Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

    instruktion steg 1 vaniljkräm
    Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
  2. Vispa till en jämn smet.

    instruktion steg 2 vaniljkräm
    Vispa ihop.
  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

    instruktion steg 3 vaniljkräm
    Krämen tjocknar.
  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

    instruktion steg 4.1 vaniljkräm
    Vaniljpulver.
    instruktion steg 4.2 vaniljkräm
    Rör om.
  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

    instruktion steg 5 vaniljkräm
    Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Kommentarer till Vaniljkräm

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Cristina
Jag hade i lite mer majsstärkelse, den blev perfekt och god!
besökare Svar till Erik penna Skrivet av Susanne
Haha, hoppsan, magiska fingrar... 😉
penna Skrivet av Erik
Susanne, HUR skriver du inlägg från framtiden? :o :o :o :o
besökare Svar till Birgit penna Skrivet av Susanne
Tyvärr kan vaniljpulver färga krämen grå.
penna Skrivet av Birgit
Hej!
Min kräm blir fast och god, men inte fin i färgen. Ekologiska ägg, men det är ju vinter, och inte vaniljstång utan vaniljpulver,samma som du. Ändå ingen fin färg. Trist.m
besökare Svar till Eva Eriksson penna Skrivet av Susanne
Det låter märkligt. Tog du bort kastrullen från värmen? Såser med äggulor i är känsliga för temperatur.
penna Skrivet av Eva Eriksson
Den blev väldigt lös så den kommer jag inte göra igen! Den var tjock men blev lös när jag blanda i vaniljpulvret. :(
besökare Svar till Gunilla O penna Skrivet av Susanne
Den kan bli lite lös.
penna Skrivet av Gunilla O
i receptet står att man inte kan spara krämen till dagen efter om man använder potatismjöl. Det hade varit bra om det stod varför. Blir den lös eller inte lämplig att äta efter ett dygn??????
besökare Svar till JelenaNelly penna Skrivet av Susanne
Vad tråkigt! Jag tror att antingen så har du kokt krämen för länge eller för kort tid. Den ska ju bli tjock och fin när man värmer på under vispning, sedan tar man bort den från värmen.

Läs alla 46 kommentarer

Se även dessa recept

| Tillbehör | Tårtor & bakelser |