Kommentarer till Saffranskaka

"Härligt god saffranskaka, till jul eller vid andra tillfällen. Mycket fin, mjuk, saftig kaka som doftar och smakar saffran!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Sandrine penna Skrivet av Susanne
Hej, jo det står i steg 6 att det smälta smöret ska tillsättas. Gott Nytt År!
penna Skrivet av Sandrine
Hej, jätte beskrivning på saffrankakan, men saknas en liten detalj. Nämlingen, när ska smöret in? För mig som är nybörjare, följer jag gärna detaljer och gör inte enligt mitt sätt. Annars uppskattar. Gott nytt år
besökare Svar till Rickard penna Skrivet av Susanne
Ja man blandar dem bara med mjöl, så det fastnar lite mjöl på den kladdiga ytan. Tack så mycket, ja bebisen har kommit ut nu! Wow, 6 st, imponerande! Jag har att göra med 2 st. :)
penna Skrivet av Rickard
Hej Susanne.
Du skriver att man ska mjöla russinen så att de inte sjunker, men hur gör man? Är det bara att blanda dom med lite mjöl. Jag brukar göra muffins med russin i och har noterat just det att de sjunker.
Och lycka till med "bullen i ugnen" ;) själv har jag 6st! :)
besökare Svar till Elisabet penna Skrivet av Susanne
Så trevligt att du tycker så! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Elisabet
Denna saffranskaka är tradition att göra till första advent. Jättegod och supermysigt till Adventsfikat!! ☺
penna Skrivet av Susanne
Jag håller med! ;) Varje gång jag gör den så överraskas jag av hur god den är trots att jag ju vet det, egentligen. ;) Kul att du också tycker om den! :) Saffranskakan passar ju även till påsk med den gula färgen eller när som helst ;)
penna Skrivet av Jullan
Denna kakan är så god! Verkligen ett bra recept. Gjorde den i jul och den är i ugnen nu idag igen då jag hade saffran över. Mums!
besökare Svar till Aet penna Skrivet av Susanne
Ja den är verkligen jättegod! Jag har inte provat med tosca på dock så jag kan inte svara på det. Men googla på recept med det så kanske du hittar!
penna Skrivet av Aet
Låter som en supergod kaka nu till jul! Har blivit ombedd att göra en kaka med tosca på, är denna möjlig eller blir det för sött?
penna Skrivet av Samantha
tack så mycket Susanne.
Jag vill prova .
besökare Svar till Johan penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Johan
Kan jag använda en avlång form (2 L) istället? /Johan
besökare Svar till susnet penna Skrivet av jasna
jag testar 200gr socker och max 150g smör- meddelar sedan. mvh
besökare Svar till jasna penna Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra att minska sockermängden men kanske inte så mycket som att halvera den. Minskar du smörmängden får du en torrare kaka. Men det är inte alls säkert det blir en bra kaka när du gör så stora förändringar. Nu vet jag inte riktigt varför du vill minska både smör och socker men om det är för att kakan ska bli nyttigare så är vetemjölet onyttigare än smöret. Då är det nog bättre att göra kakan enligt receptet, kanske ta lite mindre socker och äta mindre bit eller välja att baka något annat som är nyttigare t.ex. saffransostkaka. Men skriv gärna hur det blev om du provar förändringar av receptet, det är alltid intressant att veta!
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert alldeles utmärkt.
penna Skrivet av jasna
Hej! tack för receptet! det gick väldigt snabbt o blevgott. jag vill bara testa med mindre socker o smör. ska försöka halvera smör&socker
nästa gång.
penna Skrivet av Malin
Jättegod kaka! Dock lite för söt för min smak. Nästa gång provar jag nog att minska sockermängden till 2,5 dl istället.
penna Skrivet av Hassan
Hejsan Susanne!
Jag är väldigt tacksamm för din receptsajten,
jag bakar Saffranskaka det är jätte gott.
och Apelsinmandelrutor med chokladtäcke,fler av dina recept, men förklaringen för recepter är lite svårt för mig att förstår så bra,och lycka till.
Mvh Hassan
besökare Svar till Medina penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra. Fyll formarna till tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen. Små muffins ca 200°C i 10-20 minuter och stora muffins 175°C i 15-25 minuter.
penna Skrivet av Medina
Jag skulle verkligen vilja göra din saffranskaka, men jag har ingen form till sådana kakor. Så därför tänkte jag göra den fast i muffinsformar istället för en vanlig form, tror du att det kommer gå? och hur mycket ska jag isåfall hälla i i muffinsformarna?
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av Emma
Sjukt god kaka, har bakat och ätit av den idag :) Tack för receptet!
penna Skrivet av Jimi
Helt suverän kaka =)

