Kommentarer till Köttfärslimpa - Sida 2

"Mycket god köttfärslimpa med brunsås. Tillaga enkelt den goda klassiska maträtten."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Marcus 2009-08-02 20:31
Hasselbackspotatis gör sig utmärkt till denna rätt, speciellt då man smaksatt den med lite sirap innan tillagning!
penna Skrivet av Sara 2009-07-20 19:39
Glömde skriva att jag använde mig av rådjursfärs blandat med fläskfärs. Mumsigt!
penna Skrivet av Sara 2009-07-20 19:39
Riktigt mumsigt, och enkelt!!! Tack för receptet!
penna Skrivet av Ann-Sophie 2009-07-15 11:17
Min svärmor tipsade mig om att värma upp mjölken med lite buljong och sen låta den svalna av så blir de godare. Även när man gör köttbullar. Vitlök e oxå gott att lägga i. Ja brukar alltid krydda med örtagårdskrydda de blir jättegott tycker ja.
penna Skrivet av 08 2009-06-29 16:49
Ett bra tips är att på amerikanskt vis smörja in den i ketchup och/eller nån slags barbecuesås innan tillagning i ugnen. Lite parmesanost i smeten är gott också.

Ett annat knep är att smula sönder en god (smulig) korv och blanda i smeten. Testa med en god chorizo, eller kanske en salsiccia.
penna Skrivet av Natta 2009-06-04 15:28
Har precis gjort i ordning detta, är i ugnen och gottar till sig. Luktar fruktansvärt gott, hoppas de smakar likaså.
penna Skrivet av Annelie 2009-05-18 12:40
Jag ska testa detta receptet idag hade jag tänkt. Om någon av er andra lagat denna rätten tänkte jag fråga hur den blir? Den blir inte lös?
penna Skrivet av Johanna 2009-05-17 17:52
Jag brukar göra denna tillsammans med feta ost och katrinplommon - mkt mumisgt! Om man köper feta inlagt i kryddad olja är det perfekt att ersätta matfettet i smeten med denna. Annars går det minst lika bra att hoppa matfett, färsen i säg är så pass fet att resultatet inte blir torrt.
penna Skrivet av Smillis 2009-05-12 10:03
Glöm inte att krydda efter smak, peppar & salt räcker inte!! mycket god
penna Skrivet av Viktoria 2009-04-19 17:46
Mycket god. Blandade även i fetaost vart mycket gott om man gillar fetaost :)
penna Skrivet av Camilla 2009-04-03 13:05
Hacka bacon och blanda i smeten mycket gott
penna Skrivet av Mr. Henriksson 2009-02-02 17:08
Linda in den i bacon. Förhöjer smakupplevelsen.
penna Skrivet av bella 2009-02-02 15:37
själv brukar jag ta lök, salt, peppar, vegeta (allkrydda), flytande buljong och lite vitlökspulver och paprikapulver.
sen låter jag limpan stekas därinne så den blir gyllene. sen häller jag på vatten.
så får limpan en krispig yta och en gott, kryddigt innehåll. mat SKA juh smakaaaa
penna Skrivet av ung och ganska ny inom köket.. 2009-01-22 17:58
Tog och blandade i i riven morot, 2 st rivna selleristänger och purjolök ca 5 cm lång bit som jag också rev. Värmde på dem i en liten gryta tillsammans med lite smör och sedan blandade i det i färsen. Det var MUMSIGT och dottern åt som aldrig förr.
penna Skrivet av Annalena 2009-01-10 17:40
Nåt som är gått i köttfärslimpa är att ha i ett paket med finstrimlad bacon.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-28 23:59
Svar till Gaffel: Tack för dina tips! Det låter väldigt gott!!
penna Skrivet av Gaffel 2008-11-28 20:02
Smaksätter färsen med kapris, vitlök, muskot och riven citronskal, därefter bryner jag limpan runt om i het stekpanna med smör och en skvätt olja(stor grillspade behövs)gräddsåsen gör jag på ren grädde i stekresterna med muskot och pressad citron, kokt potatis och rårörda lingon.
penna Skrivet av Catharina 2008-11-11 11:33
Jag bruka göra en skåra å lägga i bostongurka...mumsigt...å sen bara lägga ihop.
penna Skrivet av Maria 2008-11-10 19:05
Jag gjorde en fåra i köttfärsen och la i en burk skivade champinjoner, en pressad vitlöksklyfta (som jag stekt som hastigast och saltat och pepprat lite på) och ett par dl hackad persilja. Det tror jag blir en god smaksättning!
penna Skrivet av 08 2008-09-17 08:31
Variera med:
Skivade gröna (eller svarta oliver).

