Kolaglass med choklad

💬 0 kommentarer
Helt underbart god kolaglass med choklad som är superenkel att göra. Använd glassmaskin för bästa resultat. Då får du en riktigt krämig och god glass med lagom små chokladbitar i som tillverkas automatiskt när man häller smält choklad i glassen när den rörs runt i maskinen.
kolaglass med choklad
Ljuvligt god kolaglass med choklad serverad i våffelbägare, garnerad med jordgubbar och mynta.
Timglas Tid: 45 minuter med glassmaskin
Portioner 4 stora portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (172 g): 566 kalorier, 24 g kolhydrater, 49 g fett, 8 g protein

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt - Servera med glutenfria tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt farinsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig smet med elvisp.

    kolaglass med choklad steg 1: ägg, farinsocker, vaniljsocker
    Ägg, farinsocker, vaniljsocker.
    kolaglass med choklad steg 1: vispat
    Vispat.
  2. Vispa grädden medelhårt.

    (Du behöver inte göra rent visparna mellan.)

    kolaglass med choklad steg 2: vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt den vispade grädden till ägg- och sockersmeten. Vispa eller blanda till en jämn smet.

    kolaglass med choklad steg 3: vispad grädde tillsatt
    Vispad grädde tillsatt.
    kolaglass med choklad steg 3: kolaglass-smeten
    Kolaglass-smeten.
  4. Sätt igång glassmaskinen så att den roterar och häll i smeten.

    (Om du inte har någon glassmaskin häller du smeten i en plastburk med lock och ställer in den i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen.)

    kolaglass med choklad steg 4: glass-smeten i glassmaskinen
    Glass-smeten i glassmaskinen.
  5. Smält chokladen försiktigt på svag värme. Tag bort den från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills all choklad smält.

    kolaglass med choklad steg 5: choklad i bitar
    Choklad i bitar.
    kolaglass med choklad steg 5: smält choklad
    Smält choklad.
  6. När glass-smeten börjar bli lite fast i glassmaskinen häller du i den smälta chokladen. Av kylan och rotationen så blir det små goda chokladbitar som blandas i glassen.

    Utan glassmaskin så häller du den smälta chokladen i glass-smeten efter ca 2 timmar i frysen när den börjar bli lite fast. Rör gärna om i glass-smeten en gång i halvtimmen (så länge det går) så blir iskristallerna mindre.

    kolaglass med choklad steg 6: häll i den smälta chokladen
    Häll i den smälta chokladen.
    kolaglass med choklad steg 6: chokladen blandas med kolaglassen och stelnar
    Chokladen blandas med kolaglassen och stelnar.
  7. Låt glassmaskinen gå tills den är klar. Servera!

    Utan glassmaskin så behöver den stå minst 3-4 timmar i frysen innan servering.

    kolaglass med choklad steg 7: kolaglassen med choklad är klar
    Kolaglassen med choklad är klar.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig minst 3 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Glass |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info