Kolasås

Prova att göra din egen hemgjorda kolasås. Den här kolasåsen är mycket enkel med endast 2 ingredienser. Den blir riktigt god, lagom söt och med härlig kolasmak. Det är farinsockret tillsammans med grädden som ger den lena fina söta kolasmaken.
kolasås
Mycket god och enkel kolasås, god att servera till glass.
Timglas Tid: ca 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull.

    vispgrädde och farinsocker
    Vispgrädde och farinsocker.
  2. Rör om och låt koka upp, sänk värmen och låt koka ca 10 minuter. Rör inte under tiden.

    rör om och låt koka upp
    Rör om och låt koka upp.
    kolasåsen kokar
    Kolasåsen kokar.
    kolasåsen kokar, nästan klar
    Kolasåsen kokar, nästan klar.
  3. Låt kolasåsen svalna. Servera!

    Förvara kolasåsen i kylskåp.

    färdig kolasås
    Färdig kolasås.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara kolasåsen i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.

Kommentarer till Kolasås

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Eva
Tack för din fina sida och dina bra recept!
Använder du Brun farin strö eller Farinsocker? Vad jag förstår har de olika egenskaper.
besökare Svar till Git penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skriver! Vad roligt att du tycker om min receptsida! :)
penna Skrivet av Git
Just hittat dina recept. Utmärkt med bilder på de olika momenten! Toppen med information om förvaring och hållbarhet. I ett småhushåll vill jag veta om en kaka funkar att stå några dagar och hur den ska förvaras, det framgår nästan aldrig annars. Men nu ska jag först prova kolasåsen! :-)

Läs alla 5 kommentarer

Se även dessa recept

| Tillbehör |