Kommentarer till Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas - Sida 3

"Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida
person Svar till Klara penna Skrivet av Susanne 2013-03-07 02:40
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Klara 2013-02-18 12:17
Tycker snoddas är för torrt, det är glasyren som är det goda. Provade därför vanlig kladdkaka med denna glasyr uppe på, super gott!!
penna Skrivet av Mattias 2013-02-14 14:37
För jävla fin, riktigt gott, alla som smakat den tycker detsamma, mycket bra recept eller är jag överduktig i köket ;)
Tackar och bugar fortsätt lägga ut bra grejer
Mvh
penna Skrivet av Susanne 2013-01-17 09:48
jag gör en just nu och har redan gjort glasyren som det står i receptet men det är ju fel. Det är ju bättre att göra glasyren när kakan är färdig och svalnat eftersom det inte är förräns då man ska hälla över den + att glasyren bör vara varm då.....
person Svar till sofia penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:27
Hej, vad synd. Jag har nu ändrat från långpanna till ugnsform i utrustningslistan, hoppas det blir bättre, i beskrivningstexten står det redan ugnsform och måtten står redan på båda ställena.
penna Skrivet av sofia 2012-11-24 20:57
Hej! missade att det inte var standard på långpannan så två av de kakor som jag gjorde från ditt recept blev tunna och torra så de åkte direkt i soporna, skulle vart noga med att läsa men lag läste bara långpanna. Kanske ska förtydliga mera.
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2012-10-19 00:35

Allt som bakas är godast nybakat i synnerhet det som bakas med bakpulver. Jag brukar frysa in allt som inte serveras samma dag som det bakas.

Generellt så håller sig annars kakor i plastpåse i rumstemperatur minst en vecka men som sagt blir de mycket godare om man fryser in dem.

I frysen håller de sig minst 3 månader. Jag brukar skriva detta i recepten, som i detta. Säg gärna till om jag missat det i något annat recept.

penna Skrivet av Emma 2012-10-18 01:49
Hur länge håller dom nybakade? Tycker det är skit svårt och veta hållbarheten på sånt man bakar. :(
person Svar till Zeynab penna Skrivet av Susanne 2012-09-02 12:14
Tack Zeynab! :)
penna Skrivet av Zeynab 2012-08-23 10:15
HELT UNDERBART!!! bästa hemsidan som finns, TACK Susanne!!!
person Svar till Julia penna Skrivet av Susanne 2012-08-15 19:51
Ja jag har glömt uppdatera formstorleken när jag uppdaterade receptet, formen jag hade senast och som visas på bilderna är 25x35 cm. (De gamla måtten har jag också gjort efter men då blev kakan betydligt tunnare, det blev bättre med den mindre formen.) Så nu har jag uppdaterat receptet! Tack så mycket! :)
penna Skrivet av Julia 2012-08-13 21:02
Angående storleken på formen, du anger 40x30cm vilket jag hade och kakan blev för tunn. Du säger att formar är olika och har man dubbelt så stor form behöver man dubbla smeten. Jag vågar påstå att INGEN vanlig ugn har plåtar som är dubbelt så stora. De skulle då vara ca 40x60cm. Väldigt stort alltså. Nej, du ska nog uppdatera storleken som står i receptet.
person Svar till Bia penna Skrivet av Susanne 2012-07-19 10:39
Ja det står angivet i receptet hur stor form som är lagom till en sats. Långpannor kan ha många olika mått. Så om man har en långpanna som har ungefär dubbelt så stor yta som den angivna i receptet så blir det lagom med dubbel sats precis som du skriver!
penna Skrivet av Bia 2012-07-17 14:03
Jag följde receptet och det blev för lite smet för en långpanna. Man får dubblera receptet annars får man egentligen en rulltårtsbotten.
person Svar till Lina penna Skrivet av Susanne 2012-07-17 02:24

Det generella svaret är för mycket vätska. Men glasyren ska "rinna" men självklart ska den inte vara för tunn. Men den ska gå att hälla på kakan och flyta ut, men man ska behöva "hjälpa till" för att breda ut smeten jämnt.

Sedan får man vänta ett tag tills glasyren stelnat vilket tar längre tid ju mer rinnig glasyren är men räkna med 1-3 timmar.

penna Skrivet av Lina 2012-07-16 21:54
Glasyren jag gjorde blev alldeles rinnig... Vad gör jag för fel?
person Svar till Minna penna Skrivet av Susanne 2012-07-05 17:18
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Minna 2012-06-30 12:54
Mammas specialitet. Ack så många minnen... Tänkte bara tipsa om det där med att skära kakan i bitar, glasyren spricker lätt upp och blir mindre vacker att se på (vi använder betydligt mindre kokosflingor än på bilden så det syns bättre) För att få finare resultat kan man doppa kniven man använder i hett vatten med jämna mellanrum (ganska ofta) då får man rena och fina kanter på dessa underbara läckerheter!
person Svar till Andreas 13 år penna Skrivet av Susanne 2012-06-16 19:13

Det vanligaste felet är att man vispar smeten för länge efter att man har haft i vetemjölet. Tänk på att bara vispa på lägsta hastighet med elvisp eller röra tills smeten är blandad och inte längre tid än så.

Lycka till!

person Svar till Ellendellen penna Skrivet av Susanne 2012-06-16 19:11
Tack för bra tips!
person Svar till soso penna Skrivet av Susanne 2012-06-16 19:10
Ja de går att baka dagen innan och blir minst lika goda då.
penna Skrivet av soso 2012-06-10 10:50
Hej alla bakglada!

Ska göra detta recept till min sistadag på praktiken kan man göra det på natten innan.
Kan man göra så? eller blir dem inte lika goda?
penna Skrivet av Ellendellen 2012-06-08 13:13
Bra recept. Jag brukar dock bara ta 2 dl strösocker, socker torkar ut och det är lätt att kakan blir för smulig tycker jag. Det räcker fint med 2 dl, blir ändå sött och gott :-) Sen brukar jag ta filmjölk istället för mjölk för att få kakan lite extra saftig. Testa det vetja! :-)
penna Skrivet av Why knott 2012-06-07 21:32
Fett recept! Gör det minst 2 gånger i veckan! Love love love sooooooooo much
penna Skrivet av Andreas 13 år 2012-06-03 13:37
Jag använde en form om var mindre en den angivna men dem blev ändå inte så höga som på bilden, vad kan jag ha gjort för fel?
person Svar till susnet penna Skrivet av Han som vet 2012-05-15 10:41
Det står inte att den skall bli högre bara att du skall använda dig av en 3 cm hög form. Så det är ju inte felskrivet på nått sätt. Gör om gör rätt
penna Skrivet av KARIN 2012-03-30 20:50
Väldigt bra recept! Resultatet blev väldigt gott!!! Rekommenderar starkt, MUMS! :D
person Svar till Milla penna Skrivet av Susanne 2012-03-28 18:27
Hur hög kakan blir beror på hur stor form du tar. Om ytan är mycket större än den som står angiven i receptet så blir kakan lägre. Tyvärr är det svårt att skriva ett recept som passar alla eftersom det finns så många olika storlekar på formar.
penna Skrivet av Milla 2012-03-26 20:32
Man kunde ju ha skrivit dubbel sats i receptet. Min blev 1-2 cm hög, bara ställa sig och slava i köket igen! Arg!!!
person Svar till nina penna Skrivet av Susanne 2012-03-18 18:02
Det gäller att måtten överensstämmer ungefär med vad som är angivet i receptet. Prova gärna med en mindre långpanna eller gör dubbel sats.
penna Skrivet av nina 2012-03-17 19:51
jag lyckade inte med denna kakan. Den blev inte så hög jag tog långpannan.
person Svar till Helén penna Skrivet av Susanne 2012-02-26 22:27
Vad roligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Helén 2012-02-24 09:54
Jag lyckades sista gången jag gjorde dessa kakor, jag följde receptet slaviskt och sen tog jag en mindre form hälften så stor som långpannan. Mina kärleksmums blev så höga och fina denna gång.....
Nu är jag nöjd igen över dessa kakor...
person Svar till Frida penna Skrivet av Susanne 2012-02-24 01:24
Nej det är ingen mening med det. Florsocker smakar bara socker. Det är samma sak som att utesluta vaniljsockret och det kan man göra, dock blir det förstås ingen vaniljsmak. :)
penna Skrivet av Frida 2012-02-23 14:05
kan man byta ut vaniljsockret mot florsocker ? x)
penna Skrivet av Märtha 2012-02-22 17:44
Jättebra recept! Tar dock alltid lite extra kakao i både smeten och glasyren. Sen gör jag även dubbel glasyr eftersom att det är den som gör kakan enligt mig ;).
person Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2012-02-20 16:27
Tråkigt att det misslyckats för dig. Kakan ska bli färdiggräddad i ugnen precis som en sockerkaka. Du kan testa med en provsticka. Tänk på att om du tar en mindre form än vad som är angivet i receptet så tar det längre tid för kakan att bli gräddad. Men om din kaka blev alldeles smetig så låter det som att du inte hade rätt ugnsinställningar. Tänk på att att både övervärme och undervärme måste vara på och det ska vara rätt temperatur när du ställer in kakan.
penna Skrivet av Raija 2012-02-17 18:44
Istället för långpanna lagade jag degen i muffinsformar och bredde sedan glasyren , det blev jättebra !
penna Skrivet av Emelie 2012-02-17 16:43
Jättedåligt recept. Alldeles för kort tillagningstid, det blev bara smet av allting. Jag har inte bakat detta innan så jag tänkte att kakan kanske skulle stelna efter att jag tagit ur den, men nej det hände inte.
penna Skrivet av Anna TS 2012-02-11 13:39
Fantastiska! Jag brukar ha lätt för att misslyckas med mjuka kakor men de här blev perfekta. Tack!
person Svar till Helén penna Skrivet av Susanne 2012-01-04 00:26

Jag tror inte det beror på ugnen bara du har rätt inställning på den med över och undervärme men jag antar att du har det för annars skulle nog inte kakan bli gräddad på utsatt tid.

Har du provat att köpa nytt bakpulver? Det är ju viktigt att när du har bakpulver i smeten att det blir jämnt fördelat, därför kan man även blanda det med vetemjölet, dock brukar inte jag göra det, jag vispar ner det direkt efter jag vispat ägg och socker.

Sedan så är det viktigt att man inte har i varmt smält smör i en smet som innehåller bakpulver OM man inte är snabb in med smeten i ugnen. När värme kommer i kontakt med bakpulvret så börjar det arbeta. Så se till att ugnen är varm och att inte smeten behöver stå och vänta på att ugnen ska bli varm. In med smeten direkt i ugnen alltså så fort den är klar, särskilt om inte smöret svalnat ordentligt.

Ta inte heller för mycket vetemjöl då blir kakan för tung. Mät upp mjölet med litermått istället för att gräva med decilitermått i en påse för då tar man oftast alldeles för mycket mjöl. Väga mjölet går förstås också bra.

Kan något av detta hjälpa?

penna Skrivet av Helén 2012-01-02 07:48
Tack för svar men jag har gjort så tidigare.....
Kan det bero på ugnen kanske vi flyttade för två år sedan, och har en ugn från 2010 ny och modern men tidigare har kakorna blivit jättefina och höga.... Tacksam för svar....
person Svar till Helén penna Skrivet av Susanne 2012-01-02 03:34

Hej!  Det kan bero på att du vispar smeten för länge efter du haft i vetemjölet och smöret. Rör bara om tills det är blandat.

Om du tar lite mindre socker bör inte påverka, tar du mycket mindre socker så vet jag inte. Sedan så får man ju högre kakor om man tar en mindre form. Men de ska höja sig i ugnen och bli väldigt fluffiga och smula ganska lätt. Detta är ingen kompakt kaka.

Hoppas dessa tips hjälper!

penna Skrivet av Helén 2011-12-30 13:25
Hejsa..
Jag älskar att baka denna kaka och alla uppskattar detta bakverk. Men vad beror det på att mina kärleksmums alltid blir så låga och inte höjer sig mer i ugnen? Kan det bero på att jag tar mindre socker än vad det står i receptet? Snälla svara snarast till en som lider att inte kakorna blir perfekta....
person Svar till Petra penna Skrivet av Susanne 2011-11-14 15:48
Du ska inte koka glasyren. Smält smöret på svag värme och när lite drygt hälften av smöret har smält kan du ta bort kastrullen från plattan för då smälter resten av värmen den redan har. Vispa ner övriga ingredienser till en jämn fin smet. Bred den direkt över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
penna Skrivet av Petra 2011-11-11 07:41
Hejsan! jag har en fråga vad gäller glasyren. Ofta blir min glasyr hård och/eller får en vattnig yta i kastrullen (som jag brukar hälla bort eftersom den inte blandar sig med resten) Vad gör att det blir så och vad ska jag göra för att d INTE ska bli så?
person Svar till Sofie Franzen penna Skrivet av Susanne 2011-11-04 01:43
Kolla upp någon receptbok eller samling på nätet med just sådana recept. Att försöka göra om ett vanligt recept som inehåller alla tre komponenter du är allergisk mot kan bli svårt.
penna Skrivet av Sofie Franzen 2011-11-02 20:05
Hej är både laktos intolerant, gluten och tål inte ägg något tips på hur man ska göra då ?
person Svar till Ellenor penna Skrivet av Susanne 2011-10-30 13:33
Du kan ju köpa laktosfri mjölk om du vill. Annars kanske det går att ta vatten istället för mjölk men jag har inte provat det själv.
person Svar till Ellenor penna Skrivet av Ellenor 2011-10-27 11:41
vill om det fin om är mjöklfri
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida