
Vaniljkräm
💬 73 kommentarer



Ingredienser:
- 2 dl mjölk
- 1-2 msk strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- eller 2 msk majsstärkelse
- 2 st äggulor
- 3-5 krm vaniljpulver
- eller 1-2 tsk vaniljsocker


Gör så här:
-
Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)
- 2 dl mjölk
- 1-2 msk strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- eller 2 msk majsstärkelse
- 2 st äggulor
Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor. -
Vispa till en jämn smet.
Vispa ihop. -
Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.
(OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)
Krämen tjocknar. -
Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.
- 3-5 krm vaniljpulver
- eller 1-2 tsk vaniljsocker
Vaniljpulver. Rör om. - 3-5 krm vaniljpulver
-
Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)
Låt svalna.
Planeringstips:
| Tillbehör | Tårtor & bakelser |





Bara nu läser kommentarer...och ser att 85 grader måste vara. Har ingen termometer men har SVAG värme som det står i receptet (typ 2 av 6) !!!! Nej, det går inte ihop. och vispa långsam? Vispa snabbt?
Nu står jag med plattan på 4 av 6 börjar hända nåt. Det är medelhög temp! Rekommenderas skriva om receptet.
Och 15 min recepttid... Det tar ju tid tills krämen svalnar och kan bredas på tårtan.