
  6. Skiva bananerna och fördela i kolasåsen.

    instruktion steg 6.1 banankolapaj / banoffee pie
    Skivad banan.
    instruktion steg 6.2 banankolapaj / banoffee pie
    Fördela i kolasåsen.
  7. Vispa grädden. Lägg ovanpå. Sikta över kakao. 

    Servera direkt eller förvara i kylskåp fram till servering!

    instruktion steg 7.1 banankolapaj / banoffee pie
    Vispad grädde.
    instruktion steg 7.2 banankolapaj / banoffee pie
    Lägg på grädden.
    instruktion steg 7.3 banankolapaj / banoffee pie
    Sikta över kakao.
    instruktion steg 7.4 banankolapaj / banoffee pie
    En bit banankolapaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven banankolapaj / banoffee pie i kylen, den håller sig flera dagar men är godast nygjord. Den frasiga pajdegen blir mindre frasig med tiden p.g.a. fukten främst från grädden.

Kommentarer

Skriv en kommentar