| Fläskkött | Lunch |

Schnitzel med sås

Panerad skinkschnitzel med god örtkryddad sås som du enkelt gör själv. Gott och enkelt recept.
Schnitzel med god sås
Schnitzel serverad med örtkryddad sås, kokt potatis och sockerärtor.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Schnitzel:

Sås:

Vintips:

Leth Grüner Veltliner (nr 4200)

Gör så här:

  1. Mät upp ströbröd, salt och peppar och blanda.

  2. Vänd köttskivorna i ströbrödet så det fastnar så mycket som möjligt.

  3. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna. (Mängden smör är ungefär vad som går åt för att steka allt kött i en gjutjärnspanna. Ta så mycket smör som behövs. Tar man för lite smör är risken att paneringen fastnar i pannan.)

  4. Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Så att schnitzlarna får fin färg på varje sida och blir genomstekta.

    Servera köttet med t.ex. kokt potatis och örtkryddad sås samt grönsaker.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 schnitzel med sås
1. Ströbröd, salt, peppar.
instruktion steg 2.1 schnitzel med sås
2.1. Ena sidan.
instruktion steg 2.2 schnitzel med sås
2.2. Andra sidan.
instruktion steg 3 schnitzel med sås
3. Rejält med smör.
instruktion steg 4.1 schnitzel med sås
4.1. Stek ena sidan.
instruktion steg 4.2 schnitzel med sås
4.2. Stek andra sidan.

servera Serveringstips:

Servera med kokt potatis och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.