| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

  2. Vispa till en jämn smet.

  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 vaniljkräm
1. Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
instruktion steg 2 vaniljkräm
2. Vispa ihop.
instruktion steg 3 vaniljkräm
3. Krämen tjocknar.
instruktion steg 4.1 vaniljkräm
4.1. Vaniljpulver.
instruktion steg 4.2 vaniljkräm
4.2. Rör om.
instruktion steg 5 vaniljkräm
5. Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Angelica    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag har inte provat det, men vaniljpulver är ju torkad mald vaniljstång så borde inte färsk vaniljstång också kunna färga? Jag har använt detta vaniljpulver och min vaniljkräm har inte blivit grå utan resultatet är det som ses på bilderna. Använder du vaniljsocker däremot behöver du inte oroa dig för att det blir grått. Men vaniljsocker ger inte samma goda vaniljsmak som äkta vanilj d.v.s. vaniljpulver som ju är torkad mald vaniljstång till skillnad från vaniljsocker som är socker smaksatt med vanilj (mest arom).
   kommentar  Skrivet av  Angelica  
Kan man använda vaniljstång som alternativ till pulver/vaniljsocker? Brukar ju inte bli grått...
 svar  Svar till  lena    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om receptet på vaniljkräm! Tack för bra tips med rivet citronskal!
   kommentar  Skrivet av  lena  
Tack för receptet, användes till prinsesstårta idag, enkelt och mkt bra recept. Jag tillsatte citronzest och det blev mkt gott. Tack.
 svar  Svar till  tiina lai    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Vad glad jag blir! Tack för att du skrev! 

Skriv och läs alla 27 kommentarer