Kommentarer till Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas - Sida 1

"Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. En mjuk chokladkaka med chokladglasyr och kokosflingor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Timmia 2017-10-01 09:19
Hej Susanne,

Viken fantastisk blogg! Tydliga recept och instruktioner, jättefina bilder som guidar en igenom hela processen steg för steg. Tummen upp, verkligen!
Men... just det här receptet lyckas jag inte alls bra med. Har använt det två gånger och varit supernoga med att mäta upp ingredienserna på rätt sätt osv. Känner min ugn osv. Ändå blev kakan extremt torr bägge gångerna. I andra recept på samma kaka har man ofta fler ägg. Kan det vara boven här?
Tack än en gång för en fin blogg!
penna Skrivet av Maja 2017-06-15 21:07
Hej Susanne.
Först vill jag tacka för en superbra matblogg!
Jag läser aldrig bloggar men letade recept en dag och hamnade på din sida och sedan dess är jag "fast". Letar oftast recept på din sida.
Min fråga är om det går att baka chokladdrömmar/snoddas med neutral matolja/vatten? Samt att göra glasyren med olja istället för smör?
Tacksam för svar.
😊
penna Skrivet av Ann 2017-05-13 13:14
Om man som jag, inte kan äta kokosflingor, går det lika bra med strössel
penna Skrivet av Kim 2017-02-10 08:15
Tack för ett super gott recept som jag ofta använder.
Men sist jag bakade så hade jag saffran kvar sen i julas. Så jag bytte ut kakao mot saffran. En påse saffran var perfekt mängd för att få en fin smak på kakan.
Jag kom på sen att vit choklad och saffran är väldigt gott ihop så nästa gång blir det att smaksätta glasyren med vit choklad istället för kaffe och kakao.
penna Skrivet av Saima 2016-12-29 09:31
Hej Susanne! Jag älskar alla dina recept, du visar steg för steg med bild vilket är så bra. Jag har testat det här recept tidigare och ska göra snart igen. Och som du säger utsmetn får va slarvig det blir en fin och god kaka iaf. Folk kommer med konstiga elaka kommentarer, jag vill bara säga du gör ett jätte fint jobb. Lärt såna som jag som va kass på baka, när jag får komplemang så tänker jag det tack vare dig jag vågat testat så många saker. Så Sussane lycka till med allt det du gör, önskar dig gott nytt år och god fortsättning, kram Saima
person Svar till Malo penna Skrivet av Susanne 2016-11-14 11:37
Jag tycker smeten är ganska jämnt utbredd men oavsett vilket så behöver man inte breda ut den mer jämnt än så för kakan flyter ut i ugnen. Varför lägga tid i onödan på att vara noggrann med sådant som ändå inte ger något bättre slutresultat? Jag tycker inte om att lägga tid på onödiga saker när jag lagar mat och bakar och det är även utifrån det jag skriver mina receptbeskrivningar men självklart får du göra precis som du vill när du bakar och lagar mat.
penna Skrivet av Malo 2016-11-13 07:25
Jag måste säga att det är slarvigt utsmeting av kakan innan inställning i ugnen inför tillredningen av kakan. Man smetar ut kakan jämnt.

Malo
person Svar till Lana Tillaeus penna Skrivet av Susanne 2016-08-28 16:28
Tack för goda tips! Låter smaskens! :)
penna Skrivet av Lana Tillaeus 2016-08-27 13:43
Brukar ha i en krossad dubbeldajm i glasyren (typ strör på den som kokosflingor).Tillsätter även ca 100 gram mjölkchoklad i det varma smöret. Ja jag är galen i choklad!
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2016-07-19 14:26
Kul att höra! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Emma 2016-07-18 18:27
Jag dubblar alltid satsen. Har alltid gjort. Går utmärkt om man har en nog hög långpanna. För övrigt är det här receptet det bästa jag provat. Och lovar att det är väl beprövat. ☺
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2016-05-01 22:50
Ja det antar jag, tänk bara på att ugnsformens yta också ska dubblas. (Och det är ytan som ska dubblas, du kan inte dubbla båda kanterna för då blir ytan 4 ggr större istället för 2 ggr större, det kanske du vet men skriver det för säkerhetsskull eftersom det är ett vanligt misstag.)
penna Skrivet av Malin 2016-04-28 18:30
Hej, går det att dubbla hela satsen?

MVH/malin
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2016-04-07 18:01
Jag tror faktiskt inte det spelar någon roll, det går bra vilket som.
penna Skrivet av Maria 2016-04-07 11:39
Hej! Jag tänkte baka dessa goda kärleksmums 1 dag före servering. Hur ska jag då bäst förvara dem? I kylskåp eller rumstemperatur?
person Svar till Ida penna Skrivet av Susanne 2016-04-05 16:05
Om kakan blev torr och glasyren inte räckte till så har du förmodligen använt en större form än vad som jag angivit i receptet. Tänk på att tiden i ugnen måste minskas om man tar en större form eftersom smeten i formen får en lägre höjd och gräddas snabbare då. Detta gäller alla bakverk av den här typen. Samma sak med glasyren så behövs det ju mer glasyr för att täcka en större yta. Sedan är det så klart viktigt med rätt ugnsinställningar och att man inte tar för mycket mjöl, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket, faktiskt inte ovanligt att man kan ta dubbelt så mycket så det gör stor skillnad. Hoppas dessa tips hjälper, inte bara detta recept utan även många andra! 
penna Skrivet av Ida 2016-04-05 14:58
Kasst recept! torr kaka å för lite glasyr
person Svar till Sanna penna Skrivet av Susanne 2016-03-05 16:04
Kul att du tycker om receptet! :) Tiden kan behöva kortas lite i ugnen också om du har en större form.
penna Skrivet av Sanna 2016-03-04 13:45
Jätte bra recept på kärleksmums! Jag gör dock alltid dubbel sats av glasyren, både för att jag använder en större form än i receptet och för att jag älskar glasyr:-)
person Svar till Diana penna Skrivet av Susanne 2016-03-04 12:50
Låter jättegott! Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Diana 2016-03-04 12:20
Jag har Baileys i min glasyr i stället för kaffet och det blir kanon gott =)
person Svar till Cécile penna Skrivet av Susanne 2016-02-25 15:57
Varför skulle glasyren sugas upp av kakan bara för att den är varm? Jag har brett på glasyren innan kakan svalnat och det har inte varit något problem. Har du provat själv? Bredde du på glasyren direkt när kakan kom ut ur ugnen då? Jag har nog aldrig provat breda på den förrän efter kanske 5-10 minuter så jag bör kanske uppdatera texten till det.
penna Skrivet av Cécile 2016-02-20 23:32
Meningen "det spelar ingen roll om kakan är varm eller har svalnat helt när du breder på glasyren" borde tas bort från receptet! Om den breds på när kakan är varm blir ju hela kakan kladdig eftersom glasyren sugs upp av kakan!
penna Skrivet av namnam 2016-02-14 18:44
blev super bra :-D
person Svar till Josefin penna Skrivet av Susanne 2015-12-31 10:46
Det spelar ingen roll.
penna Skrivet av Josefin 2015-12-30 15:39
Skall kaffet vara varmt eller Kallt till glasyren?
person Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2015-11-13 10:44
Smöret ska inte koka och du ska ta bort kastrullen från värmen när smöret smält, du kan t.o.m. ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och så kan du röra tills resten smälter av befintlig värme. Rör därefter ner resten av ingredienserna.
penna Skrivet av Marie 2015-11-07 17:02
Glasyren skär sig. Andra gången nu.....
person Svar till Chris penna Skrivet av Susanne 2015-05-31 23:47

Ja kakan kan göras i långpanna. Mät upp ytan och jämför med den formstorlek jag angivit. Kanske behöver du dubbla satsen för att det ska bli lagom till din långpanna? Tänk på att ugnstider och mängd glasyr kan behöva justeras om formens yta skiljer sig mycket.

Varsågod! ;) Kul att du gillar min receptsida! :)

person Svar till Zara penna Skrivet av Susanne 2015-05-31 23:46
Ja receptet stämmer. Om din form har en mindre yta än den jag angivit så kan det behövas lite längre tid i ugnen men kontrollera också att du har rätt ugnsinställningar med över- och undervärme och att ugnen haft rätt temperatur från att du satte in kakan i ugnen.
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2015-05-31 23:40
Du kan göra dubbel glasyr om du vill ha mer. Kanske gör du din kaka i en större form än den jag angivit, mät och kolla gärna, för min glasyr blir inte så tunn som du beskriver, det är inga som helst problem att få den att täcka. Om din form har en större yta än min så går det ju också åt mera glasyr. Tiden i ugnen kan då också kortas något. Men dubbla gärna glasyren, det är många som gjort det och skrivit om det här i kommentarerna. Prova gärna det och skriv gärna igen! :)
penna Skrivet av Chris 2015-05-31 03:53
Kan man göra denna kaka i långpanna?

Tack för en kanonfin receptsida! :)
person Svar till Malin penna Skrivet av Helene 2015-04-10 15:37
Jag gör alltid dubbel sats glasyr, annars blir den så tunn och lite
penna Skrivet av lillajag 2015-04-06 19:19
Skulle den verkligen stå 10-15 min i ugnen? Min var helt rå i mitten när jag kollade efter 15 min :-(
penna Skrivet av Zara 2015-03-21 21:45
Den var jätte god!!!
Mina föräldrar älskade den :)

Tack för receptet
penna Skrivet av Malin 2015-03-13 07:54
Är det bara jag som tycker det blev för lite glasyr? Den är inte ens en mm tjock, den täcker precis. Hur har ni fått det på eran?
person Svar till Kent penna Skrivet av Susanne 2015-03-02 12:28
Vad bra!! :) Tack för återkoppling! :)
penna Skrivet av Kent 2015-03-02 10:10
Tack till både Jenny och Susanne!

Provade det nya receptet, och det blev riktigt bra. Känns som att glasyren blev lite tjockare nu, mycket bättre.

Och jag provade även att lite försiktigt platta till kakan direkt efter att jag tagit den ur ugnen, gick hur bra som helst. Nu blir mina kärleksmums perfekta :)
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2015-02-26 23:40
Se gärna även mitt förra svar som jag precis skrev. Jag har nyligen uppdaterat receptet. Vätskemängden i glasyren spelar stor roll, visst tjocknar den när den svalnar men det enklaste är ju att minska vätskan i glasyren så blir det minst problem och enklast tycker jag. Jag har nu ändrat det i receptet och skrivit in det i texten också så jag hoppas det ska bli väldigt tydligt och enkelt! Tack för dina synpunkter och tips som du delar med dig av! Skriv gärna igen och berätta vad du tycker om förändringarna!
person Svar till Kent penna Skrivet av Susanne 2015-02-26 23:37
Man kan ta lite mindre vätska i glasyren så rinner den inte av så lätt. Jag har nu uppdaterat receptet med nya bilder steg för steg och då har jag tagit lite mindre vätska i glasyren också. Tar man för mycket vätska i förhållande till florsocker så blir glasyren för rinnig och då rinner det lätt av. Så det enklaste är att minska mängden kaffe lite (vilket jag nu redan gjort i receptet) men går förstås att minska ännu mer. Märker man att glasyren blir för tjock kan man alltid ha i mera kaffe (eller vatten), men man får vara försiktig för det är små mängder vätska vi pratar om. 1 tsk kaffe eller vatten gör stor skillnad.
person Svar till Madelaine penna Skrivet av Susanne 2015-02-26 23:36
Ja jag tror att det går bra att byta till mjölkfritt. Skriv gärna hur det blev om du provar!
person Svar till Jenny penna Skrivet av Kent 2015-02-25 19:53
Hej Jenny!

Tack för tipsen! Ska försöka platta till den nästa gång, det kanske kan hjälpa. Däremot att låta glasyren svalna, det är lite klurigt. Den blir ju väldigt tjock väldigt snabbt, så det är svårt att låta den svalna. Har du mer vätska eller något i den som gör att den inte "stelnar"?
person Svar till Kent penna Skrivet av Jenny 2015-02-20 16:00
Hej Kent,
Mina tips till dig;
När kakan kommit ut ur ugnen försöker jag försiktigt "platta" till det toppa på kakan så den blir mera jämn i formen.
Mitt tips om glasyren;
Gör den direkt när kakan ställts in i ugnen, men jag brer aldrig på den när kakan är varm.
Låt glasyren bli sval och "tjockna" till innan du brer den på den lite avsvalnade kakan. Då rinner den inte av kakan.
penna Skrivet av Kent 2015-02-01 17:43
Kärleksmums är min favoritkaka och jag gör den alltid efter detta recept. Har nu börjat fundera kring glasyren dock, och hur jag egentligen ska göra med den.

Jag har oftast vänt på kakan, för att på så sätt få en ganska plan yta att använda mig av, men det känns som att då sugs vätskan in istället för att ligga ovanpå.

Om jag däremot låter kakan vara kvar i pannan så rinner den mesta glasyren ut i kanterna, pga av att den är lite "toppig". Går det att lösa toppigheten på nåt sätt eller hur gör man med glasyren på bästa sätt egentligen?

Tack för hjälpen och ett fantastiskt gott recept!
penna Skrivet av Madelaine 2015-01-28 18:38
Hej

Jag är laktosintolerat..Kan jag bara byta rätt av mot mjölkfritt på dessa?
Tack på förhand.
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2015-01-02 15:22
Vad är det som är oklart?
penna Skrivet av anonym 2015-01-02 12:13
vad menar du med 12 och 13
person Svar till yvonne skarpsvärd penna Skrivet av Susanne 2014-11-05 14:30
Tack! Roligt att höra! :)
person Svar till anna penna Skrivet av Susanne 2014-11-05 14:30
Tack snälla du!
penna Skrivet av yvonne skarpsvärd 2014-11-04 17:56
tack för ett till lyckat recept och så gott det blev
  1   2   3   4   5   6   nästa sida