Använd hushållsvåg smart och spara disk

Många vet inte hur smidigt det är att använda hushållsvåg och väga upp ingredienser istället för att använda volymsmått som t.ex. decilitermått.

Den största fördelen med att använda hushållsvåg är dels att det oftast är lättare att mäta exakt, särskilt när det gäller mjöl så är det verkligen att rekommendera.

En annan fördel med att använda hushållsvåg är att det blir mindre disk. Tänk t.ex. att du ska mäta upp olja eller sirap, du slipper då diska måttet.

För att dra nytta av alla dessa fördelar med en hushållsvåg så ska du ha en hushållsvåg som är platt, som man kan ställa vad som helst på. (Andra hushållsvågar som inte är platta är inte bra för då måste man ju diska den efter varje uppmätning.)

Så här gör du:

  1. Sätt på hushållsvågen.
  2. Ställ kastrullen/bunken/tallriken/skålen på din hushållsvåg.
  3. Tryck på knappen på vågen som nollställer.
  4. Häll i ingrediensen och läs av på vågen.

Smart och tidsbesparande eller hur! :)

mäter upp mjöl med hushållsvåg
Här mäter jag upp mjöl direkt i bunken.

Vad väger en ingrediens?

Ibland vet man inte hur mycket en ingrediens väger. Då finns min måttomvandlingssida där de flesta ingredienser finns med. Tänk på att du måste ange vilken ingrediens det gäller när du vill omvandla mellan vikt och volym.

Det kan vara enklare att istället klicka på respektive ingrediens i varje recept, då kommer man till en infosida och där finns måttomvandling för just den ingrediensen.

Lycka till!
/Susanne

Kommenterarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest