Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Den blir mycket godare än köpt pulver eller Marsansås. En extra fördel med hemgjord vaniljkräm är att man slipper alla tillsatser och de industriella ingredienser som finns i köpt.
Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)
Näringsvärde för hela mängden (277 g): 382 kcal, 44 g kolhydrater, 18 g fett, 12 g protein, 2 g fibrer
Planeringstips
Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Emegal
Väldigt enkelt och gott. Fungerande utmärkt med majsstärkelsen i receptet.
️ Skrivet av Ann-K L
Superenkel och god! Vår platta har gradering 1-12 och jag använde först 8:an och därefter 7:an, gick snabbt att få den tjock. Ps. Använde laktosfri mjölk
️ Skrivet av Maria
Får en stjärna då den var hyfsat god, men trots rätt temp mm är den lös. Trist 😐 som andra skriver, mjölig konsistens (potatismjöl) och recepttiden stämmer absolut inte! Möjlighet blandning av ingredienserna men inte för upphettning och tjockning.
️ Skrivet av Waneleha
Har majsstärkelse men svag värme händer inget. Jag fick ha 6 av 9 för att det skulle hända nåt.
️ Skrivet av Pia
Har alltid köpt färdig marsankräm innan. Även en gammal hund kan lära sig nytt😜