Kommentarer till Köttfärslimpa

"Mycket god köttfärslimpa med brunsås. Tillaga enkelt denna klassiska maträtt med mitt goda och enkla recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Susanna
Kan man ha köttfärslimpan i Lergrytan också..sist jag gjorde köttfärslimpa blev det som pannkaka hihi
penna Skrivet av Christina
Så jättegott. Går också att förbereda om man har bråttom. Jag gör färdig limpan kvällen innan. Plastar den med plastfolie och ställer in i kylskåp tills den ska in i ugnen . Gillar dina goda recept
penna Skrivet av Linda
Jag gillar verkligen din receptsida och sonen som är allergisk mot mjölkprotein gillar särskilt köttfärslimpan med havremjölk istället för vanlig mjölk. Tack för en fin sida!
Vänliga hälsningar Linda
besökare Svar till Merja penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra och tack för dina tips!
penna Skrivet av Merja
Favorit, aldrig gillat köttfärslimpa förut. Jag hoppar alltid över steget med förvällning av ströbröd i mjölk i all färssmet, det gör det bara svårare att blanda till smeten. Enklare att blanda ner ströbrödet i färsen och sedan slå på mjölken över och sedan resten av ingredienserna.
besökare Svar till Jennipher penna Skrivet av Susanne
Kul att du och familjen tycker om köttfärslimpan! Ja sötpotatis är gott! :)
penna Skrivet av Jennipher
Älskar detta recept!! Gör dubbelsats då jag även gör barnmat till min dotter på 8 månader, utöver vanlig potatis så serveras hennes mat med sötpotatis också. ☺
besökare Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Men tack snälla du för dessa fina ord, så oerhört roligt att läsa! Det är ju precis det som är mitt mål så det är så roligt att höra när man lyckas!
penna Skrivet av Christina
Blev bjuden på denna rätt av min son som flyttat hemifrån och som aldrig lagat mat förut. Det var jättegott. Han hade verkligen lyckats. Han lagar ofta mat numera och ofta från dina fina goda recept, Jag lagar också ofta mat av dina fantastiska recept. Tack snälla Susanne för att du har 'lärt' min son laga riktigt god mat.
besökare Svar till Monica penna Skrivet av Susanne
Låter jättegott! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Monica
Annat som är gott att blanda i är getost, blanda getosten med lite honung och gör en djup skåra i mitten klicka ut getosten och sätt ihop köttfärsen igen riktigt gott.
besökare Svar till Grazyna penna Skrivet av Susanne
Vad kul att du tyckte om köttfärslimpan och min receptsida! Ja jag försöker undvika konstiga ingredienser. Föredrar smak från "riktiga" råvaror.
penna Skrivet av Grazyna
Hej. Har provat din recept på köttfärslimpa. Mums. Är på gång att testa andra. Tack för sidan. För mig är viktigt att recepten är enkla och utan massa konstiga ingredienser.
besökare Svar till Eugen penna Skrivet av Susanne
Tack för intressant info! Bra att veta! Kul att du gillar min receptsajt! :)
penna Skrivet av Eugen
Detta recept gjorde min dag!!!
hade dock inte alla ingredienser hemma så istället för mjölk vart det vatten, och istället för ströbröd vart det rismjöl...

Slutprodukten vart lika bra i alla fall och det smakade perfekt...

Till Magnus: angående Soja så har Kina 3 olika och Japan 4 olika... det är i matlagning stor skillnad på matsoja och koksoja.
ett mycket bra råd är att även testa Vietnamesisk svampsoja vilken smakar/luktar starkt svamp :)

Tack Susanne för en mycket bra site...
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Ta vilken du vill men jag brukar använda mushroom soy eller kinesisk. Läs mer om olika sorters soja.
penna Skrivet av Magnus
När det står soja i recepten vilken sorts soja är det som gäller då? Kinesisk eller Japansk?

Mvh Magnus
besökare Svar till therese penna Skrivet av Susanne
Jag tror du kan göra precis som det står i receptet även med älgfärs. Skriv gärna om du provar hur det blev! :)
penna Skrivet av therese
Kan man göra en köttfärslimpa med älgfärs? Hur får man den bra då?
besökare Svar till Eva i Blekinge penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt tips! Låter gott!
penna Skrivet av Eva i Blekinge
Tips. Jag brukar hacka i färsk paprika (grön) i smeten och så lägger jag ner grovskurna paprikabitar till limpan den sista halvtimmen innan den skall ut ur ugnen (jag brukar steka i lergryta). Paprikan ger en mycket saftig limpa med lite besk smak av paprika. Och en jättegod brunsås. Tycker vi är jättegott. Kanske något att prova på?
besökare Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne
Tack snälla! Det är precis det som jag försöker uppnå - enkla och goda recept - så roligt att höra att du tycker precis så! :) /Susanne
penna Skrivet av Lovisa
Låter supergott, måste prova detta ikväll!
Du har en underbar receptsajt här Susanne, väldigt många, enkla och samtidigt supergoda recept, både när de kommer till mat och bak! Keep up the good work! :D
penna Skrivet av Simon
Hejsn jag testade å göra grundreceptet, dock stekte jag löken tillsamamns med vitlök innan jag blandade ut den i smeten, tog 1 dl mjölk å 1 dl grädde istället och hade i lite ramlösa för att göra den extra porös. Samt så hade jag ju i feta ost, den smälte inte riktigt uan fick en gummiliknande konsistens. I såsen hade jag i lite worschestshire sås, körde på potatis mos som jag smälte smör hade i finhackad vitlök och muskotnöt.

Riktig lyxmåltid, fast ändå enkelt. Pröva själva!
penna Skrivet av Wiola
Köttfärsen släpper gärna ifrån sej grumlig vätska under stektiden. För att undvika det, tillsätt en msk potatismjöl i köttfärssmeten.
besökare Svar till Alice penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Alice
Jag brukar hälla grädde och soja över köttfärslimpan istället för att göra en sås bredvid!
penna Skrivet av Wisam
Tack det var gott och enkelt :-)
penna Skrivet av Karina
Enkel och super gott!
penna Skrivet av Emelie
Supergott! Tack för att bra recept!
besökare Svar till Daniella penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Daniella
Jag lagade köttfärslimpan idag och den blev jätte god. Tack Susanne = )
besökare Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne
Jag tror den blir lika bra med nötfärs! Skriv gärna om du provar! :)
penna Skrivet av Angelica
Jag undrar ifall man kan använda nötfärs istället för blandfärs?. Många brukar säga att den blir torr om man använder det men jag äter inte fläskkött. Ska man lägga till någon extra ingrediens eller tillsätta lite extra av något för att den ska bli saftig?. Eller kommer den bli bra som den är?
besökare Svar till XYV penna Skrivet av Susanne
Hoppas det blev bra! Det är ju alltid bra att variera sig! Det finns fler recept med nötfärs om du vill ha mer variation!
penna Skrivet av XYV
Aldrig gjort köttfärslimpa förut, dock vare rea på blandfärs och vill inte äta köttfärsås hela månaden. Så nu ska jag testa denna köttfärslimpa!
Tack för receptet, hade allt hemma så slapp handla^^
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne

Jag tror inte mera fett hjälper men du kan ju alltid prova. Använd äkta smör. Tyvärr är det svårt att få ut så mycket smak ur köttfärs. Själv brukar jag ofta använda kalvfond till såsen.

Lycka till och skriv gärna igen! :)

penna Skrivet av Emma
Väldigt gott! Första gången jag gjorde köttfärslimpa och den blev kanon. Enklare än jag trodde. Om jag vill ha mer sky för att göra mer brunsås utan att tappa smaken, kan jag tillsätta mer fett i limpan?
besökare Svar till Janet penna Skrivet av Susanne
Trevligt! :) Ja fetaost är gott tillsammans med köttfärs! :)
penna Skrivet av Janet
super gott! provade att tillsätta fetaost i limpan och även detta var super gott!
penna Skrivet av Pina
Denna rätt är MYCKET populär hemma hos oss, gör den åtminstone en gång i månaden :-D jag har bara lite extra krydda i färsen & blandar även i lite soja, mmm supergott! :-P
penna Skrivet av Kicki
Det är även jättegott med grovt rivna morötter!
penna Skrivet av Susanne
Jag brukar fylla köttfärslimpan med stekt svamp, skinka o persilja. Till fest lägger jag också till blå mögel ost, det är smarrigt värre!
penna Skrivet av Christian
Tjena, har gjort efter detta "grundrecept" massor med gånger. Som sagt, skadar inte att krydda lite själv. peppar, grillkrydda, vitlök eller vad som smakas. lite senap i smeten dock. a och o
penna Skrivet av Simon
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Oskar
Bra recept. Jag lade till lite hackad persilja och vitlök samt några droppar soja. Mnam. Lite senap i smeten blir nog inte helt fel det heller.
penna Skrivet av Johanna
Jättegott! Jag tillsatte kött- o grillkrydda så det skulle bli mer smak men följde annars receptet. Har blivit en av våra favoriträtter hemma.
penna Skrivet av molle
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av ingemar gustavvson
bacon över köttfärslimpan blev gör gott tack.
penna Skrivet av Max
Vi dönade i ett paket smulad feta i.
penna Skrivet av CRISTINA
Tack för receptet...bodde i Sverige i 30 år nu bor jag i Uruguay och det är kul att laga riktig svensk mat...
penna Skrivet av Marcus
Hasselbackspotatis gör sig utmärkt till denna rätt, speciellt då man smaksatt den med lite sirap innan tillagning!
penna Skrivet av Sara
Glömde skriva att jag använde mig av rådjursfärs blandat med fläskfärs. Mumsigt!
penna Skrivet av Sara
Riktigt mumsigt, och enkelt!!! Tack för receptet!
penna Skrivet av Ann-Sophie
Min svärmor tipsade mig om att värma upp mjölken med lite buljong och sen låta den svalna av så blir de godare. Även när man gör köttbullar. Vitlök e oxå gott att lägga i. Ja brukar alltid krydda med örtagårdskrydda de blir jättegott tycker ja.
penna Skrivet av 08
Ett bra tips är att på amerikanskt vis smörja in den i ketchup och/eller nån slags barbecuesås innan tillagning i ugnen. Lite parmesanost i smeten är gott också.

Ett annat knep är att smula sönder en god (smulig) korv och blanda i smeten. Testa med en god chorizo, eller kanske en salsiccia.
penna Skrivet av Natta
Har precis gjort i ordning detta, är i ugnen och gottar till sig. Luktar fruktansvärt gott, hoppas de smakar likaså.
penna Skrivet av Annelie
Jag ska testa detta receptet idag hade jag tänkt. Om någon av er andra lagat denna rätten tänkte jag fråga hur den blir? Den blir inte lös?
penna Skrivet av Johanna
Jag brukar göra denna tillsammans med feta ost och katrinplommon - mkt mumisgt! Om man köper feta inlagt i kryddad olja är det perfekt att ersätta matfettet i smeten med denna. Annars går det minst lika bra att hoppa matfett, färsen i säg är så pass fet att resultatet inte blir torrt.
penna Skrivet av Smillis
Glöm inte att krydda efter smak, peppar & salt räcker inte!! mycket god
penna Skrivet av Viktoria
Mycket god. Blandade även i fetaost vart mycket gott om man gillar fetaost :)
penna Skrivet av Camilla
Hacka bacon och blanda i smeten mycket gott
penna Skrivet av Mr. Henriksson
Linda in den i bacon. Förhöjer smakupplevelsen.
penna Skrivet av bella
själv brukar jag ta lök, salt, peppar, vegeta (allkrydda), flytande buljong och lite vitlökspulver och paprikapulver.
sen låter jag limpan stekas därinne så den blir gyllene. sen häller jag på vatten.
så får limpan en krispig yta och en gott, kryddigt innehåll. mat SKA juh smakaaaa
penna Skrivet av ung och ganska ny inom köket..
Tog och blandade i i riven morot, 2 st rivna selleristänger och purjolök ca 5 cm lång bit som jag också rev. Värmde på dem i en liten gryta tillsammans med lite smör och sedan blandade i det i färsen. Det var MUMSIGT och dottern åt som aldrig förr.
penna Skrivet av Annalena
Nåt som är gått i köttfärslimpa är att ha i ett paket med finstrimlad bacon.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Gaffel: Tack för dina tips! Det låter väldigt gott!!
penna Skrivet av Gaffel
Smaksätter färsen med kapris, vitlök, muskot och riven citronskal, därefter bryner jag limpan runt om i het stekpanna med smör och en skvätt olja(stor grillspade behövs)gräddsåsen gör jag på ren grädde i stekresterna med muskot och pressad citron, kokt potatis och rårörda lingon.
penna Skrivet av Catharina
Jag bruka göra en skåra å lägga i bostongurka...mumsigt...å sen bara lägga ihop.
penna Skrivet av Maria
Jag gjorde en fåra i köttfärsen och la i en burk skivade champinjoner, en pressad vitlöksklyfta (som jag stekt som hastigast och saltat och pepprat lite på) och ett par dl hackad persilja. Det tror jag blir en god smaksättning!
penna Skrivet av 08
Variera med:
Skivade gröna (eller svarta oliver).

Smörj in limpan med ketchup och/eller chilisås innan den går in i ugnen, blir gott karamelliserat.

Ha i kapris. Ha i hackade rödbetor.

Klä in limpan i bacon. Det håller den saftig.

Gör limpan och gör sedan en skåra i mitten - fyll skåran med ost och forma sedan den till en limpa igen. Smält ost i mitten - jättegott.

Annars kan man hacka ned någon god korv (gärna nån kryddig) och blanda med färsen, alternativt lägga en hel (skalad) korv längs med limpan.
penna Skrivet av Rollo
hihihhihi bra.
penna Skrivet av Sara
Sen är grillkrydda jätte gott till den här maträtten! En sås till som passar sig bra är gräddsås med en burk med championer i. Mums!
penna Skrivet av Sara
Har gjort det här receptet flera gånger om och det är otroligt gott. Har gjort olika varje gång. Bland annat tärnad bacon inuti, tomat bitar inuti med ost, bacon som jag lagt tvärs över formen innan jag lagt dit smeten och sen lagt över kanterna på smeten så dom ligger runt hela kakan. Jätte gott!
penna Skrivet av maria gustavsson clasen
Hej jag behöver hjälp med köttfärslimpa recept utan mjölk å äggfritt mvh maria
penna Skrivet av anette
hej ett mycket bra recept. tack men jag har problem med löken så istället för löken så använder jag vitlökspulver och jag tycker den bli mycket god av vitlöken. tack
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel, Conny Lindahl m.fl. som tipsat om bacon: Tack för ett bra tips, jag har lagt till det i receptet! Svar till Maria Netzell: Jag antar att du menar glutenfri? Jag har lagt till det i receptet. Tack också till alla andra för bra tips och synpunkter och fortsätt skriv! ;)
penna Skrivet av Daniel
Jättegott med några baconskivor över, men minska något på saltet i smeten eftersom bacon är rätt salt i sig.
penna Skrivet av Sussi
Ett kanonrecept=)

Blev jättegott & enkelt att göra!!
penna Skrivet av Maria Netzell
För att göra en mjölkfri limpa tar jag havregryn istället för ströbröd :-)
penna Skrivet av Conny Lindahl
Kalasgott recept som blir ännu bättre av att lägga ett paket bacon (ca) över. Det ger en mycket saftigare köttfärslimpa samtidigt som man får mera vätska till såsen efter.
penna Skrivet av Sara
När jag gjorde mjölk och ströbrödsblandingen tog ströbrödet slut. Fick i 2 dl mjölk och en halv dl ströbröd bara men det höll ihop bra ändå. La det hela i en ganska smal form. Inget problem alls.

Sen tyckte jag att det var lite tråkigt med att inte ha något inuti det hela så jag la hälften av köttfärsröran i den smorda formen, skivade tomater och la dom ovanpå. Sen tärnade jag vanlig hushållsost (det jag hade hemma) och la över tomaten. Sen på med resterande av köttfärsröran.
Kryddade även med grillkrydda och inte bara salt och peppar. Jätte gott!

Testade med strips och bearnésås till och det var jätte gott faktiskt. Ska absolut göra omd en här rätten. Och med ost i mitten =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rickard: Tråkigt att höra, men ge inte upp! Är du säker på att du tog rätt mängd av mjölk och ströbröd, 2 deciliter mjölk och tre fjärdedels (0,75) deciliter ströbröd? Det ska bli som en gröt när den svällt i 10 minuter.
penna Skrivet av Jeppe
Vi brukar alltid lägga ner lite bonjour vitlöks färskost i mitten. Mums. Detta receptet är toppen !!
penna Skrivet av BABSAN
GLÖMDE ATT TALA OM ATT FRANSKLÖKSOPPA PULVRET SKA SVÄLLA I MJÖLKEN ( MINST 1 TIMMA så att den löser upp ) lagar alltid mycket för att frysa ner ( 2 formar avlånga eller runda ) kina mixet blandas djupfryst , för att inte bli till gägga
penna Skrivet av babsan
HAR GJORT KÖTTFÄRSLIMPA MED (fransklöksoppa i pulverform ) blandat med 3 dl kallmjölk 3ägg o kina mix o/ lite aromat salt) 2kg köttfärs rör ihop JÄTTE GOD O SAFTIG ( KINA MIX ÄR RIS MED GRÖNSAKER !! LAGOMT TILL 2KG FÄRS
penna Skrivet av Mac
Riktigt bra recept :) Jag körde på varianten att linda in limpan i bacon, och sedan fyllde jag den med bla färska smörstekta kantareller. Mycket gott!
penna Skrivet av Rickard
Min vart inte alls lyckad, ströbröds mixen vart en stor klump och köttfärslimpan vart liten :( men men är vell ingen talang i köket :)
penna Skrivet av Joakim
Håller med henrik men jag blandade i torkade plommon,bacon och feta ost.
penna Skrivet av henrik
bra recept! hackade i lite kapris, med rödlök o lite djionsenap...nice!!!
penna Skrivet av Malin
Helt otroligt god! Gjorde den till middag nyss och det blev hur lyckat som helst!
penna Skrivet av Patrik
Tur att ni fanns! Annars hade jag nog dragit upp ugnen på 225 eller liknande och bränt alltihop!
Tack för en bra sida!
Ska bli gott!
penna Skrivet av Kurt
Tack för ett bra recept. Jag modifierade lite: Brynte vitkål som sen fick koka lite. Tillsatte detta i färsen tillsammans med osttärningar och vitlök. Blev gott.
penna Skrivet av Cissi
Ska testa denna köttfärslimpa idag till middag. Blir nog toppen!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Per: Det går säkert bra att grädda den i en avlång brödform med samma tid och temperatur. Men om din köttfärslimpa flyter ut så kanske du ska ta mindre vätska?
penna Skrivet av Per
Kan man grädda köttfärslimpan i en avlång brödform för att få den att hålla formen bättre, och skall man i så fall ändra tid eller temp? Min köttfärslimpa flyter alltid ut och tappar formen. Tacksam för svar.
penna Skrivet av Helen
Supergod k-färslimpa! Vi njöt hela familjen av den. Ska göra om den inom en ganska snar framtid. Såsen var också god, men jag använde bara 1 msk Soya i den.
penna Skrivet av nettan
Hmm vet ej vad det blir för något idag, men köttfärslimpa låter gått så det så blir detta. Det ser enkelt ut hihih
penna Skrivet av Per
Linda in i bacon och fyll gärna med lite riven ost. Testa att göra den som en låda med blandade rotfrukter, lite lök och pensla allt med soja ihop med olja... mumma :D
penna Skrivet av Johan
Super smaskens..! dock glömde jag att ha i äggen. men jag spiza till det lite med att vira in den i bacon. super smarrigt...!
penna Skrivet av Teo
Verkar smaskens, nu är det bara 40 minuter kvar, sen skall det insupas tillsammans med stuvade makaroner. Får hoppas att det blir en smaksensation. Tack för receptet! Mvh Teo
penna Skrivet av Robin
skit gott shar alldrig smakat bättre k-limpa ska forsätta kolla resept på den här sidan
penna Skrivet av Nette
Suveränt recept! d blir d till middag i kväll.
penna Skrivet av katharina.
tack så mkt för receptet, nu kan jag skriva ner det i min kokbok och i uppgiften till skolan! tack så mkt!!!!kramizar,,Ps. bra sida
penna Skrivet av Sjove
Tack!!! Är jätte sugen på k-limpa men hade inget recept hemma, men hittade denna sida. Tack!!!
penna Skrivet av Micke
Kanon gott !! använd färsen från BULLTOFTA KÖTT i malmö då kan man inte misslyckas !!
penna Skrivet av Kenta
schysst..det här testade att göra k-limpa för första gången blev skitgott:)tack för receptet..
penna Skrivet av Johanna
Jag kom på att jag faktiskt aldrig har gjort kottfärslimpa så idag tänker jag testa det här receptet.
penna Skrivet av Sinne & Simme
Hoppas att detta receptet är bättre än våra mammors! men det är tveksamt! men man måste våga för att vinna något här i livet! vi fick ju oss en frisk promenad till affären då vi glömt handla kartoffler! för man kan ju fan inte ha nått annat till detta! ja menar ris är åt helsike och chipsen tar man ju efteråt! synd att vi glömde handla äpplen till kakan efteråt ifall detta blir skit. king edward potäter blev det iaf...
penna Skrivet av Bernt Johansson
Har gjort köttfärslimpa förr men kunde ej komma ihåg hur länge den skulle stå i ugnen och vilken grad den skulle ha. Sen fick jag ett annat tips att man skulle låta färsen dra i ca 10 minuter. Tror det blir rätt bra då blir den säkert fastare.
Tack för tipset
penna Skrivet av Laban
Idag ämnar jag tillaga k-limpa för första gången och det här receptet verkar synnerligen lämpligt!
  1