Kalvinnanlår

kalvinnanlår
Kalvinnanlår i skivor.

Kalvinnanlår är mört kött med mycket smak utan senor och är därför också ganska dyrt.

Kalvinnanlår kan köpas i skivor eller i hel bit.

En hel bit av kalvinnanlår kan stekas i ugn som stek. Skivor av innanlår (motsvarar lövbiffen på det vuxna nötdjuret) och kan därför användas precis som lövbiff. Gott att steka och äta.

Vissa rätter som Wienerschnitzel är alltid gjord av tunt skivat kalvinnanlår (om den är "äkta").

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kalvinnanlår.

Energi: 107 kcal
Kolhydrater: 0 g (varav sockerarter: 0.0 g)
Protein: 21 g
Fett: 2.5 g (varav mättat fett: 0.93 g, enkelomättat fett: 1.1 g, fleromättat fett: 0.24 g)
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

I köttdisken i välsorterade matbutiker.

Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa och håller sig minst 1 år.

Pris:

ca 250 kr/kg

Ersätt med:

Skinkinnanlår.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Liknande ingredienser

| Nötkött |


Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest