Kommentarer till Porterstek

"Recept på porterstek med en himmelskt god sås med fyllig smak som görs på kokspadet som man kokar steken i. Perfekt bjudmat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Annica penna Skrivet av Susanne
Klicka på soja i ingredienslistan så finns info, jag skulle säga att Mrs Chengs mushroom soy eller liknande passar allra bäst alternativt en kinesisk soja.
penna Skrivet av Annica
Undrar bara vad det är för soja man ska använda?
besökare Svar till annelie penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av annelie
underbart gott, tack !
besökare Svar till Greta penna Skrivet av Susanne
Tack för feedback! Jag ändrar till 6 portioner. :) Kul att ni tyckte om det! :)
penna Skrivet av Greta
Vi var 10 Pers( 9 uxna o 1barn)som åt av ditt underbara goda recept.
Jag hade turen att köpa 3 stekar, a' 1,2 kg. till rabatterad pris. Gjorde därför alla i ordning för att frysa ner iaf 1 stek.Eftersom du skriver att 1,2 -1,5 kg räcker till 8 - 10 Pers. Min erfarenhet är att det är snålt tilltaget. Alla steker gick åt, så när som 3 -4 skivor! !!!
Jag skulle vilja säga en stek på 1,2kg räcker till 4pers. (Vuxna). Middagen var lyckad...alla kunne äta sig mätta😉
besökare Svar till Madelene penna Skrivet av Susanne
Ja det går säkert bra.
penna Skrivet av Madelene
Går det att frysa in spadet?
besökare Svar till Anne penna Skrivet av Susanne
Jag tror faktiskt du kan ta hela flaskan. Du kan ju alltid smaka på spadet och ta mera svartvinbärssaft om du tycker det behövs. Skriv gärna hur det blev om du provar! :) Roligt att höra att du gillar mina recept! :)
penna Skrivet av Anne
Har en fråga. Det står i receptet att det ska vara 33 cl porter i spadet. Kan Jag ta hela flaskan som är på 50 cl eller blir det för starkt tror du? Tack för massor av goda recept. Har gjort många av dem och så lätt och bra när det är bilder på hur man gör.
besökare Svar till Anders Johansson penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du! :)
penna Skrivet av Anders Johansson
Hejsan Susanne! Jag ska laga din porterstek idag för andra gången. Första gången blev det superbt och idag blir den farsdagsmiddag. Jag vill tacka för fina recept och en fantastisk sida. Läste just om dig och din sida och jag måste säga att jag är djupt imponerad av dig! Ha det gott//Anders.
besökare Svar till Louise penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Louise
Underbart gott blev detta! Mums, det kommer göras många fler gånger! Tack för en inspirerande och bra sida som är kanonbra med bilder steg för steg!
penna Skrivet av Glada Apan
Hej,
Vi på Glada Apan Leksaksaffär www.gladaapan.se testade det här receptet på en middag med allas respektive för ett tag sedan, kanske inte så somrigt men mycket mycket gott. Vi bytte buljongtärningarna mot egenkokad buljong och det blev en höjdare.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Waneleha
Jo det blev jättegott och dottern nöjde sig med sina glutenfria plättar som hon hade kvar sedan dagen innan.
besökare Svar till Waneleha penna Skrivet av Susanne
Nej, porter är inte glutenfri, det var inlagt fel, hemskt ledsen för det! Har nu rättat till det. Hoppas den smakade bra!
penna Skrivet av Waneleha
Nu har vi letat både på ica supermarket, icamaxi, willys och coopextra och även på systemet, och jag har sökt även på carlsbrgswebb och systemets webb men vi hittar inte den glutenfria portern. Är du säker på att den är glutenfri, den vi finner innerhåller nämligen Kornmalt? Nu får dottern äta något annat när vi övriga får äta denna troligen goda portersteken.
penna Skrivet av Ewa
Det här var asgott som barna säger :) jag säger super duper :) Att avsluta det hela med en efetrrätt av chokladpudding och vispad grädde var inte illa det heller :)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Micke
Detta kommer absolut att bli en toppenmiddag :-)
besökare Svar till Micke penna Skrivet av Susanne
Ja det är ganska mycket salt i buljongtärningar och flytande fonder. Vill man ha mera salt går det bra att salta mera. Smaka av såsen med salt så du får den som du vill ha den.
penna Skrivet av Micke
Ser att salt inte finns med bland ingredienser. Är det kanske så att sältan från buljongtärningarna räcker till för saltsmaken? Det här ska jag prova laga, bara jag först vet det här med saltet..
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Stella
Tack! Detta ser ut himmelskt gott!
besökare Svar till Stella penna Skrivet av Susanne
Silat spad är spad som man hällt genom en sil. Spadet är alltså vätskan som bildas runt köttbiten i ugnen och eftersom det kan vara lite klumpar i det så kan man sila bort dem.
penna Skrivet av Stella
Förlåt, men jag är inte svensk och förstår inte vad "silat spad" betyder. Kan du förklara eller skriva på svenska, är du snäll? Tack!
penna Skrivet av Sotarn
Jag vågade F*** i mig inte smaka Portersteken!! Med tanke på hur god steken blev!! Å den ska inte ätas i dag,,De e morgondagens midda,,
penna Skrivet av Tuborg
Tack,detta var så gott så tom jag blir tårögd.Var lite orolig med 3 buljongtärningar men det blev hur bra som helst och över också.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Stig Waldau: Tack för bra tips och stort grattis på födelsedagen!
penna Skrivet av Stig Waldau
På Lördag 20100116 fyller jag 73 år o min yngsta son 43 Det skall vi fira med bl. annat porterstek. Har haft det en gång tidigare o vet att det är fantastiskt gott, förutom vinbärsgelé så har vi små lökar o herrkuvert till. Dom kokta potatisarna byter vi ut mot små förkokta o sedan brynat delikatesspotatisar.
Tips enligt vår slaktare så är Innanlåret bättre än rostbiffen som har en sena mitti. Vi blir 6 personer.
penna Skrivet av sliko
Ta gärna lite purjolök med i koket.
penna Skrivet av Evelina
Ska göra detta på mitt födelsedagskalas i morgon.. Hoppas det går vägen, vi kommer bli ca 15 personer och jag är så rätt att jag ska misslyckas eller att det inte ska räcka... wish me luck ;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johan Blööt: Tack för att du påpekade det, enbär finns nu med i receptbeskrivningen också.
penna Skrivet av Johan Blööt
Och 7 torkade enbär!
Är det dekoration, eller?
penna Skrivet av Maria
Jag tycker att det blir allra mörast kött när jag använder högrev. Skall dock prova med fransyska denna gång. När jag missar att köpa svartvinbärssaft, använder jag svartvinbärsgelé. Blir bra det med.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mia: Hur bra köttet är har viss betydelse, men annars vet jag faktiskt inte vad det beror på om du följer receptet. Det är viktigt att steken får ligga kvar i spadet och vila innan man skär upp den i tunna skivor. Försök skära så tunna skivor som möjligt.
penna Skrivet av Mia
Jag tycker alltid att denna stek blir torr och seg... inte mör. Vad gör jag för fel? jag mäter temp till 75 grader
penna Skrivet av harriet
Lagade porterstek på älgkött! Oj va gott
penna Skrivet av Milly
Mums mums va gott det blir såsen är ljuvligt god.
penna Skrivet av Zozo
Gud va gott. Svårt att misslyckas med detta recept. Mmmm..
penna Skrivet av bryggarn
nu svälter jag ihjäl
så nu åker jag och handlar en stor bit rostbiff och lite svartvinbärssaft
penna Skrivet av Tommy
Håller på med långkoket nu mmm det doftar härligt i hela hemmet.
penna Skrivet av Jocke
brukar använda älgkött till porterstek
samt några klyftor vitlök, väldigt gott
penna Skrivet av lisa
Mmmmmm så gott
penna Skrivet av veronica johansson
detta hade vi på vårt bröllop, kanongott och enkelt att göra jag gjorde mat till mina 50 gäster
penna Skrivet av Linda
Nyåret är räddat, ska bli spännande att laga, låter supergott
penna Skrivet av Johanna
Det här låter underbart gott! Det här ska jag göra när vi bjuder hem svärföräldrarna på middag på söndag :)
penna Skrivet av Thord Sandberg
Skitgott.Vi har barn och barnbarn på middag söndag 2 sept 07.Alltid lika uppskattat.
penna Skrivet av Lelle
En riktig höjdare som söndagsmiddag! Tur att det blir massor av sås när man gör porterstek, den går garanterat åt.
penna Skrivet av Lisbeth
Det här har jag inte gjort sedan barnen var små, det var populärt hos dem, har helt glömt detta recept tills idag. Ska verkligen smaka gott.
penna Skrivet av astrid
låter väldigt gott.har ett förslag för ensamstående.andvänd samma recept men använd grytbitar istället.1/4 av ingridienserna behövs.det blir jättegott
  1