Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen är perfekt att göra som fyllning till tårta eller till bakverk. Mycket godare än köpt pulver eller Marsansås (som dessutom innehåller massa tillsatser som man helst vill slippa).
vaniljkräm
Vaniljkräm är gott som fyllning i tårta eller andra bakverk. Den här vaniljkrämen är både god och enkel att göra.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 2 dl - lagom som fyllning till en tårta
Näringsvärde Näringsvärde för hela mängden: 386 kcal

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan.)

    instruktion steg 1 vaniljkräm
    Mjölk, strösocker, potatismjöl och äggulor.
  2. Vispa till en jämn smet.

    instruktion steg 2 vaniljkräm
    Vispa ihop.
  3. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    (OBS! Krämen får inte koka. Värm på svag värme. Vispa hela tiden.)

    instruktion steg 3 vaniljkräm
    Krämen tjocknar.
  4. Rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

    instruktion steg 4.1 vaniljkräm
    Vaniljpulver.
    instruktion steg 4.2 vaniljkräm
    Rör om.
  5. Låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.

    (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn.)

    instruktion steg 5 vaniljkräm
    Låt svalna.

planera Planeringstips:

Med potatismjöl bör krämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag i förväg.

Se även dessa recept

| Tillbehör | Tårtor & bakelser |

Kommentarer till Vaniljkräm

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Louise
Tack för snabbt svar! 😀

Glad Påsk 🐣
💬 Svar till Louise ✏️ Skrivet av Susanne
Hej, ja det borde gå men jag vågar verkligen inte lova någonting då jag inte provat något av detta själv. Krämen ska helst inte stå i kylen längre innan man använt den i t.ex. en tårta, så när man lagt in den i tårtan så håller den ju sig i tårtan i ett antal dagar, det är snarare annat på tårtor som börjar se tråkigt ut efter några dagar än vaniljkrämen. Önskar dig Lycka till och Glad Påsk! 
✏️ Skrivet av Louise
Hej!

Planerar att använda denna vaniljkrämen till att göra en glasskräm till tårtfyllning, (alltså blanda den med 3dl vispad grädde). Tror du att det skulle fungera? Blir den stadig nog eller sjunker tårtan ihop? Då det ska på sockerpasta osv på tårtan sedan är ju mardrömmen att den börjar att säcka ihop. 😅

Med maizenan skriver du att krämen klarar sig i kylskåp ett dygn, inte längre? Tänkte fylla tårtan i förväg och frysa in den, sedan ta fram den dagen före den ska ätas och pynta osv. Vill inte att den ska ha hunnit bli dålig innan den ska ätas 🙈

Tack för många bra recept!! 😀
💬 Svar till Cristina ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig, bra att veta!
✏️ Skrivet av Cristina
Jag hade i lite mer majsstärkelse, den blev perfekt och god!