Kurt
Pannacotta med mangomousse
Mycket god krämig pannacotta smaksatt med vanilj toppad med en söt fräsch mangomousse. Gott och enkelt recept på efterrätt.
Tid: 20 minuters jobb + 4 timmar för att stelna
6 portioner
Ingredienser:
Pannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Mangomousse:
- 250 g fryst mango
- 0,75 dl florsocker
- 2 st gelatinblad
Glutenfritt
Utrustning:
- 6 st portionsglas
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (141 g): 405 kalorier, 23 g kolhydrater, 33 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara pannacottan i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Täck gärna med plastfolie.
️ Skrivet av
Läste min kommentar från 2020, minskar gelantinet idag!
Kurt
Kurt
️ Skrivet av
Har gjort detta flera gånger, idag tyckte jag att moussen blev seg. Kan man minska till ett blad gelatin?
️ Skrivet av
Kan man använda färsk mango
webmaster
Svar till
Johan
️ Skrivet av
Svårt att svara på, vet inte heller om det går att spritsa denna. Jag skulle nog hellre satsa på någon typ av frosting om du vill vara säker på att det blir bra.
️ Skrivet av
Jag tänkte göra en brownie och spritsa mangomousse ovanpå. Kan jag göra det kvällen innan jag ska ta med den till jobbet? Är orolig att brownien blir sunkig men samtidigt ska jag jag inte servera förrän dagen därpå på eftermiddagen och måste jobba under dagen.
Tänkte e v lägga ett bär på brownien, vad skulle du rekommendera för något?
Tänkte e v lägga ett bär på brownien, vad skulle du rekommendera för något?