Tack
besökare Svar till sepideh penna Skrivet av Susanne
Tack, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av sepideh
Hej Susanne!
Jag gillar och baka, Jag använder bara dina recepter och sajten för att baka och jag är himla nöjd varje gång även på första gågen som jag bakar något nytt. tack så mycket :)
besökare Svar till Harri Skoglund penna Skrivet av Anders
Jag har ett nästan identiskt recept på saffranskaka, men jag brukar ta ett helt gram saffran i stället för ett halvt. Då smakar det garanterat saffran.
besökare Svar till Harri Skoglund penna Skrivet av Susanne

Köp saffran med hög kvalité och mortla det gärna med lite strösocker för att få ut smaken ur det eller ta dubbelt så mycket saffran.

Ja använd alltid smör, aldrig margarin så blir allt mycket godare och även nyttigare.

penna Skrivet av Harri Skoglund
Hej! Jag har gjort saffranskaka på det här receptetet. Kanske hade jag tyvärr för mycket smör i för jag tyckte kakan smakade för mycket smör och socker och för lite saffran. Jag undrar vad det kan vara som gjorde att saffranskakan inte smakade så gott som jag trodde att den skulle göra? Några idéer på vad som är viktigt för att lyckas med den här kakan. Är det viktigt att ha smör istället för flytande margarin till exempel?
besökare Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne

ca 2-3 tsk. Tips är att prova att ha i 2 tsk och provsmaka och ev. ha i lite mer.

Det låter jättegott med lingongrädde och vaniljkräm!

Kul att du gillar min receptsajt! :)

penna Skrivet av Emelie
Hej. tänkte göra denna kaka imorgon som tårta. men byta ut saffran och ta kardemumma istället. men hur mycket kardemumma ska man ha i? tycker om mycket smak. ska ha lingongrädde på ett lager och vaniljkräm på ett lager. vad tror du? mvh. ps: tack för en bra sida..=)
penna Skrivet av Wolfice
Hej, jag är från Tjeckien och jag bakade den här Saffranskaka. Det är så mycket bra!! :-) Jag jobbar på vinaffär och vi har en provsmaking om Moravianer viner i morgon. Jag vilja erbjuden den här kaka med Traminer och jag är så nyfiken om vad det kommer at lyckas :-) (sorry for my swedish, I'm just a beginner...)
penna Skrivet av Anna
Detta är en av dom godaste kakorna jag bakat! Bakar den hela året men tar då 2 msk vaniljsocker istället för saffran, blir himmelskt saftig och god! Idag lyxade jag till det ytterligare och hackade ned ljus blockchoklad :) Mmmmmmmmmmmmmm!
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
frp = förpackning
penna Skrivet av anonym
vad betyder frp
penna Skrivet av Julia
Lätt bakad,god värt att testa ! :D
besökare Svar till Roy penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Roy
Hej Susanne och Helena !
Om ni mjölar russinen sjunker de inte till botten.
GOD JUL på er
penna Skrivet av Emma
den är underbart god och uppskattad av hela familjen + de gäster vi bjudit... ska försöka hinna baka den idag igen, men äggen tog slut nu när jag höll på så får snällt vänta tills affären öppnar...
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Det kan hända att russinen kommer sjunka till botten. Men annars vore det säkert gott!
penna Skrivet av Helena
tror du att det blir gott ifall man tillsätter lite russin i smeten?
penna Skrivet av balck rose
måste man tillsätta saffran ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till JS: Jag har inte provat det, men om du är ute efter att göra kakan nyttigare så skulle jag i så fall rekommendera att du minskar sockermängden istället. Prova 2-2,5 dl socker istället.
penna Skrivet av JS
Supergod kaka!! Kan man minska fettmängden utan att den förlorar sin "saftighet"?!
penna Skrivet av Miss_Princess
Håller på att göra den nu:) Ser fram emot resultatet!
Synd att saffran är så dyrt bara. :/
penna Skrivet av Gun
Bor i Californien, och en väninna här bjöd ett dussin svenskor på den här i går, och vi bara n-j-ö-t allihopa! Komplimangerna var många... urgott!
penna Skrivet av Anna
Den godaste kakan jag bakat! :)
penna Skrivet av Lenah
Denna är HUR god som helst! Verkligen värd att bakas. Detta är det godaste fikabröd jag bakat någonsin! Rekomenderas varmt.
Mvh
penna Skrivet av margaretha andersson
saffran är gott men dyrt saffran kakan var god
penna Skrivet av Emelie
Mums <3
penna Skrivet av mimi
jag tycker att safrankaka är mums
penna Skrivet av mimmi p
jag tyckte om kakan och jag ska göra den fler gångor.
penna Skrivet av anna
de är jätte goda!!!!! <3



