Limefisk
💬 0 kommentarer



Ingredienser:
- 600 g vit fiskfilé
- lime pepper krydda
- eller citronpeppar
- 600 g wokgrönsaker
Kall limesås:
- 2 dl turkisk yoghurt (10%)
- eller gräddfil
- eller crème fraiche
- lime pepper krydda


Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.
Lägg fiskfiléerna i stekpannan och krydda några varv på kryddkvarnen med lime pepper. Stek ca 5 minuter och vänd sedan på fiskfiléerna och krydda på andra sidan.
Häll på wokgrönsakerna och låt allt stekas tills wokgrönsakerna är varma och fisken genomstekt. Krydda gärna lite lime pepper även över grönsakerna eller salta bara lite grann.
Gör under tiden den kalla såsen. Blanda turkisk yoghurt och krydda i en skål. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så blir den godare.
Servera fisk, wokgrönsaker och den kalla limesåsen tillsammans. Man kan även koka nudlar, quinoa eller ris och servera till om man inte följer LCHF eller GI.
GI Tips:
| Fisk och skaldjur | GI | LCHF | Snabbt & Lätt |