Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Den blir mycket godare än köpt pulver eller Marsansås. En extra fördel med hemgjord vaniljkräm är att man slipper alla tillsatser och de industriella ingredienser som finns i köpt.
vaniljkräm
Tid: 15 minuter
2 dl - lagom som fyllning till en tårta

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

    instruktion steg 1 vaniljkräm
    Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
  2. Vispa till en jämn smet.

    instruktion steg 2 vaniljkräm
    Vispa ihop.
  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

    instruktion steg 3 vaniljkräm
    Krämen tjocknar.
  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

    instruktion steg 4.1 vaniljkräm
    Vaniljpulver.
    instruktion steg 4.2 vaniljkräm
    Rör om.
  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

    instruktion steg 5 vaniljkräm
    Låt svalna.

Näringsvärden

Näringsvärde för hela mängden (277 g): 382 kalorier, 44 g kolhydrater, 18 g fett, 12 g protein, 2 g fibrer

Planeringstips

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Emegal
Väldigt enkelt och gott. Fungerande utmärkt med majsstärkelsen i receptet.
Skrivet av Ann-K L
Superenkel och god! Vår platta har gradering 1-12 och jag använde först 8:an och därefter 7:an, gick snabbt att få den tjock.
Ps. Använde laktosfri mjölk
Skrivet av Maria
Får en stjärna då den var hyfsat god, men trots rätt temp mm är den lös. Trist 😐 som andra skriver, mjölig konsistens (potatismjöl) och recepttiden stämmer absolut inte! Möjlighet blandning av ingredienserna men inte för upphettning och tjockning.
Skrivet av Waneleha
Har majsstärkelse men svag värme händer inget. Jag fick ha 6 av 9 för att det skulle hända nåt.
Skrivet av Pia
Har alltid köpt färdig marsankräm innan. Även en gammal hund kan lära sig nytt😜

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest