En mycket god saftig och syrlig citronkaka med ett sött, frasigt marängtäcke. Servera som en kaka till fikat eller som dessert med vispgrädde eller vaniljglass. Citronmarängkakan bakas enkelt och rationellt i långpanna och går bra att frysa in.
Tid: 70 min varav 30 min i ugnen
24 bitar
Näringsvärde per bit (63 g): 200 kalorier, 24 g kolhydrater, 10 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Ja den kan stå i rumstemperatur över natten. Lägg en bakhandduk över bara. Men om du skurit upp den så är det klart att den kan bli något torr på kanterna på de sidor som inte är tätt emot en annan kaka om den står framme, då är det bättre du lägger ner rutorna i en burk med lock som kan stå framme i rumstemperatur eller lite svalare om man har en matkällare eller liknande, viktigt bara att inte marängen kommer i kontakt med fukt, därför är inte kylskåp så bra.
✏️Skrivet av Elly Nilsson
Jag har just bakat citronmarängkakan och den har svalnat.
Den är ljuvligt god.
Under planeringstips skriver du att man gärna kan göra den dagen före servering och låta den stå i rumstemperatur. Menar du att den kan stå så över natten?
⭐
webmaster
💬Svar till
moa
✏️Skrivet av Susanne
Nej tyvärr kan man inte byta ut citronskal mot citronsaft utan att förlora den otroligt goda smaken man får från just citronskalet. Det du kan byta ut citronskal mot är citronarom då får du ungefär samma goda smak.
✏️Skrivet av moa
Kan man bara ta citronsaft och ungefär hur mycket citronsaft blir det ?