Vaniljkräm




Ingredienser:
- 2 dl mjölk
- 1-2 msk strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- eller 2 msk majsstärkelse
- 2 st äggulor
- 3-5 krm vaniljpulver
- eller 1-2 tsk vaniljsocker


Gör så här:
-
Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)
- 2 dl mjölk
- 1-2 msk strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- eller 2 msk majsstärkelse
- 2 st äggulor
Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor. -
Vispa till en jämn smet.
Vispa ihop. -
Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.
(OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)
Krämen tjocknar. -
Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.
- 3-5 krm vaniljpulver
- eller 1-2 tsk vaniljsocker
Vaniljpulver. Rör om. - 3-5 krm vaniljpulver
-
Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)
Låt svalna.
Planeringstips:
Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.
| Tillbehör | Tårtor & bakelser |
Det var lite grynigt först, men så fort som det blev lagom varmt och det började tjockna, så försvann mjölighetskänslan! Riktigt krämig och god vaniljkräm blev det också! Perfekt till att ha i tårtan :)
Aldrig trodde jag att det skulle vara så här lätt att göra en egen vaniljkräm! :D