Smörj in limpan med ketchup och/eller chilisås innan den går in i ugnen, blir gott karamelliserat.

Ha i kapris. Ha i hackade rödbetor.

Klä in limpan i bacon. Det håller den saftig.

Gör limpan och gör sedan en skåra i mitten - fyll skåran med ost och forma sedan den till en limpa igen. Smält ost i mitten - jättegott.

Annars kan man hacka ned någon god korv (gärna nån kryddig) och blanda med färsen, alternativt lägga en hel (skalad) korv längs med limpan.
penna Skrivet av Rollo 2008-09-02 15:49
hihihhihi bra.
penna Skrivet av Sara 2008-08-01 16:55
Sen är grillkrydda jätte gott till den här maträtten! En sås till som passar sig bra är gräddsås med en burk med championer i. Mums!
penna Skrivet av Sara 2008-08-01 16:55
Har gjort det här receptet flera gånger om och det är otroligt gott. Har gjort olika varje gång. Bland annat tärnad bacon inuti, tomat bitar inuti med ost, bacon som jag lagt tvärs över formen innan jag lagt dit smeten och sen lagt över kanterna på smeten så dom ligger runt hela kakan. Jätte gott!
penna Skrivet av maria gustavsson clasen 2008-07-23 21:00
Hej jag behöver hjälp med köttfärslimpa recept utan mjölk å äggfritt mvh maria
penna Skrivet av anette 2008-05-24 14:40
hej ett mycket bra recept. tack men jag har problem med löken så istället för löken så använder jag vitlökspulver och jag tycker den bli mycket god av vitlöken. tack
penna Skrivet av Susanne 2008-05-17 19:28
Svar till Daniel, Conny Lindahl m.fl. som tipsat om bacon: Tack för ett bra tips, jag har lagt till det i receptet! Svar till Maria Netzell: Jag antar att du menar glutenfri? Jag har lagt till det i receptet. Tack också till alla andra för bra tips och synpunkter och fortsätt skriv! ;)
penna Skrivet av Daniel 2008-05-17 18:01
Jättegott med några baconskivor över, men minska något på saltet i smeten eftersom bacon är rätt salt i sig.
penna Skrivet av Sussi 2008-03-23 20:51
Ett kanonrecept=)

Blev jättegott & enkelt att göra!!
penna Skrivet av Maria Netzell 2008-02-20 13:58
För att göra en mjölkfri limpa tar jag havregryn istället för ströbröd :-)
penna Skrivet av Conny Lindahl 2008-02-13 19:08
Kalasgott recept som blir ännu bättre av att lägga ett paket bacon (ca) över. Det ger en mycket saftigare köttfärslimpa samtidigt som man får mera vätska till såsen efter.
penna Skrivet av Sara 2008-02-05 18:11
När jag gjorde mjölk och ströbrödsblandingen tog ströbrödet slut. Fick i 2 dl mjölk och en halv dl ströbröd bara men det höll ihop bra ändå. La det hela i en ganska smal form. Inget problem alls.

Sen tyckte jag att det var lite tråkigt med att inte ha något inuti det hela så jag la hälften av köttfärsröran i den smorda formen, skivade tomater och la dom ovanpå. Sen tärnade jag vanlig hushållsost (det jag hade hemma) och la över tomaten. Sen på med resterande av köttfärsröran.
Kryddade även med grillkrydda och inte bara salt och peppar. Jätte gott!

