| Fisk och skaldjur | Kvällsmat | Snabbt & Lätt |

Enkel fisksoppa

Mycket god och enkel fisksoppa som du snabbt slänger ihop med färdiga grönsaker. Ett tips är att köpa även fisken färdig i bitar, brukar finnas i frysdisken. Då går det ännu fortare.
Fisksoppa
Mycket god och enkel fisksoppa med wokgrönsaker och bitar av torskfilé och laxfilé.
Timglas Tid: 15 minuter
Portioner 3 portioner

Ingredienser:

Tillaga en enkel fisksoppa så här:

  1. Mät upp vatten, krossade tomater och fiskfond (eller skaldjursfond) i en kastrull och koka upp.

    instruktion steg 1 enkel fisksoppa
    Krossade tomater och vatten.
  2. Tillsätt wokgrönsaker och fisken i bitar och koka några minuter så att fisken blir genomstekt.

    (Om man tillsätter wokgrönsaker eller fisk som är fryst, ha plattan på högsta effekt tills det kokar igen, sänk sedan värmen och låt koka några minuter tills fisken är genomstekt.)

    • 300 g fisk (färsk eller fryst t.ex. torsk eller lax)
    • 500 g wokgrönsaker
    instruktion steg 2.1 enkel fisksoppa
    Frysta wokgrönsaker.
    instruktion steg 2.2 enkel fisksoppa
    Fryst fisk i kuber.
    instruktion steg 2.3 enkel fisksoppa
    Låt koka.
  3. Rör ner vispgrädden. Smaka av med salt. (Man kan även ta mer fond om man vill det.)

    instruktion steg 3 enkel fisksoppa
    Tillsätt vispgrädden.

servera Serveringstips:

Servera gärna med aioli.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överbliven fisksoppa håller sig i kylen minst 5 dygn.

Kommentarer till Enkel fisksoppa

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Jan Torberntsson
Mycket god och enkel soppa. Skar i lite egna brytbönor från frysen, och tror också att det kan bli gott (och nyttigt) om man kompletterar med lite torkade alger som man först blötlägger ett par timmar. Skall prova det nästa gång.
penna Skrivet av Peo
Väldigt gott! Jag testade även att blanda i en näve musslor på slutet..