| Efterrätter |

Banankolapaj / Banoffee pie

Tänk att något så enkelt kan bli så gott! En god knaprig pajdeg med kolasås, vispad grädde och banan! Jag vill verkligen rekommendera den här receptet på banankolapaj / banoffee pie med den här pajdegen som är så himla snabb och enkel både att göra och trycka ut i pajformen och väldigt god!
banankolapaj - banoffee pie
Banankolapaj / banoffee pie är en riktigt god och enkel paj med kola och banan i ett frasigt pajskal med vispad grädde.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: ca 60 min varav 15 min jobb
Portioner 6-8 portioner

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.

  5. Bred på kolasåsen (den karamelliserade mjölken).

  6. Skiva bananerna och fördela i kolasåsen.

  7. Vispa grädden. Lägg ovanpå. Sikta över kakao. 

    Servera direkt eller förvara i kylskåp fram till servering!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 banankolapaj / banoffee pie
1. Smält smöret.
instruktion steg 2.1 banankolapaj / banoffee pie
2.1. Tillsätt havregryn, mjöl, socker.
instruktion steg 2.2 banankolapaj / banoffee pie
2.2. Rör ihop med en sked.
instruktion steg 3.1 banankolapaj / banoffee pie
3.1. Tryck ut pajdegen med baksidan av en sked.
instruktion steg 3.2 banankolapaj / banoffee pie
3.2. Pajdeg redo för ugnen.
instruktion steg 4.1 banankolapaj / banoffee pie
4.1. Grädda i ugnen.
instruktion steg 4.2 banankolapaj / banoffee pie
4.2. Färdiggräddad pajdeg.
instruktion steg 5 banankolapaj / banoffee pie
5. Bred på kolasås.
instruktion steg 6.1 banankolapaj / banoffee pie
6.1. Skivad banan.
instruktion steg 6.2 banankolapaj / banoffee pie
6.2. Fördela i kolasåsen.
instruktion steg 7.1 banankolapaj / banoffee pie
7.1. Vispad grädde.
instruktion steg 7.2 banankolapaj / banoffee pie
7.2. Lägg på grädden.
instruktion steg 7.3 banankolapaj / banoffee pie
7.3. Sikta över kakao.
instruktion steg 7.4 banankolapaj / banoffee pie
7.4. En bit banankolapaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven banankolapaj / banoffee pie i kylen, den håller sig flera dagar men är godast nygjord. Den frasiga pajdegen blir mindre frasig med tiden p.g.a. fukten främst från grädden.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info