(-:
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tami: Ja det låter som ett mysterium. Jag brukar också använda saffran av märket Santa Maria. Bara man får pyttelite saffran på fingrarna så brukar fingrarna färgas gula så det färgar ju väldigt lätt. När jag gjorde den saffranskakan som är på bilden så mortlade jag inte saffranet heller för jag hade lite bråttom och den blev ändå så gul som på bilden. Den mest troliga förklaringen är väl att det var något fel på just det saffranet.
penna Skrivet av Tami
Det var saffran i påsen av märket Santa Maria, jag vet inte heller varför den inte blev gul. Mamma brukar alltid ha saffranet i lite varmt vatten och sedan tillsätter hon saffranet till kakan men jag förstår inte heller varför kakan inte blev gul, men det smakade saffran ialla fall :P Tack för ditt svar :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tami: Jag förstår inte hur din kaka inte kunde bli gul för har man i saffranet i smeten så har jag svårt att förstå hur den inte kan bli gul. Det enda är väl om det är nåt fel på saffranet då, om någon sålt en påse saffran till dig som inte innehåller saffran?
penna Skrivet av Tami
Min kaka blev inte gul! Varför?! Jag gjorde exakt som det stod att det ska göras :( Det är inte första gången jag använder saffran men min kaka blev inte gul =(
penna Skrivet av hanady
den var ju jätte god att äta på en bal den var godaste som jag har ätit och set jag vill att dom som inte har gjordet gjör det det smarkar ju mer goare än man tror.........hmhmh
penna Skrivet av cattis
Otroligt god och saftig. Lätt att göra!
penna Skrivet av milla
Den vart jätte god, inte alls torr och den var enkel att göra.
penna Skrivet av Sandra - ssnadra.se
Supergod & superenkel
penna Skrivet av Stina
Wow, jättebra recept för nybörjare :). Jag har inte bakat så många gånger i mitt liv, men när jag gjort det har det oftast blivit torrt. Men inte nu, kakan blev kanongod :).
penna Skrivet av Nanna
Det var en fantastiskt kaka. tack att jag fick tillgång till recept.varma hälsningar Nanna
penna Skrivet av någon
det är smarrigt
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ninni: Man äter den avsvalnad (rumstemperatur) precis som vanlig sockerkaka, så det går utmärkt att göra den dagen innan.
penna Skrivet av Ninni
Kan man göra kakan dagen innan eller ska den ätas varm...?
penna Skrivet av Mikaela
Det är andra gången jag bakar denna smaskiga kaka. Första gången använde jag grahamsmjöl, eftersom det var det som fanns hemma. Färgen blev inte lika vackert som med "vanligt" mjöl men det smakade himmelskt.
penna Skrivet av Lenah
Denna kaka är helt underbar! Jag älskar att baka och denna har jag varit tvungen att göra om och om igen! Alla älskar den, så vad gör man? Verkligen toppen! Tack!
penna Skrivet av Viktor j
Jodå denna Saffranskaka var jätte god!
penna Skrivet av Susanne
Svar till heeeeeeeej: ja det borde gå att tillsätta choklad i små bitar. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar.
penna Skrivet av heeeeeeeej
kakan e super duper!
jag undrar om man kan sätta in lite block choklad i den för jag dör för choklad
penna Skrivet av Lenah
Kakan är HUR GOD SOM HELST! Rekomenderas att göra. Väldigt god och saftig :)
penna Skrivet av Skorpan
Kakan är mycket god och väldigt lättbakad ! (:
penna Skrivet av Jenny
Kakan är jättegod och ser väldigt inbjudande ut. Enda nackdelen som jag ser det är att det inte är så nyttigt men så sällan som vi äter detta kan man leva med det. :D Lättbakad:D
penna Skrivet av Charlotte
Jätte god kaka. Åt den förra julen.
Åt en liknande kaka på ett julbord, men den var gjord som rulltårta med en krämig söt fyllning. kan man kanske göra om detta receptet till den??
