Pannacotta med mangomousse




Ingredienser:
Pannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Mangomousse:
- 250 g fryst mango
- 0,75 dl florsocker
- 2 st gelatinblad

Utrustning:
- 6 st portionsglas
Gör så här:
-
Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med vatten.
- 2 st gelatinblad
Gelatinbladen i blöt. -
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. (Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.)
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa ur vaniljfröna. Vaniljstången och vaniljfröna i en kastrull. - 1 st vaniljstång
-
Häll på vispgrädde och strösockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Häll på vispgrädde och strösocker. -
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
Uppfiskad vaniljstång (slängs). -
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
Krama ur gelatinbladen. Vispa ner gelatinbladen. -
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Häll upp i portionsglas. -
Låt mangon tina. Lägg i en mixerskål. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.
- 250 g fryst mango
- 0,75 dl florsocker
Tinad mango. Tillsätt florsocker. Mangopuré. -
Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.
- 2 st gelatinblad
Gelatinblad i blöt. Urkramade gelatinblad och lite av mangopurén. Mangopuré blandad med smält gelatin. -
Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar. Klart att servera!
Mangomoussen. Fördela ovanpå pannacottan.
Pannacotta:
Mangomousse:
Hållbarhet och förvaring:
Förvara pannacottan i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Täck gärna med plastfolie.
| Efterrätter | Glutenfritt | Påsk - påskmat och påskgodis |

⭐ webmaster
Tänkte e v lägga ett bär på brownien, vad skulle du rekommendera för något?

⭐ webmaster