Kommentarer till Saffranskaka - Sida 1

"Härligt god saffranskaka, till jul eller vid andra tillfällen. Mycket fin, mjuk, saftig kaka som doftar och smakar saffran!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Sandrine penna Skrivet av Susanne 2017-01-01 12:48
Hej, jo det står i steg 6 att det smälta smöret ska tillsättas. Gott Nytt År!
penna Skrivet av Sandrine 2016-12-31 11:29
Hej, jätte beskrivning på saffrankakan, men saknas en liten detalj. Nämlingen, när ska smöret in? För mig som är nybörjare, följer jag gärna detaljer och gör inte enligt mitt sätt. Annars uppskattar. Gott nytt år
person Svar till Rickard penna Skrivet av Susanne 2016-12-15 00:27
Ja man blandar dem bara med mjöl, så det fastnar lite mjöl på den kladdiga ytan. Tack så mycket, ja bebisen har kommit ut nu! Wow, 6 st, imponerande! Jag har att göra med 2 st. :)
penna Skrivet av Rickard 2016-12-14 07:35
Hej Susanne.
Du skriver att man ska mjöla russinen så att de inte sjunker, men hur gör man? Är det bara att blanda dom med lite mjöl. Jag brukar göra muffins med russin i och har noterat just det att de sjunker.
Och lycka till med "bullen i ugnen" ;) själv har jag 6st! :)
person Svar till Elisabet penna Skrivet av Susanne 2016-11-29 22:05
Så trevligt att du tycker så! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Elisabet 2016-11-27 18:56
Denna saffranskaka är tradition att göra till första advent. Jättegod och supermysigt till Adventsfikat!! ☺
penna Skrivet av Susanne 2016-03-10 18:15
Jag håller med! ;) Varje gång jag gör den så överraskas jag av hur god den är trots att jag ju vet det, egentligen. ;) Kul att du också tycker om den! :) Saffranskakan passar ju även till påsk med den gula färgen eller när som helst ;)
penna Skrivet av Jullan 2016-03-10 15:43
Denna kakan är så god! Verkligen ett bra recept. Gjorde den i jul och den är i ugnen nu idag igen då jag hade saffran över. Mums!
person Svar till Aet penna Skrivet av Susanne 2014-11-24 23:32
Ja den är verkligen jättegod! Jag har inte provat med tosca på dock så jag kan inte svara på det. Men googla på recept med det så kanske du hittar!
penna Skrivet av Aet 2014-11-24 21:13
Låter som en supergod kaka nu till jul! Har blivit ombedd att göra en kaka med tosca på, är denna möjlig eller blir det för sött?
penna Skrivet av Samantha 2013-12-11 20:26
tack så mycket Susanne.
Jag vill prova .
person Svar till Johan penna Skrivet av Susanne 2013-12-11 18:22
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Johan 2013-12-10 19:24
Kan jag använda en avlång form (2 L) istället? /Johan
person Svar till susnet penna Skrivet av jasna 2013-12-05 17:17
jag testar 200gr socker och max 150g smör- meddelar sedan. mvh
person Svar till jasna penna Skrivet av Susanne 2013-12-05 11:45
Jag tror det går bra att minska sockermängden men kanske inte så mycket som att halvera den. Minskar du smörmängden får du en torrare kaka. Men det är inte alls säkert det blir en bra kaka när du gör så stora förändringar. Nu vet jag inte riktigt varför du vill minska både smör och socker men om det är för att kakan ska bli nyttigare så är vetemjölet onyttigare än smöret. Då är det nog bättre att göra kakan enligt receptet, kanske ta lite mindre socker och äta mindre bit eller välja att baka något annat som är nyttigare t.ex. saffransostkaka. Men skriv gärna hur det blev om du provar förändringar av receptet, det är alltid intressant att veta!
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2013-12-05 11:45
Ja det går säkert alldeles utmärkt.
penna Skrivet av jasna 2013-12-05 08:51
Hej! tack för receptet! det gick väldigt snabbt o blevgott. jag vill bara testa med mindre socker o smör. ska försöka halvera smör&socker
nästa gång.
penna Skrivet av Malin 2013-12-04 19:28
Jättegod kaka! Dock lite för söt för min smak. Nästa gång provar jag nog att minska sockermängden till 2,5 dl istället.
penna Skrivet av Hassan 2013-10-11 21:03
Hejsan Susanne!
Jag är väldigt tacksamm för din receptsajten,
jag bakar Saffranskaka det är jätte gott.
och Apelsinmandelrutor med chokladtäcke,fler av dina recept, men förklaringen för recepter är lite svårt för mig att förstår så bra,och lycka till.
Mvh Hassan
person Svar till Medina penna Skrivet av Susanne 2012-12-13 03:08
Ja det kan du göra. Fyll formarna till tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen. Små muffins ca 200°C i 10-20 minuter och stora muffins 175°C i 15-25 minuter.
penna Skrivet av Medina 2012-12-12 18:04
Jag skulle verkligen vilja göra din saffranskaka, men jag har ingen form till sådana kakor. Så därför tänkte jag göra den fast i muffinsformar istället för en vanlig form, tror du att det kommer gå? och hur mycket ska jag isåfall hälla i i muffinsformarna?
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2012-12-02 23:38
Varsågod! :)
penna Skrivet av Emma 2012-12-02 23:01
Sjukt god kaka, har bakat och ätit av den idag :) Tack för receptet!
penna Skrivet av Jimi 2012-12-01 16:21
Helt suverän kaka =)

Tack
person Svar till sepideh penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:37
Tack, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av sepideh 2012-11-22 21:37
Hej Susanne!
Jag gillar och baka, Jag använder bara dina recepter och sajten för att baka och jag är himla nöjd varje gång även på första gågen som jag bakar något nytt. tack så mycket :)
person Svar till Harri Skoglund penna Skrivet av Anders 2012-05-03 12:05
Jag har ett nästan identiskt recept på saffranskaka, men jag brukar ta ett helt gram saffran i stället för ett halvt. Då smakar det garanterat saffran.
person Svar till Harri Skoglund penna Skrivet av Susanne 2012-01-17 09:52

Köp saffran med hög kvalité och mortla det gärna med lite strösocker för att få ut smaken ur det eller ta dubbelt så mycket saffran.

Ja använd alltid smör, aldrig margarin så blir allt mycket godare och även nyttigare.

penna Skrivet av Harri Skoglund 2012-01-16 14:08
Hej! Jag har gjort saffranskaka på det här receptetet. Kanske hade jag tyvärr för mycket smör i för jag tyckte kakan smakade för mycket smör och socker och för lite saffran. Jag undrar vad det kan vara som gjorde att saffranskakan inte smakade så gott som jag trodde att den skulle göra? Några idéer på vad som är viktigt för att lyckas med den här kakan. Är det viktigt att ha smör istället för flytande margarin till exempel?
person Svar till Emelie penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 00:33

ca 2-3 tsk. Tips är att prova att ha i 2 tsk och provsmaka och ev. ha i lite mer.

Det låter jättegott med lingongrädde och vaniljkräm!

Kul att du gillar min receptsajt! :)

penna Skrivet av Emelie 2011-12-11 01:18
Hej. tänkte göra denna kaka imorgon som tårta. men byta ut saffran och ta kardemumma istället. men hur mycket kardemumma ska man ha i? tycker om mycket smak. ska ha lingongrädde på ett lager och vaniljkräm på ett lager. vad tror du? mvh. ps: tack för en bra sida..=)
penna Skrivet av Wolfice 2011-12-07 23:17
Hej, jag är från Tjeckien och jag bakade den här Saffranskaka. Det är så mycket bra!! :-) Jag jobbar på vinaffär och vi har en provsmaking om Moravianer viner i morgon. Jag vilja erbjuden den här kaka med Traminer och jag är så nyfiken om vad det kommer at lyckas :-) (sorry for my swedish, I'm just a beginner...)
penna Skrivet av Anna 2011-08-05 15:19
Detta är en av dom godaste kakorna jag bakat! Bakar den hela året men tar då 2 msk vaniljsocker istället för saffran, blir himmelskt saftig och god! Idag lyxade jag till det ytterligare och hackade ned ljus blockchoklad :) Mmmmmmmmmmmmmm!
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2011-04-19 22:14
frp = förpackning
penna Skrivet av anonym 2011-04-19 15:52
vad betyder frp
penna Skrivet av Julia 2011-03-21 17:22
Lätt bakad,god värt att testa ! :D
person Svar till Roy penna Skrivet av Susanne 2010-12-27 21:29
Tack för tipset! :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Roy 2010-12-23 12:32
Hej Susanne och Helena !
Om ni mjölar russinen sjunker de inte till botten.
GOD JUL på er
penna Skrivet av Emma 2010-12-19 06:28
den är underbart god och uppskattad av hela familjen + de gäster vi bjudit... ska försöka hinna baka den idag igen, men äggen tog slut nu när jag höll på så får snällt vänta tills affären öppnar...
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne 2010-11-02 17:04
Det kan hända att russinen kommer sjunka till botten. Men annars vore det säkert gott!
penna Skrivet av Helena 2010-11-01 14:11
tror du att det blir gott ifall man tillsätter lite russin i smeten?
penna Skrivet av balck rose 2010-03-27 17:42
måste man tillsätta saffran ?
penna Skrivet av Susanne 2010-03-23 02:54
Svar till JS: Jag har inte provat det, men om du är ute efter att göra kakan nyttigare så skulle jag i så fall rekommendera att du minskar sockermängden istället. Prova 2-2,5 dl socker istället.
penna Skrivet av JS 2010-03-21 15:29
Supergod kaka!! Kan man minska fettmängden utan att den förlorar sin "saftighet"?!
penna Skrivet av Miss_Princess 2009-12-22 13:13
Håller på att göra den nu:) Ser fram emot resultatet!
Synd att saffran är så dyrt bara. :/
penna Skrivet av Gun 2009-12-14 02:06
Bor i Californien, och en väninna här bjöd ett dussin svenskor på den här i går, och vi bara n-j-ö-t allihopa! Komplimangerna var många... urgott!
penna Skrivet av Anna 2009-12-08 12:47
Den godaste kakan jag bakat! :)
penna Skrivet av Lenah 2009-12-06 14:51
Denna är HUR god som helst! Verkligen värd att bakas. Detta är det godaste fikabröd jag bakat någonsin! Rekomenderas varmt.
Mvh
penna Skrivet av margaretha andersson 2009-12-01 19:21
saffran är gott men dyrt saffran kakan var god
penna Skrivet av Emelie 2009-08-20 17:21
Mums <3
  1   2   nästa sida