Hem> Glass> Tranbärsyoghurtglass

Tranbärsyoghurtglass

Recept på god och enkel yoghurtglass med tranbärsjuice.
tranbärsyoghurtglass
Tranbärsyoghurtglass, gott och enkelt recept med tranbärsjuice och turkisk yoghurt.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 5 min + 25 min med glassmaskin
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp yoghurt och tranbärsjuice i en bunke.

    Rör om till en jämn smet med sked eller använd elvisp.

    instruktion steg 1.1 tranbärsyoghurtglass
    Yoghurt och tranbärsjuice.
    instruktion steg 1.2 tranbärsyoghurtglass
    Blanda ihop.
  2. Hacka chokladen i små bitar. Rör ner den.

    Smaka på smeten. Tillsätt socker om du tycker den är för syrlig.

    instruktion steg 2.1 tranbärsyoghurtglass
    Hackad choklad.
    instruktion steg 2.2 tranbärsyoghurtglass
    Glass-smeten klar.
  3. Kör igång glassmaskinen och häll i smeten. Låt glassmaskinen köra tills det blivit glass.

    Ställ under tiden in serveringsglasen i frysen (det gör stor skillnad, annars så smälter glassen väldigt fort).

    Servera glassen i serveringslasen.

    instruktion steg 3.1 tranbärsyoghurtglass
    Glassmaskin.
    instruktion steg 3.2 tranbärsyoghurtglass
    Färdig glass.

Information och tips

Läs gärna:

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (263 g): 326 kcal, 16 g kolhydrater, 25 g fett, 9 g protein, 0 g fibrer

Tips & tricks

Det går att göra yoghurtglass utan glassmaskin men glassen blir ganska isig och hård (det går bättre om det är mera vispgrädde i glassen än bara yoghurt). För att få den så bra som möjligt, häll glassmeten i en burk och ställ in i frysen, rör sedan i glassen en gång i halvtimmen tills den frusit ihop.

Tips för att undvika tillsatser

Köp tranbärsjuice utan tillsatser.

Variationstips

Byt ut tranbärsjuice mot svartvinbärsjuice. Vill man ha en krämigare glass kan man byta ut en del av yoghurten mot vispad grädde.

Hållbarhet och förvaring

Glassen kan frysas in men kan få en isig konsistens. Den är godast direkt från glassmaskinen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl