| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

  2. Vispa till en jämn smet.

  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 vaniljkräm
1. Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
instruktion steg 2 vaniljkräm
2. Vispa ihop.
instruktion steg 3 vaniljkräm
3. Krämen tjocknar.
instruktion steg 4.1 vaniljkräm
4.1. Vaniljpulver.
instruktion steg 4.2 vaniljkräm
4.2. Rör om.
instruktion steg 5 vaniljkräm
5. Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Pia
Tack för bra grundrecept!
Gjorde "fel" och använde vaniljpulvret från vaniljstång från början under upphettning utan att den blev gråaktig. Använde grädde och spädde ut med havremjölk när det tjocknat för att få lite mer och lösare konsistens. Använde dessutom vaniljsocker istället för socker.
Fin gul färg fick jag av mina egna ankägg som äter allt grönt, örter, gräs som är det som naturligt ger gulan dess rika gula färg, de var orangegula. Man kan tillsätta en knivspets gurkmeja om den blir blek.
Ska prova enbart på havremjölk nästa gång!
penna Skrivet av Son
Till Michelle: Det står "Eftersom ett ägg inte är ett slaktat djur och därför att de flesta vegetarianer äter ägg och så har vi gjort valet att låta ägg ingå i vegetariska rätter." på https://www.recepten.se/info/aegg.html
penna Skrivet av Åsa
Vegetarisk är den Michelle men kanske inte Vegansk direkt 😊 hur som helst blir såsen bra mycket godare hemgjord än köpråd 😁👍

Läs alla 32 kommentarer