| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

  2. Vispa till en jämn smet.

  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 vaniljkräm
1. Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
instruktion steg 2 vaniljkräm
2. Vispa ihop.
instruktion steg 3 vaniljkräm
3. Krämen tjocknar.
instruktion steg 4.1 vaniljkräm
4.1. Vaniljpulver.
instruktion steg 4.2 vaniljkräm
4.2. Rör om.
instruktion steg 5 vaniljkräm
5. Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Emma  
Hur bra som helst! Men stämmer att använder man potatismjöl måste den användas på en gång.
Men smaken är som baken, jäkligt god! Jag som inte ens gillar vaniljkräm egentligen.

Jag använde också havremjölk och sen en påse vaniljarom (motsvarar 1 msk vaniljsocker) och den blev inte grå.
   kommentar  Skrivet av  Lollo  
It went super, thanks a lot!
   kommentar  Skrivet av  Marie  
Tyvärr så blev den endast rinnig stelna inte ett dugg mer som sås. Besviken är jag
 svar  Svar till  Britt-Marie    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om receptet! :) Ja visst är det bra, jag gjorde den själv nyligen också till en tårta, snabbt och enkelt - och gott! :)
   kommentar  Skrivet av  Britt-Marie  
Gjorde nyss vaniljkrämen i halv sats och med maizena och vannilinsocker. Blev helt perfekt! Så bra recept att ta till när man vill göra ngt snabbt och enkelt.
 svar  Svar till  Mia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Varsågod! Roligt att du tycker det! Håller helt med! :)
   kommentar  Skrivet av  Mia  
Tusen tack för ett bra recept på hemmagjord vaniljkräm! Det blev ju godare än den man köper :)
 svar  Svar till  Blä    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Om inte vaniljkrämen tjocknar så måste du ha gjort något fel. Läs gärna igenom receptet igen. Kan du ha mätt upp något fel eller något annat? Det här receptet har funnits här på sajten i flera år och jag har själv gjort det flera gånger och att döma av alla kommentarer så verkar det som att receptet fungerar så jag vågar nog påstå att det inte är fel på receptet. Om du kommer på vad du gjorde för fel, skriv gärna och berätta! Kanske finns det något jag kan förtydliga i receptet. 
   kommentar  Skrivet av  Blä  
Helt värdelöst
Tjocknade inte alls. Tack för inget förutom slöseri med mat
 svar  Svar till  Våfflan    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack för bra input! Ett tips kan ju vara att ta hälften vaniljpulver och hälften vaniljsocker, det gjorde jag senast och krämen blev då ljusgul - och väldigt god!

Skriv och läs alla 18 kommentarer