Kommentarer till Porterstek - Sida 1

"Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Greta penna Skrivet av Susanne 2016-12-25 15:08
Tack för feedback! Jag ändrar till 6 portioner. :) Kul att ni tyckte om det! :)
penna Skrivet av Greta 2016-12-25 11:49
Vi var 10 Pers( 9 uxna o 1barn)som åt av ditt underbara goda recept.
Jag hade turen att köpa 3 stekar, a' 1,2 kg. till rabatterad pris. Gjorde därför alla i ordning för att frysa ner iaf 1 stek.Eftersom du skriver att 1,2 -1,5 kg räcker till 8 - 10 Pers. Min erfarenhet är att det är snålt tilltaget. Alla steker gick åt, så när som 3 -4 skivor! !!!
Jag skulle vilja säga en stek på 1,2kg räcker till 4pers. (Vuxna). Middagen var lyckad...alla kunne äta sig mätta😉
person Svar till Madelene penna Skrivet av Susanne 2014-12-25 15:07
Ja det går säkert bra.
penna Skrivet av Madelene 2014-12-16 17:57
Går det att frysa in spadet?
person Svar till Anne penna Skrivet av Susanne 2014-12-02 00:21
Jag tror faktiskt du kan ta hela flaskan. Du kan ju alltid smaka på spadet och ta mera svartvinbärssaft om du tycker det behövs. Skriv gärna hur det blev om du provar! :) Roligt att höra att du gillar mina recept! :)
penna Skrivet av Anne 2014-11-30 23:57
Har en fråga. Det står i receptet att det ska vara 33 cl porter i spadet. Kan Jag ta hela flaskan som är på 50 cl eller blir det för starkt tror du? Tack för massor av goda recept. Har gjort många av dem och så lätt och bra när det är bilder på hur man gör.
person Svar till Anders Johansson penna Skrivet av Susanne 2014-11-09 18:47
Tack så mycket snälla du! :)
penna Skrivet av Anders Johansson 2014-11-09 12:49
Hejsan Susanne! Jag ska laga din porterstek idag för andra gången. Första gången blev det superbt och idag blir den farsdagsmiddag. Jag vill tacka för fina recept och en fantastisk sida. Läste just om dig och din sida och jag måste säga att jag är djupt imponerad av dig! Ha det gott//Anders.
person Svar till Louise penna Skrivet av Susanne 2014-10-18 22:28
Varsågod! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Louise 2014-10-18 20:00
Underbart gott blev detta! Mums, det kommer göras många fler gånger! Tack för en inspirerande och bra sida som är kanonbra med bilder steg för steg!
penna Skrivet av Glada Apan 2014-06-26 09:52
Hej,
Vi på Glada Apan Leksaksaffär www.gladaapan.se testade det här receptet på en middag med allas respektive för ett tag sedan, kanske inte så somrigt men mycket mycket gott. Vi bytte buljongtärningarna mot egenkokad buljong och det blev en höjdare.
person Svar till susnet penna Skrivet av Waneleha 2012-08-11 21:36
Jo det blev jättegott och dottern nöjde sig med sina glutenfria plättar som hon hade kvar sedan dagen innan.
person Svar till Waneleha penna Skrivet av Susanne 2012-08-10 23:04
Nej, porter är inte glutenfri, det var inlagt fel, hemskt ledsen för det! Har nu rättat till det. Hoppas den smakade bra!
penna Skrivet av Waneleha 2012-08-10 17:43
Nu har vi letat både på ica supermarket, icamaxi, willys och coopextra och även på systemet, och jag har sökt även på carlsbrgswebb och systemets webb men vi hittar inte den glutenfria portern. Är du säker på att den är glutenfri, den vi finner innerhåller nämligen Kornmalt? Nu får dottern äta något annat när vi övriga får äta denna troligen goda portersteken.
penna Skrivet av Ewa 2011-11-13 16:30
Det här var asgott som barna säger :) jag säger super duper :) Att avsluta det hela med en efetrrätt av chokladpudding och vispad grädde var inte illa det heller :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Micke 2011-05-09 10:59
Detta kommer absolut att bli en toppenmiddag :-)
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne 2011-05-09 02:33
Ja det är ganska mycket salt i buljongtärningar och flytande fonder. Vill man ha mera salt går det bra att salta mera. Smaka av såsen med salt så du får den som du vill ha den.
penna Skrivet av Micke 2011-05-06 16:15
Ser att salt inte finns med bland ingredienser. Är det kanske så att sältan från buljongtärningarna räcker till för saltsmaken? Det här ska jag prova laga, bara jag först vet det här med saltet..
person Svar till susnet penna Skrivet av Stella 2011-05-02 23:19
Tack! Detta ser ut himmelskt gott!
person Svar till Stella penna Skrivet av Susanne 2011-05-02 11:54
Silat spad är spad som man hällt genom en sil. Spadet är alltså vätskan som bildas runt köttbiten i ugnen och eftersom det kan vara lite klumpar i det så kan man sila bort dem.
penna Skrivet av Stella 2011-05-01 22:23
Förlåt, men jag är inte svensk och förstår inte vad "silat spad" betyder. Kan du förklara eller skriva på svenska, är du snäll? Tack!
penna Skrivet av Sotarn 2010-11-03 19:27
Jag vågade F*** i mig inte smaka Portersteken!! Med tanke på hur god steken blev!! Å den ska inte ätas i dag,,De e morgondagens midda,,
penna Skrivet av Tuborg 2010-03-13 18:51
Tack,detta var så gott så tom jag blir tårögd.Var lite orolig med 3 buljongtärningar men det blev hur bra som helst och över också.
penna Skrivet av Susanne 2010-01-16 02:11
Svar till Stig Waldau: Tack för bra tips och stort grattis på födelsedagen!
penna Skrivet av Stig Waldau 2010-01-13 17:14
På Lördag 20100116 fyller jag 73 år o min yngsta son 43 Det skall vi fira med bl. annat porterstek. Har haft det en gång tidigare o vet att det är fantastiskt gott, förutom vinbärsgelé så har vi små lökar o herrkuvert till. Dom kokta potatisarna byter vi ut mot små förkokta o sedan brynat delikatesspotatisar.
Tips enligt vår slaktare så är Innanlåret bättre än rostbiffen som har en sena mitti. Vi blir 6 personer.
penna Skrivet av sliko 2009-11-13 18:30
Ta gärna lite purjolök med i koket.
penna Skrivet av Evelina 2009-10-24 14:12
Ska göra detta på mitt födelsedagskalas i morgon.. Hoppas det går vägen, vi kommer bli ca 15 personer och jag är så rätt att jag ska misslyckas eller att det inte ska räcka... wish me luck ;)
penna Skrivet av Susanne 2009-09-27 22:40
Svar till Johan Blööt: Tack för att du påpekade det, enbär finns nu med i receptbeskrivningen också.
penna Skrivet av Johan Blööt 2009-09-26 10:04
Och 7 torkade enbär!
Är det dekoration, eller?
penna Skrivet av Maria 2009-09-22 10:47
Jag tycker att det blir allra mörast kött när jag använder högrev. Skall dock prova med fransyska denna gång. När jag missar att köpa svartvinbärssaft, använder jag svartvinbärsgelé. Blir bra det med.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-17 10:51
Svar till Mia: Hur bra köttet är har viss betydelse, men annars vet jag faktiskt inte vad det beror på om du följer receptet. Det är viktigt att steken får ligga kvar i spadet och vila innan man skär upp den i tunna skivor. Försök skära så tunna skivor som möjligt.
penna Skrivet av Mia 2009-09-17 09:54
Jag tycker alltid att denna stek blir torr och seg... inte mör. Vad gör jag för fel? jag mäter temp till 75 grader
penna Skrivet av harriet 2009-03-28 12:36
Lagade porterstek på älgkött! Oj va gott
penna Skrivet av Milly 2009-03-04 13:26
Mums mums va gott det blir såsen är ljuvligt god.
penna Skrivet av Zozo 2009-01-30 17:55
Gud va gott. Svårt att misslyckas med detta recept. Mmmm..
penna Skrivet av bryggarn 2008-12-29 16:31
nu svälter jag ihjäl
så nu åker jag och handlar en stor bit rostbiff och lite svartvinbärssaft
penna Skrivet av Tommy 2008-11-27 14:27
Håller på med långkoket nu mmm det doftar härligt i hela hemmet.
penna Skrivet av Jocke 2008-08-05 00:02
brukar använda älgkött till porterstek
samt några klyftor vitlök, väldigt gott
penna Skrivet av lisa 2008-01-23 17:34
Mmmmmm så gott
penna Skrivet av veronica johansson 2008-01-13 17:08
detta hade vi på vårt bröllop, kanongott och enkelt att göra jag gjorde mat till mina 50 gäster
penna Skrivet av Linda 2007-12-30 14:17
Nyåret är räddat, ska bli spännande att laga, låter supergott
penna Skrivet av Johanna 2007-09-22 09:20
Det här låter underbart gott! Det här ska jag göra när vi bjuder hem svärföräldrarna på middag på söndag :)
penna Skrivet av Thord Sandberg 2007-08-31 12:15
Skitgott.Vi har barn och barnbarn på middag söndag 2 sept 07.Alltid lika uppskattat.
penna Skrivet av Lelle 2007-08-18 13:44
En riktig höjdare som söndagsmiddag! Tur att det blir massor av sås när man gör porterstek, den går garanterat åt.
penna Skrivet av Lisbeth 2006-12-08 13:49
Det här har jag inte gjort sedan barnen var små, det var populärt hos dem, har helt glömt detta recept tills idag. Ska verkligen smaka gott.
penna Skrivet av astrid 2006-10-21 10:40
låter väldigt gott.har ett förslag för ensamstående.andvänd samma recept men använd grytbitar istället.1/4 av ingridienserna behövs.det blir jättegott
  1