Kommentarer till Semlor - Sida 3

"Mycket goda luftiga hembakade semlor med ljuvlig hemgjord mandelmassa. Recept på de godaste semlorna som du bakar själv!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3
penna Skrivet av Annelie 2007-03-06 20:12
Hej igen! Jag följde receptet men tog 2 ägg och 3 tsk kardemumma och vatten ist för mjölk. :) Bullarna blev jättegoda men aningen degiga. Antagligen för att jag tog ut dem liiite för tidigt då jag tyckte de fick mkt färg (har varmluftsugn) på kort tid. Men så är de ju alltid lite degiga när de är precis nybakta. Goda blev de iaf! :)
penna Skrivet av Susanne 2007-03-06 18:23
Svar till Annelie: Bra fråga! ;) Jag googlade lite och hittade en person som skrivit att han bytt ut mjölk mot vatten i ett annat recept på vetebröd. Så det kanske går. Men jag har aldrig provat själv. Lycka till och skriv gärna hur det blev om du provar! ;)
penna Skrivet av Annelie 2007-03-06 18:15
Kan man byta ut mjölken mot vatten?? Har ingen mjölk hemma och jag är akuuuut sugen på semlor ikväll! :S
penna Skrivet av Susanne 2007-02-22 23:22
Svar till donna: Matfettet är smör eller margarin. Smält på medelvarm värme i en kastrull på spisen.
penna Skrivet av donna 2007-02-21 21:20
vad menar de med smält matfettet?
penna Skrivet av Susanne 2007-02-14 19:22
Svar till emmy: Hjorthornssalt är ett jäsmedel så du kan INTE byta ut det mot salt. Däremot kan du byta ut det mot bakpulver eller bikarbonat. Om du byter ut mot bakpulver ta då lite drygt en halv tesked.
penna Skrivet av emmy 2007-02-14 18:49
Är det viktigt att ha just hjorthornsalt, gör det någon skillnad för konsistensen? Eller går det bra med vanligt salt?
penna Skrivet av Camilla 2007-02-12 21:47
Har bakat semlorna två gånger nu. Otroligt goda!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Susanne 2007-01-31 16:47
Svar till Hannah. Du skulle kunna byta 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl, men inte mer för då blir inte bullarna stora och luftiga. Man kan också göra semlor med dinkelmjöl som Skara-Bert, men det är inget jag själv provat, men jag funderar på att göra det.
penna Skrivet av Dadaurk 2007-01-31 00:32
Brutalt goda!
Det var första gången jag gjorde egna semlor, men absolut inte sista. Bullarna blev mjuka, lätta, luftiga och perfekt tuggmotstånd i.

Receptet rekommenderas mycket varmt!
penna Skrivet av Hannah 2007-01-30 13:58
Kan man byta ut vetemjölet mot fullkornsmjöl eller liknande?
penna Skrivet av Ewa 2007-01-29 14:56
Hej! Goda Semlor!! Om man som jag är nötintollerant så kan man byta ut mandelmassan mot marsankräm, MUMS!
penna Skrivet av Susanne 2007-01-28 12:28
Pricilla: Nja bullarna ska väl inte smaka så mycket? Det är ju fyllningen som gör semlan. Du glömde inte saltet förresten? Det skulle ju annars kunna vara förklaringen. Jag skulle inte vilja rekommendera att öka på mängden kardemumma för jag tycker den smaken är lagom. Jag har själv bakat semlor med det här receptet minst 5 gånger och jag tycker de blivit bra varje gång. Men smaken är ju som baken ;)
penna Skrivet av Pricilla 2007-01-20 22:35
Semlorna blev väl rätt så ok, men saken är den att bullarna smakar ingenting. Ett tips kan ju vara att man ökar mängden kardemumma.
penna Skrivet av Susanne 2007-01-06 14:16
Svar till "Michaela Runnäs": Du kan om du vill strunta i mandelmassan och bara ha grädde. Du kan också köpa t.ex. hasselnötskräm eller någon sylt eller göra någon egen kräm med de ingredienser du gillar istället för mandelmassa.
penna Skrivet av Michaela Runnäs 2006-04-02 19:12
Om man inte gillar mandelmassa, finns det något sorts recept utan mandelmassan då?
penna Skrivet av Johan 2006-04-01 12:46
Ett tips till er som faer torra bullar är att inte knaeda degen sa länge. Degen skall fortfarande kännas lite blöt, alltsae inte helt torr när den sätts pae jäsning.

Hoppas det hjälper.
penna Skrivet av SNHDPÄCNFPnhwl. 2006-03-03 15:35
samlor e gott!!!!!!!!!!!!!men men behöver kanske inte ett recept!!det e bara på me dgrädden o mandelmassan!!på med locket!!o ät!!
penna Skrivet av Gunilla 2006-03-01 10:16
Tack för receptet. Det bästa jag någonsin haft. Första gången mina semlor inte blev torra.
penna Skrivet av Baksugen 2006-02-20 11:37
Hejsan... undrar bara om ni har lite tips om hur jag ska göra för att bullarna inte ska bli torra. Mina bullar har en tendens att bli det trots att jag följer receptet
penna Skrivet av ywonne 2006-02-07 20:55
mmmmmmmmmm himla goda semlor ni måste bara göra de
penna Skrivet av Någon 2005-07-02 14:17
Thank u för receptet..haha ska baka den :)
penna Skrivet av Micaela Svensson 2005-02-08 08:01
Jättegott recept. Enkelt att göra. Tack och bock :-)
penna Skrivet av Susanne 2005-02-06 23:28
Det där beror nog på vilken skrivare man har men jag håller med dig om att det är dumt att ha rosa text så nu har jag ändrat det till svart och hoppas att den nu är utskriftsvänlig för alla! ;)
penna Skrivet av Agnetha 2005-01-30 10:43
Tack för semmelreceptet! Vill dock påpeka att "utskriftsvänlig sida" inte var särskilt utskriftsvänlig med tanke på bilderna + att texten ju var rosa vilket resulterade i att jag inte fick någon text eftersom jag inte besitter en färgskrivare, jag fick klippa ut och klistra in i Word, kort och gott!:-)
Mumsigt med semlor!
penna Skrivet av Cec 2005-01-20 16:05
Jättebra och enkelt recept. Gjorde det i skolan och det var mycket uppskattat av alla inkl lärare :)
penna Skrivet av räddad 2005-01-04 00:03
tack för räddningen, min syster ochjag behövde ett detaljerat recept
förra sidan   1   2   3