Schnitzel med sås

Panerad skinkschnitzel med god örtkryddad sås som du enkelt gör själv. Gott och enkelt recept.
Schnitzel med god sås
Schnitzel serverad med örtkryddad sås, kokt potatis och sockerärtor.
Timglas Tid: 25 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Schnitzel:

Sås:

Gör så här:

  1. Mät upp ströbröd, salt och peppar och blanda.

    instruktion steg 1 schnitzel med sås
    Ströbröd, salt, peppar.
  2. Vänd köttskivorna i ströbrödet så det fastnar så mycket som möjligt.

    instruktion steg 2.1 schnitzel med sås
    Ena sidan.
    instruktion steg 2.2 schnitzel med sås
    Andra sidan.
  3. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna. (Mängden smör är ungefär vad som går åt för att steka allt kött i en gjutjärnspanna. Ta så mycket smör som behövs. Tar man för lite smör är risken att paneringen fastnar i pannan.)

    • ca 50 g smör att steka i
    instruktion steg 3 schnitzel med sås
    Rejält med smör.
  4. Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Så att schnitzlarna får fin färg på varje sida och blir genomstekta.

    Servera köttet med t.ex. kokt potatis och örtkryddad sås samt grönsaker.

    instruktion steg 4.1 schnitzel med sås
    Stek ena sidan.
    instruktion steg 4.2 schnitzel med sås
    Stek andra sidan.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer till Schnitzel med sås

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med länk till Örtkryddad sås och Béarnaisesås. Båda dessa såser är jättegoda till Schnitzel.
✏️ Skrivet av Hanna
Ser gott ut, ska testa det ikväll! =D
✏️ Skrivet av cecilia
fruktansvärt med färdigköpt!
✏️ Skrivet av Susanne
De schnitzlar man köper tror jag är dubbelpanerade - alltså även doppade i uppvispat ägg. Det tycker jag tar lite tid och ger mer disk också.
✏️ Skrivet av Lars Busk
Var det inte svårare än så?
En fråga bara:
Köpa färdiga schnitzlar för att spara tid?
Hur lång tid tar det att rulla 2 skivor i ströbröd?
20-30 sek?
Annars tack för receptet!!!

Se även dessa recept

| Fläskkött | Lunch |