
Vinbärskaka
💬 24 kommentarer



Ingredienser:
- ca 0,75 dl kokosflingor till formen
- 125 g smör
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl kokosflingor
- 3-4 dl (ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda)


Utrustning:
- 1 st
pajform ca 20 cm i diameter
eller 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant eller pajform, ca 20 cm i diameter och "bröa" den med kokosflingor eller ströbröd.
Sätt på ugnen på 200°C.
(Ett tips är att använda en liten slickepott för att smörja formen med smör.)
- ca 0,75 dl kokosflingor till formen
Smord pajform med kokosflingor. -
Ta fram en kastrull och smält smöret. Tag bort kastrullen från plattan.
- 125 g smör
Smält smör. -
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor och rör till en jämn smet med en sked eller gaffel.
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl kokosflingor
Tillsätt ingredienserna. Rör till en jämn smet. Smeten är jämn och fin. -
Tillsätt hälften av vinbären i smeten och blanda ner dem.
(Frysta vinbär behöver inte tinas.)
- 3-4 dl (ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda)
Hälften av vinbären. Blanda. -
Häll smeten i formen. Strö över resten av vinbären.
- 3-4 dl (ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda)
Smeten i formen. Strö över resten av vinbären. -
Grädda vinbärskakan mitt i ugnen i 200°C i ca 25-30 minuter tills kakan fått lite gyllene färg i kanterna men blek i mitten. Den kan se lite fuktig ut i mitten men ska inte vara genomkladdig.
Grädda i ugnen. -
Låt vinbärskakan svalna under en bakhandduk.
Servera vinbärskakan ljummen eller sval, som den är eller med glass eller vispad grädde eller vaniljsås till.
Färdiggräddad vinbärskaka. En bit vinbärskaka.
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:



Vi gör olika sorters vinbärskakor ofta men denna tog priset. En hel gård med barn höll med!


⭐ webmaster