Banankolapaj / Banoffee pie

Tänk att något så enkelt kan bli så gott! En god knaprig pajdeg med kolasås, vispad grädde och banan! Jag vill verkligen rekommendera den här receptet på banankolapaj / banoffee pie med den här pajdegen som är så himla snabb och enkel både att göra och trycka ut i pajformen och väldigt god!
banankolapaj - banoffee pie
Banankolapaj / banoffee pie är en riktigt god och enkel paj med kola och banan i ett frasigt pajskal med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 60 min varav 15 min jobb
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

    instruktion steg 1 banankolapaj / banoffee pie
    Smält smöret.
  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

    instruktion steg 2.1 banankolapaj / banoffee pie
    Tillsätt havregryn, mjöl, socker.
    instruktion steg 2.2 banankolapaj / banoffee pie
    Rör ihop med en sked.
  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

    instruktion steg 3.1 banankolapaj / banoffee pie
    Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
    instruktion steg 3.2 banankolapaj / banoffee pie
    Pajdeg redo för ugnen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.

    instruktion steg 4.1 banankolapaj / banoffee pie
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 4.2 banankolapaj / banoffee pie
    Färdiggräddad pajdeg.
  5. Bred på kolasåsen (den karamelliserade mjölken).

    instruktion steg 5 banankolapaj / banoffee pie
    Bred på kolasås.
  6. Skiva bananerna och fördela i kolasåsen.

    instruktion steg 6.1 banankolapaj / banoffee pie
    Skivad banan.
    instruktion steg 6.2 banankolapaj / banoffee pie
    Fördela i kolasåsen.
  7. Vispa grädden. Lägg ovanpå. Sikta över kakao. 

    Servera direkt eller förvara i kylskåp fram till servering!

    instruktion steg 7.1 banankolapaj / banoffee pie
    Vispad grädde.
    instruktion steg 7.2 banankolapaj / banoffee pie
    Lägg på grädden.
    instruktion steg 7.3 banankolapaj / banoffee pie
    Sikta över kakao.
    instruktion steg 7.4 banankolapaj / banoffee pie
    En bit banankolapaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven banankolapaj / banoffee pie i kylen, den håller sig flera dagar men är godast nygjord. Den frasiga pajdegen blir mindre frasig med tiden p.g.a. fukten främst från grädden.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer till Banankolapaj / Banoffee pie

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Linda
Sååå mycket mer smak dagen efter! Super god!
✏️ Skrivet av Linda
Hej!
Väldigt lätt och snabb att göra! Hade svårt med att "skeda" ut smeten i formen, fick ta hjälp av bakplåtspapper för den fastnade hela tiden. Jag hade Kanel över grädden istället för kakao, det blev jättegott! För mig blev botten för tjock och hade kanske någon minut för länge i ugnen för botten smakade som hårda, men goda, havrekakor och tog över smaken från kolasåsen och bananerna. Kanske blir godare dagen efter? Hade en vanlig pajform. God men godare om man gör egen kolasås med kanske?
✏️ Skrivet av Teresa
Det finns inte karamelliserad mjölk ivår butik, vad kan jag använda iställe?