Vinbärskaka
En god vinbärskaka med kokos som är mycket enkel att göra eftersom allt bara rörs ihop i en kastrull. Servera gärna med glass eller vispad grädde.

Tid: 35 minuter varav 25 minuter i ugnen
Mängd: ca 10 bitar
Ingredienser:
- ca 0,75 dl kokosflingor till formen
- 125 g smör
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl kokosflingor
- 3-4 dl (ca 225 g) färska eller frysta vinbär (svarta eller röda)
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st
pajform ca 20 cm i diameter
eller 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (86 g): 272 kcal, 24 g kolhydrater, 17 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Variationstips
Vinbären kan bytas ut mot blåbär.
Hållbarhet och förvaring
Vinbärskakan går bra att frysa hel eller skuren i bitar. Den håller sig i minst 3 månader. Om du inte fryser in den så förvara den i kylskåp så håller den sig minst en vecka.
️ Skrivet av
En fantastiskt god kaka. Mycket omtyckt. Har bara använt svarta vinbär (3ggr) men kommer att testa olika varianter
️ Skrivet av
Så god! Har gjort kakan i flera varianter, vinbär, hallon och blåbär. Alla lika goda! Tack för receptet.
️ Skrivet av
Men himmel!
Vi gör olika sorters vinbärskakor ofta men denna tog priset. En hel gård med barn höll med!
Vi gör olika sorters vinbärskakor ofta men denna tog priset. En hel gård med barn höll med!
️ Skrivet av
Den är väldigt god och saftig. Har bakat den 2ggr redan.

webmaster
Svar till
David Forssell
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om den! :)