Äppelcobbler

Cobbler är ett amerikanskt bakverk, som ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. En äppelcobbler är en cobbler med inbakade äppelbitar. Så det blir som en äppelpajssockerkaka. Extra gott blir det med farinsocker som ger en underbar kolasmak! Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
äppelcobbler
Äppelcobbler serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 1 timme
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (151 g): 377 kalorier, 39 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein

Ingredienser:

Cobbler:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri grädde. Smör är nästintill laktosfritt som nästan alla tål annars finns även mjölkfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Skala och skär äpplen i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna.

  2. Lägg äppelbitarna, kanel och socker i det smälta smöret. Stek bitarna mjuka i ca 2 minuter.

  3. Mät upp smör och farinsocker till cobblersmeten. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt. Vispa till en jämn smet. Använd elvisp med vispar.

  4. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa till en jämn smet.

  5. Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet.

  6. Tillsätt havregryn, ägg och vispgrädde. Vispa till en jämn smet.

  7. Lägg äppelbitarna i en pajform och fördela smeten ovanpå.

  8. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 20-25 minuter tills ytan blivit gyllene.

    Låt svalna lite före servering.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Äppelcobblern håller sig minst 1 vecka i kylskåp.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Äppelrecept |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer