Kommentarer till Köttfärslimpa - Sida 1

"Recept på den goda klassiska maträtten köttfärslimpa med brunsås. Mycket enkelt att göra."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
penna Skrivet av Linda 2017-07-11 16:40
Jag gillar verkligen din receptsida och sonen som är allergisk mot mjölkprotein gillar särskilt köttfärslimpan med havremjölk istället för vanlig mjölk. Tack för en fin sida!
Vänliga hälsningar Linda
person Svar till Merja penna Skrivet av Susanne 2017-06-01 18:16
Roligt att höra och tack för dina tips!
penna Skrivet av Merja 2017-06-01 08:49
Favorit, aldrig gillat köttfärslimpa förut. Jag hoppar alltid över steget med förvällning av ströbröd i mjölk i all färssmet, det gör det bara svårare att blanda till smeten. Enklare att blanda ner ströbrödet i färsen och sedan slå på mjölken över och sedan resten av ingredienserna.
person Svar till Jennipher penna Skrivet av Susanne 2017-04-21 11:51
Kul att du och familjen tycker om köttfärslimpan! Ja sötpotatis är gott! :)
penna Skrivet av Jennipher 2017-04-20 18:02
Älskar detta recept!! Gör dubbelsats då jag även gör barnmat till min dotter på 8 månader, utöver vanlig potatis så serveras hennes mat med sötpotatis också. ☺
person Svar till Christina penna Skrivet av Susanne 2016-04-09 00:21
Men tack snälla du för dessa fina ord, så oerhört roligt att läsa! Det är ju precis det som är mitt mål så det är så roligt att höra när man lyckas!
penna Skrivet av Christina 2016-03-31 16:35
Blev bjuden på denna rätt av min son som flyttat hemifrån och som aldrig lagat mat förut. Det var jättegott. Han hade verkligen lyckats. Han lagar ofta mat numera och ofta från dina fina goda recept, Jag lagar också ofta mat av dina fantastiska recept. Tack snälla Susanne för att du har 'lärt' min son laga riktigt god mat.
person Svar till Monica penna Skrivet av Susanne 2015-05-12 00:21
Låter jättegott! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Monica 2015-05-10 18:28
Annat som är gott att blanda i är getost, blanda getosten med lite honung och gör en djup skåra i mitten klicka ut getosten och sätt ihop köttfärsen igen riktigt gott.
person Svar till Grazyna penna Skrivet av Susanne 2015-03-14 00:19
Vad kul att du tyckte om köttfärslimpan och min receptsida! Ja jag försöker undvika konstiga ingredienser. Föredrar smak från "riktiga" råvaror.
penna Skrivet av Grazyna 2015-03-11 11:54
Hej. Har provat din recept på köttfärslimpa. Mums. Är på gång att testa andra. Tack för sidan. För mig är viktigt att recepten är enkla och utan massa konstiga ingredienser.
person Svar till Eugen penna Skrivet av Susanne 2015-01-11 14:00
Tack för intressant info! Bra att veta! Kul att du gillar min receptsajt! :)
penna Skrivet av Eugen 2015-01-11 11:38
Detta recept gjorde min dag!!!
hade dock inte alla ingredienser hemma så istället för mjölk vart det vatten, och istället för ströbröd vart det rismjöl...

Slutprodukten vart lika bra i alla fall och det smakade perfekt...

Till Magnus: angående Soja så har Kina 3 olika och Japan 4 olika... det är i matlagning stor skillnad på matsoja och koksoja.
ett mycket bra råd är att även testa Vietnamesisk svampsoja vilken smakar/luktar starkt svamp :)

Tack Susanne för en mycket bra site...
person Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne 2014-11-27 15:45
Ta vilken du vill men jag brukar använda mushroom soy eller kinesisk. Läs mer om olika sorters soja.
penna Skrivet av Magnus 2014-11-27 15:19
När det står soja i recepten vilken sorts soja är det som gäller då? Kinesisk eller Japansk?

Mvh Magnus
person Svar till therese penna Skrivet av Susanne 2014-11-09 18:46
Jag tror du kan göra precis som det står i receptet även med älgfärs. Skriv gärna om du provar hur det blev! :)
penna Skrivet av therese 2014-11-09 15:52
Kan man göra en köttfärslimpa med älgfärs? Hur får man den bra då?
person Svar till Eva i Blekinge penna Skrivet av Susanne 2014-05-08 17:34
Tack för ditt tips! Låter gott!
penna Skrivet av Eva i Blekinge 2014-05-07 22:03
Tips. Jag brukar hacka i färsk paprika (grön) i smeten och så lägger jag ner grovskurna paprikabitar till limpan den sista halvtimmen innan den skall ut ur ugnen (jag brukar steka i lergryta). Paprikan ger en mycket saftig limpa med lite besk smak av paprika. Och en jättegod brunsås. Tycker vi är jättegott. Kanske något att prova på?
person Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne 2014-04-08 14:37
Tack snälla! Det är precis det som jag försöker uppnå - enkla och goda recept - så roligt att höra att du tycker precis så! :) /Susanne
penna Skrivet av Lovisa 2014-04-08 11:51
Låter supergott, måste prova detta ikväll!
Du har en underbar receptsajt här Susanne, väldigt många, enkla och samtidigt supergoda recept, både när de kommer till mat och bak! Keep up the good work! :D
penna Skrivet av Simon 2014-01-09 19:02
Hejsn jag testade å göra grundreceptet, dock stekte jag löken tillsamamns med vitlök innan jag blandade ut den i smeten, tog 1 dl mjölk å 1 dl grädde istället och hade i lite ramlösa för att göra den extra porös. Samt så hade jag ju i feta ost, den smälte inte riktigt uan fick en gummiliknande konsistens. I såsen hade jag i lite worschestshire sås, körde på potatis mos som jag smälte smör hade i finhackad vitlök och muskotnöt.

Riktig lyxmåltid, fast ändå enkelt. Pröva själva!
penna Skrivet av Wiola 2013-10-05 15:04
Köttfärsen släpper gärna ifrån sej grumlig vätska under stektiden. För att undvika det, tillsätt en msk potatismjöl i köttfärssmeten.
person Svar till Alice penna Skrivet av Susanne 2013-05-15 13:59
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Alice 2013-05-14 15:00
Jag brukar hälla grädde och soja över köttfärslimpan istället för att göra en sås bredvid!
penna Skrivet av Wisam 2012-12-13 14:18
Tack det var gott och enkelt :-)
penna Skrivet av Karina 2012-12-06 13:45
Enkel och super gott!
penna Skrivet av Emelie 2012-10-23 16:36
Supergott! Tack för att bra recept!
person Svar till Daniella penna Skrivet av Susanne 2012-10-02 01:08
Varsågod! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Daniella 2012-09-29 20:57
Jag lagade köttfärslimpan idag och den blev jätte god. Tack Susanne = )
person Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne 2012-05-15 11:07
Jag tror den blir lika bra med nötfärs! Skriv gärna om du provar! :)
penna Skrivet av Angelica 2012-05-07 13:59
Jag undrar ifall man kan använda nötfärs istället för blandfärs?. Många brukar säga att den blir torr om man använder det men jag äter inte fläskkött. Ska man lägga till någon extra ingrediens eller tillsätta lite extra av något för att den ska bli saftig?. Eller kommer den bli bra som den är?
person Svar till XYV penna Skrivet av Susanne 2012-04-15 16:40
Hoppas det blev bra! Det är ju alltid bra att variera sig! Det finns fler recept med nötfärs om du vill ha mer variation!
penna Skrivet av XYV 2012-04-06 16:25
Aldrig gjort köttfärslimpa förut, dock vare rea på blandfärs och vill inte äta köttfärsås hela månaden. Så nu ska jag testa denna köttfärslimpa!
Tack för receptet, hade allt hemma så slapp handla^^
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2012-04-02 11:14

Jag tror inte mera fett hjälper men du kan ju alltid prova. Använd äkta smör. Tyvärr är det svårt att få ut så mycket smak ur köttfärs. Själv brukar jag ofta använda kalvfond till såsen.

Lycka till och skriv gärna igen! :)

penna Skrivet av Emma 2012-03-31 17:31
Väldigt gott! Första gången jag gjorde köttfärslimpa och den blev kanon. Enklare än jag trodde. Om jag vill ha mer sky för att göra mer brunsås utan att tappa smaken, kan jag tillsätta mer fett i limpan?
person Svar till Janet penna Skrivet av Susanne 2012-03-08 04:16
Trevligt! :) Ja fetaost är gott tillsammans med köttfärs! :)
penna Skrivet av Janet 2012-03-07 21:17
super gott! provade att tillsätta fetaost i limpan och även detta var super gott!
penna Skrivet av Pina 2011-04-13 12:35
Denna rätt är MYCKET populär hemma hos oss, gör den åtminstone en gång i månaden :-D jag har bara lite extra krydda i färsen & blandar även i lite soja, mmm supergott! :-P
penna Skrivet av Kicki 2011-02-11 11:26
Det är även jättegott med grovt rivna morötter!
penna Skrivet av Susanne 2011-02-05 19:38
Jag brukar fylla köttfärslimpan med stekt svamp, skinka o persilja. Till fest lägger jag också till blå mögel ost, det är smarrigt värre!
penna Skrivet av Christian 2010-03-20 11:39
Tjena, har gjort efter detta "grundrecept" massor med gånger. Som sagt, skadar inte att krydda lite själv. peppar, grillkrydda, vitlök eller vad som smakas. lite senap i smeten dock. a och o
penna Skrivet av Simon 2010-02-07 17:55
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Oskar 2010-02-03 20:18
Bra recept. Jag lade till lite hackad persilja och vitlök samt några droppar soja. Mnam. Lite senap i smeten blir nog inte helt fel det heller.
penna Skrivet av Johanna 2010-02-02 22:28
Jättegott! Jag tillsatte kött- o grillkrydda så det skulle bli mer smak men följde annars receptet. Har blivit en av våra favoriträtter hemma.
penna Skrivet av molle 2010-01-31 16:14
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av ingemar gustavvson 2009-11-19 15:38
bacon över köttfärslimpan blev gör gott tack.
penna Skrivet av Max 2009-09-20 21:24
Vi dönade i ett paket smulad feta i.
penna Skrivet av CRISTINA 2009-08-14 21:11
Tack för receptet...bodde i Sverige i 30 år nu bor jag i Uruguay och det är kul att laga riktig svensk mat...
penna Skrivet av Marcus 2009-08-02 20:31
Hasselbackspotatis gör sig utmärkt till denna rätt, speciellt då man smaksatt den med lite sirap innan tillagning!
  1   2   3   nästa sida