Hem> GI> Limefisk

Limefisk

Gott och enkelt recept på stekt fisk och grönsaker kryddat med lime och peppar.
fisk
Enkelt recept med den goda lime pepper kryddan som sätter smak på den här rätten.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 15 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Kall limesås:

Laktosfritt - Ta laktosfri yoghurt.
Glutenfritt

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.

Lägg fiskfiléerna i stekpannan och krydda några varv på kryddkvarnen med lime pepper. Stek ca 5 minuter och vänd sedan på fiskfiléerna och krydda på andra sidan.

Häll på wokgrönsakerna och låt allt stekas tills wokgrönsakerna är varma och fisken genomstekt. Krydda gärna lite lime pepper även över grönsakerna eller salta bara lite grann.

Gör under tiden den kalla såsen. Blanda turkisk yoghurt och krydda i en skål. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så blir den godare.

Servera fisk, wokgrönsaker och den kalla limesåsen tillsammans. Man kan även koka nudlar, quinoa eller ris och servera till om man inte följer LCHF eller GI.

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

GI Tips

Servera utan nudlar, quinoa eller ris så blir det väldigt lågt GI.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl