Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta
Näringsvärde Näringsvärde för hela mängden (278 g): 386 kalorier, 45 g kolhydrater, 18 g fett, 12 g protein, 2 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

    instruktion steg 1 vaniljkräm
    Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
  2. Vispa till en jämn smet.

    instruktion steg 2 vaniljkräm
    Vispa ihop.
  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

    instruktion steg 3 vaniljkräm
    Krämen tjocknar.
  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

    instruktion steg 4.1 vaniljkräm
    Vaniljpulver.
    instruktion steg 4.2 vaniljkräm
    Rör om.
  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

    instruktion steg 5 vaniljkräm
    Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Se även dessa recept

| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Kommentarer till Vaniljkräm

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Nanna
Inte bra resultat för mig. Som andra skrivit mjöligt/strävt.
✏️ Skrivet av Nova
Mycket enkelt recept! Jag gjorde detta för första gången nånsin och det tjocknade jättebra! Toppen också att man kunde läsa i kommentarerna att äggulorna tjocknar vid 85 grader. Att "smyga upp" värmen var ju helt klart en bra sak att göra.

Det var lite grynigt först, men så fort som det blev lagom varmt och det började tjockna, så försvann mjölighetskänslan! Riktigt krämig och god vaniljkräm blev det också! Perfekt till att ha i tårtan :)

Aldrig trodde jag att det skulle vara så här lätt att göra en egen vaniljkräm! :D
✏️ Skrivet av Marie
Inte det bästa receptet...
✏️ Skrivet av Sandra
Världens sämsta recept. Försökt 2 gånger och det blir skit båda gångerna. Smakar mjöligt och blir inte krämigt utan fluffigt
✏️ Skrivet av Sara
Hej! Om man när krämen är färdig känner en liten liten "mjölighet/strävhet" av majsstärkelsen, har den inte hettats upp under tillräckligt lång tid då? Konsistensen är annars rätt då den tjovknat bra och haft koll på tempen så den har barit tillräckligt varm. Tänker att jag haft för bråttom kanske och kört på för hög värme.