
Kurt
Utrustning:
Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med vatten.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. (Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.)
Häll på vispgrädde och strösockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Låt mangon tina. Lägg i en mixerskål. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.
Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.
Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar. Klart att servera!
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Påsk |