Kolaglass med choklad

Ingredienser:
- 3 st ägg
- 0,75 dl farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 50 g mörk choklad
Utrustning:
-
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet med elvisp.
- 3 st ägg
- 0,75 dl farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Ägg, farinsocker, vaniljsocker. Vispat. -
Vispa grädden medelhårt.
(Du behöver inte göra rent visparna mellan.)
- 4 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Tillsätt den vispade grädden till ägg- och sockersmeten. Vispa eller blanda till en jämn smet.
Vispad grädde tillsatt. Kolaglass-smeten. -
Sätt igång glassmaskinen så att den roterar och häll i smeten.
(Om du inte har någon glassmaskin häller du smeten i en plastburk med lock och ställer in den i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen.)
Glass-smeten i glassmaskinen. -
Smält chokladen försiktigt på svag värme. Tag bort den från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills all choklad smält.
- 50 g mörk choklad
Choklad i bitar. Smält choklad. -
När glass-smeten börjar bli lite fast i glassmaskinen häller du i den smälta chokladen. Av kylan och rotationen så blir det små goda chokladbitar som blandas i glassen.
Utan glassmaskin så häller du den smälta chokladen i glass-smeten efter ca 2 timmar i frysen när den börjar bli lite fast. Rör gärna om i glass-smeten en gång i halvtimmen (så länge det går) så blir iskristallerna mindre.
Häll i den smälta chokladen. Chokladen blandas med kolaglassen och stelnar. -
Låt glassmaskinen gå tills den är klar. Servera!
Utan glassmaskin så behöver den stå minst 3-4 timmar i frysen innan servering.
Kolaglassen med choklad är klar.