Chokladglass
Godaste chokladglassen gör du enkelt själv med detta recept. Lika god med strösocker som med sötströ. Välj sötströ om du äter enligt GI, LCHF eller är diabetiker. Glassen går att göra med eller utan glassmaskin.

Tid: 15 minuter + 20 minuter i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 dl vispgrädde
- 3 st ägg
- 3 msk strösocker
- eller 2,5 msk sötströ
- 3 msk kakao
- ev. 50 g hackad choklad (70%)
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (158 g): 490 kcal, 13 g kolhydrater, 45 g fett, 8 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med hallon.
LCHF Tips
Välj sötströ istället för strösocker och om du vill ha hackad choklad i så välj en sort med hög kakaohalt och lite socker.
Hållbarhet och förvaring
Förvara glassen i frysen där den håller sig minst 3 månader. Låt tina en halvtimme i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylskåp.
️ Skrivet av
Jag gjorde denna fast med kokossocker och med egengjord choklad med agavesirap. Så gott!!
️ Skrivet av
Gjorde denna i samma glassmaskin som du har, blev superbra!
Gjorde sockerfri och hackade i en halv av healthycos mörka 100g.
Ska prova göra en med myntablad i sen. Saknar hägen dazs "mint leaves and chocolate"(slutat säljas i Sverige).
Skulle gärna ha recept på sockerfri gelato! Gräddglass är ju gott men väldigt fett, och gelato brukar trots lägre fetthalt inte vara mindre gott. ;)
Ps. Superbra site detta Susanne, använt många recept här under åren.
Gjorde sockerfri och hackade i en halv av healthycos mörka 100g.
Ska prova göra en med myntablad i sen. Saknar hägen dazs "mint leaves and chocolate"(slutat säljas i Sverige).
Skulle gärna ha recept på sockerfri gelato! Gräddglass är ju gott men väldigt fett, och gelato brukar trots lägre fetthalt inte vara mindre gott. ;)
Ps. Superbra site detta Susanne, använt många recept här under åren.

webmaster
Svar till
Birgitta Jönsson
️ Skrivet av
Ja glassmaskinen ska vara igång när man häller i smeten för annars riskerar man att det fastnar på kanterna och kör fast. Man sätter igång glassmaskinen och häller glass-smeten genom hålet i locket eller tar av locket beroende på vilken glassmaskin man har.
️ Skrivet av
Enkelt recept men hur får du i smeten i glassmaskinen? Min maskin måste vara igång när jag häller i smeten och den var tjock så det gick inte. Jag vispade enl ditt recept.

webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av
1,6 liter rymmer min glassmaskin och då ger det ungefär 1 liter glass (man häller ju inte i glass-smet ända upp).