penna Skrivet av Birgit Larsson
En mycket god kaka som jag kommer att lägga till mina favoriter. Tack!
penna Skrivet av Margot
Kakan har precis kallnat och jag har njutit av
bit till kaffet. Rekommenderas varmt.
penna Skrivet av Janet
Underbart god kaka, blev bjuden av min svärdotter på denna kaka. Nu har jag själv skrivit ut receptet, ska baka den till jul. Tack för alla fina recept.
penna Skrivet av Anna
En fruktansvärt saftig och god kaka!
penna Skrivet av helen
jag ska baka den kakan snart :D , meen är den good ? :O
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johanna: Med matfett menas margarin eller smör och det ska det vara i.
penna Skrivet av johanna
måste det vara mat fett i??isåfall så äter jag den inte!!!!
penna Skrivet av Sandra
Sååå jätte god kaka! Jätte lätt att baka och håller med " petra " jätte god smet=)
Min är i ugnen nu och strax färdig, 5 ggr jag gör den nu!
Hej svejs!
penna Skrivet av petra
den var lätt o baka..jätte god smet.
det ska bli jätte gott ,ärså sugen.
men den står fortfarande i ugnen.
toppen bra sida..
penna Skrivet av Från Göteborg
Super god kaka. Jag var så glad när mina gäster tyckte det smakade jätte gott. Man ska varken dra ner mjölmängden eller ta mer vätska och jag såg inga klumpar någonstans.
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Stans bästa bagare": Du verkar ganska ensam om din åsikt men så kan det vara ibland! Smaken är som baken! Däremot kan jag inte hålla med om att det skulle vara en kaka för "gamlingar", det får stå för dig.
penna Skrivet av Stans bästa bagare!
Var inte så förtjust i denna kaka. Den är nog mer en kaka för "gamlingar", den är dock god om man kan doppa den i någon varm dryck! Och kanske tillsätta mer vätska och dra ner en aning på mjölmängden, och andvända extra fint mjöl, man kan sila mjölet, så det inte blir några klumpar också !
penna Skrivet av carina
Ja den går att frysa ett par månader iallafall.
Det är ett otroligt gott recept om man tycker om saffran , jag tillsatte en rågad tsk vaniljsocker också - det blev ännu bättre !
penna Skrivet av Jennie igen
Var supergott!
penna Skrivet av es
saffranskaka det är en väldigt nyttig kaka den är jättegod den smakar mycket saffran recepten.se det är en väldigt bra sida så om ja skulle väja från 0 till -10 så skulle ja ta 9½
penna Skrivet av Jennie
Snart ska jag äldsta sonen 4½ baka denna.. Han tycker att det låter MUMS :) Lillebror på 1 månad får vänta med att smaka ;).
Föresten, hur länge håller sig denna i kyl/frys?
penna Skrivet av madeleine
kakan e fortfarande i ugnen men smeten var himmelskt god!
penna Skrivet av Anna
Kakan är jättegod, smakar mycket saffran.
penna Skrivet av Susanne
Ja, kakan går bra att frysa, men frys den utan florsocker. Hållbarhet minst 3 månader.
penna Skrivet av Eksjö
En MYCKET god och saftig kaka. Den kommer finnas på vårt bord i jul. Värd att pröva.
penna Skrivet av sofie
kan man frysa den här kakan?
penna Skrivet av Ella
Verkligen en god kaka! MMM.. :D
penna Skrivet av emma
gör denna mumsiga kaka just nu fast i långpanna, äger tyvärr ingen sockerkaks form för tillfället, så det ska bli spännande att se hur denna blir, ett litet expriment.
penna Skrivet av Åse
Gjorde denna underbara saffranskaka igår.
Har provat flera recept på saffranskaka tidigare men dom har blivit så torra. Denna var underbar. Luftig, saftig och god. Tack för ett underbart recept och en mycket bra sida.
penna Skrivet av nish
mmmmmmmmm. ska göra den idag.middagen blir köttfärsspett med zatziki och couscous,recept från er.och dessutom ska jag göra spenat och fetaostfyllning oxå recept från er.och med te blir denna underbara saffranskaka.Tack för den här sidan. kram =D
  1