Testade med strips och bearnésås till och det var jätte gott faktiskt. Ska absolut göra omd en här rätten. Och med ost i mitten =)
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 18:19
Svar till Rickard: Tråkigt att höra, men ge inte upp! Är du säker på att du tog rätt mängd av mjölk och ströbröd, 2 deciliter mjölk och tre fjärdedels (0,75) deciliter ströbröd? Det ska bli som en gröt när den svällt i 10 minuter.
penna Skrivet av Jeppe 2008-02-02 16:43
Vi brukar alltid lägga ner lite bonjour vitlöks färskost i mitten. Mums. Detta receptet är toppen !!
penna Skrivet av BABSAN 2007-11-09 17:07
GLÖMDE ATT TALA OM ATT FRANSKLÖKSOPPA PULVRET SKA SVÄLLA I MJÖLKEN ( MINST 1 TIMMA så att den löser upp ) lagar alltid mycket för att frysa ner ( 2 formar avlånga eller runda ) kina mixet blandas djupfryst , för att inte bli till gägga
penna Skrivet av babsan 2007-11-09 16:42
HAR GJORT KÖTTFÄRSLIMPA MED (fransklöksoppa i pulverform ) blandat med 3 dl kallmjölk 3ägg o kina mix o/ lite aromat salt) 2kg köttfärs rör ihop JÄTTE GOD O SAFTIG ( KINA MIX ÄR RIS MED GRÖNSAKER !! LAGOMT TILL 2KG FÄRS
penna Skrivet av Mac 2007-11-06 17:14
Riktigt bra recept :) Jag körde på varianten att linda in limpan i bacon, och sedan fyllde jag den med bla färska smörstekta kantareller. Mycket gott!
penna Skrivet av Rickard 2007-10-28 15:38
Min vart inte alls lyckad, ströbröds mixen vart en stor klump och köttfärslimpan vart liten :( men men är vell ingen talang i köket :)
penna Skrivet av Joakim 2007-10-20 13:26
Håller med henrik men jag blandade i torkade plommon,bacon och feta ost.
penna Skrivet av henrik 2007-10-15 18:42
bra recept! hackade i lite kapris, med rödlök o lite djionsenap...nice!!!
penna Skrivet av Malin 2007-08-23 16:44
Helt otroligt god! Gjorde den till middag nyss och det blev hur lyckat som helst!
penna Skrivet av Patrik 2007-07-05 19:29
Tur att ni fanns! Annars hade jag nog dragit upp ugnen på 225 eller liknande och bränt alltihop!
Tack för en bra sida!
Ska bli gott!
penna Skrivet av Kurt 2007-06-11 16:06
Tack för ett bra recept. Jag modifierade lite: Brynte vitkål som sen fick koka lite. Tillsatte detta i färsen tillsammans med osttärningar och vitlök. Blev gott.
penna Skrivet av Cissi 2007-06-11 12:42
Ska testa denna köttfärslimpa idag till middag. Blir nog toppen!
penna Skrivet av Susanne 2007-06-01 23:48
Svar till Per: Det går säkert bra att grädda den i en avlång brödform med samma tid och temperatur. Men om din köttfärslimpa flyter ut så kanske du ska ta mindre vätska?
penna Skrivet av Per 2007-06-01 22:43
Kan man grädda köttfärslimpan i en avlång brödform för att få den att hålla formen bättre, och skall man i så fall ändra tid eller temp? Min köttfärslimpa flyter alltid ut och tappar formen. Tacksam för svar.
penna Skrivet av Helen 2007-05-19 13:40
Supergod k-färslimpa! Vi njöt hela familjen av den. Ska göra om den inom en ganska snar framtid. Såsen var också god, men jag använde bara 1 msk Soya i den.
penna Skrivet av nettan 2007-05-15 12:49
Hmm vet ej vad det blir för något idag, men köttfärslimpa låter gått så det så blir detta. Det ser enkelt ut hihih
penna Skrivet av Per 2007-05-02 20:51
Linda in i bacon och fyll gärna med lite riven ost. Testa att göra den som en låda med blandade rotfrukter, lite lök och pensla allt med soja ihop med olja... mumma :D
penna Skrivet av Johan 2007-04-12 19:28
Super smaskens..! dock glömde jag att ha i äggen. men jag spiza till det lite med att vira in den i bacon. super smarrigt...!
penna Skrivet av Teo 2007-04-08 18:46
Verkar smaskens, nu är det bara 40 minuter kvar, sen skall det insupas tillsammans med stuvade makaroner. Får hoppas att det blir en smaksensation. Tack för receptet! Mvh Teo