Vaniljkräm

💬 73 kommentarer
Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Den blir mycket godare än köpt pulver eller Marsansås. En extra fördel med hemgjord vaniljkräm är att man slipper alla tillsatser och de industriella ingredienser som finns i köpt.
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta
Näringsvärde Näringsvärde för hela mängden (277 g): 382 kalorier, 44 g kolhydrater, 18 g fett, 12 g protein, 2 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

    instruktion steg 1 vaniljkräm
    Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
  2. Vispa till en jämn smet.

    instruktion steg 2 vaniljkräm
    Vispa ihop.
  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

    instruktion steg 3 vaniljkräm
    Krämen tjocknar.
  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

    instruktion steg 4.1 vaniljkräm
    Vaniljpulver.
    instruktion steg 4.2 vaniljkräm
    Rör om.
  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

    instruktion steg 5 vaniljkräm
    Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Se även dessa recept

| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Maria
Får en stjärna då den var hyfsat god, men trots rätt temp mm är den lös. Trist 😐 som andra skriver, mjölig konsistens (potatismjöl) och recepttiden stämmer absolut inte! Möjlighet blandning av ingredienserna men inte för upphettning och tjockning.
✏️ Skrivet av Waneleha
Har majsstärkelse men svag värme händer inget. Jag fick ha 6 av 9 för att det skulle hända nåt.
✏️ Skrivet av Pia
Har alltid köpt färdig marsankräm innan. Även en gammal hund kan lära sig nytt😜
✏️ Skrivet av Marion
Väldigt enkel att göra och god. Kommer att göra den fler gånger.
✏️ Skrivet av Solvita
Gör krämen andra gången- bara lös som vanlig mjölk, vispat som andra i halv timme inget händer.
Bara nu läser kommentarer...och ser att 85 grader måste vara. Har ingen termometer men har SVAG värme som det står i receptet (typ 2 av 6) !!!! Nej, det går inte ihop. och vispa långsam? Vispa snabbt?

Nu står jag med plattan på 4 av 6 börjar hända nåt. Det är medelhög temp! Rekommenderas skriva om receptet.

Och 15 min recepttid... Det tar ju tid tills krämen svalnar och kan bredas på tårtan.