Tranbärsyoghurtglass
Recept på god och enkel yoghurtglass med tranbärsjuice.
Tid: 5 min + 25 min med glassmaskin
4 portioner
Näringsvärde per portion (263 g): 326 kalorier, 16 g kolhydrater, 25 g fett, 9 g protein, 0 g fibrer
Ingredienser:
- 800 g (8 dl) turkisk yoghurt
- 2 dl koncentrerad tranbärsjuice
- 50 g mörk choklad
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Gör så här:
-
Mät upp yoghurt och tranbärsjuice i en bunke.
Rör om till en jämn smet med sked eller använd elvisp.
- 800 g (8 dl) turkisk yoghurt
- 2 dl koncentrerad tranbärsjuice
-
Hacka chokladen i små bitar. Rör ner den.
Smaka på smeten. Tillsätt socker om du tycker den är för syrlig.
- 50 g mörk choklad
-
Kör igång glassmaskinen och häll i smeten. Låt glassmaskinen köra tills det blivit glass.
Ställ under tiden in serveringsglasen i frysen (det gör stor skillnad, annars så smälter glassen väldigt fort).
Servera glassen i serveringslasen.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Tips & tricks:
Det går att göra yoghurtglass utan glassmaskin men glassen blir ganska isig och hård (det går bättre om det är mera vispgrädde i glassen än bara yoghurt). För att få den så bra som möjligt, häll glassmeten i en burk och ställ in i frysen, rör sedan i glassen en gång i halvtimmen tills den frusit ihop.
Tips för att undvika tillsatser:
Köp tranbärsjuice utan tillsatser.
Variationstips:
Byt ut tranbärsjuice mot svartvinbärsjuice. Vill man ha en krämigare glass kan man byta ut en del av yoghurten mot vispad grädde.
Hållbarhet och förvaring:
Glassen kan frysas in men kan få en isig konsistens. Den är godast direkt från glassmaskinen.
| Glass | Glutenfritt |