



| Efterrätter | Glass | Glutenfritt | LCHF |
Utrustning du behöver:
Utrustning som är bra att ha:
Vispa grädden medelhårt med elvisp.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker eller sötning.
Tillsätt kakao, sikta gärna ner den (genom en sil) för att undvika klumpar.
Vispa till en fluffig smet, ca 20 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Visparna behöver ej göras rena från grädden.)
Vispa ner den vispade grädden. Vispa på lägsta hastighet på elvispen tills det är blandat.
Hacka chokladen om du vill ha hackad choklad i din chokladglass.
Rör eller vispa ihop med chokladglass-smeten.
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar, ca 20 minuter. Ät direkt eller ställ in i frysen.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar. Rör om en gång i halvtimmen de första två timmarna.
Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.
Läs gärna:
Serveringstips:
Servera gärna med hallon.
LCHF Tips:
Välj sötströ istället för strösocker och om du vill ha hackad choklad i så välj en sort med hög kakaohalt och lite socker.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara glassen i frysen där den håller sig minst 3 månader. Låt tina en halvtimme i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylskåp.