
⭐ webmaster
Utrustning:
Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant eller pajform, ca 20 cm i diameter och "bröa" den med kokosflingor eller ströbröd.
Sätt på ugnen på 200°C.
(Ett tips är att använda en liten slickepott för att smörja formen med smör.)
Ta fram en kastrull och smält smöret. Tag bort kastrullen från plattan.
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor och rör till en jämn smet med en sked eller gaffel.
Tillsätt hälften av vinbären i smeten och blanda ner dem.
(Frysta vinbär behöver inte tinas.)
Häll smeten i formen. Strö över resten av vinbären.
Grädda vinbärskakan mitt i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter tills kakan fått lite gyllene färg i kanterna men blek i mitten. Den kan se lite fuktig ut i mitten men ska inte vara genomkladdig.
Låt vinbärskakan svalna under en bakhandduk.
Servera vinbärskakan ljummen eller sval, som den är eller med glass eller vispad grädde eller vaniljsås till.
Variationstips:
Vinbären kan bytas ut mot blåbär.
Hållbarhet och förvaring:
Vinbärskakan går bra att frysa hel eller skuren i bitar. Den håller sig i minst 3 månader. Om du inte fryser in den så förvara den i kylskåp så håller den sig minst en vecka.