Kommentarer till Pestopaj - Sida 1

"Mycket god pestopaj. En vegetarisk paj med ugnsrostade grönsaker och pesto. Innehåller paprika, röd lök, zucchini, ägg, pesto."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2017-01-17 00:39
Ja det borde man kunna göra. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Emma 2017-01-16 13:19
Hej! Kan man skippa zucchinin och kanske istället ha i broccoli? :)
penna Skrivet av Matilda 2010-08-31 19:09
Gjorde denna paj (och västerbottenpajen) som tillbehör på min kräftskiva och det passade perfekt, mycket god till kräftorna;)
person Svar till Mikaela penna Skrivet av Susanne 2010-08-09 14:15
Ja du kan nog ta bort pajdegen helt om du vill. Smörj formen bara och lägg i fyllningen. Jag har inte testat själv men det borde gå.
penna Skrivet av Mikaela 2010-08-08 22:06
asså jag undrar om man kan byta ut pajdegen mot något annant?
person Svar till Mikaela penna Skrivet av Susanne 2010-07-28 02:27
Jag förstår nog inte riktigt din fråga. Menar du hur man gör pestopaj utan pajdeg? Eller vill du byta ut någon ingrediens i pajdegen?
penna Skrivet av Mikaela 2010-07-25 19:58
kan man inta ta något annant för paj bröd eller nu vad det är
penna Skrivet av hehe 2010-06-30 20:44
den ser jätte god ut vill göra den men jag är bara 12 år ska säga till min mamma

jaag e kär i den
person Svar till Veronica penna Skrivet av Susanne 2010-06-02 02:34

Det går jättebra att göra alla möjliga degar med elvisp. Pajdeg går att göra både med vispar eller degkrokar på elvispen. Kakdeg brukar jag alltid göra med vispar. Däremot matbröd använder jag alltid degkrokar.

Ja degen fastnar alltid först men om man kör på ett tag så lossnar den. Man kan alltid köra ett tag i luften eller mot kanten av bunken om det inte lossnar. Sedan när det väl lossnar kör man vidare och sedan fastnar det inte igen för när degen är jämn och fin så fastnar den inte i visparna.

Visst kan man göra pajdeg med händerna men det tar längre tid och är jobbigare! Jag försöker alltid minska arbetsmängden och effektiva arbetstiden så mycket som möjligt i alla recept och därför brukar jag ofta rekommendera elvisp. Men självklart gör man som man vill! ;)

person Svar till Julia penna Skrivet av Veronica 2010-05-31 11:58
Hej!
jag har då aldrig hört talas om att man ska göra pajdeg med VISP? Låter som en ganska dum idé då degen bara kommer att fastna i vispen? Självklart ska man använda händerna! :D
penna Skrivet av Susanne 2009-12-24 19:47
Svar till Julia: Tänk på att låta smöret bli rumsvarmt först, då är det enkelt att få till pajdegen. Jag har skrivit in det i receptbeskrivningen nu också!
penna Skrivet av Julia 2009-12-24 17:52
Använd flytande margarin om det går till pajskalet, jag tog smör och det gick inte att få till en deg med varken elvisp eller vanlig visp, till slut var jag tvungen att knåda den med händerna.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-20 10:51
Finns ersättning för ägg! Se förra inlägget.
penna Skrivet av Susanne 2008-12-20 10:50
Loprofin Äggersättning 162,00 kr

Innehåll:
Kan användas till mjuka kakor, pannkaka etc. Går ej att använda till omelett, äggstanning o liknande Receptbroschyr finns att beställa till

Ingredienser: Potatisstärkelse, modifierad tapiokastärkelse, förtjockningsmedel E466 (framställs av cellulosa), antioxidationsmedel E341c (kalciumfosfat), färgämne E160a (karoten), bakpulver E501.
Lågprotein / Proteinreducerad

1 rågad tesked / 5g = 1 ägg

Näringsvärde per 100g:
Energi 1477 kJ / 354 kcal
Protein 0,3g varav phenylalanin mindre än 2 mg
Kolhydrat 88g varav sockerarter 0,4g
Fett 0,1g
Kostfiber 6g
Natrium 600mg

Pris: 162,00 kr
Produktnr: 152401-1
Enhet: 250g (50 ägg)
Leverantör: Loprofin
penna Skrivet av Therése 2008-09-02 09:44
Fick härromdagen tipset att göra avkok på linfrö som erättning till ägg. Detta av en krögare själv så jag antar att det fungerar men har inte provat. Förstod det som att man bara kokade hela linfrön en stund och sedan silade bort fröna och använde avkoket, hoppas det fungerar och kan hjälpa dig...:)
penna Skrivet av Anita i Spanien 2008-08-17 18:04
Tack för försöket att hjälpa mig att hitta en laktosfri ersättning för äggulor i pajen! Men något pulver-äggersättning finns tyvärr inte här. Det är där problemet finns! Sojadryck och olja använder jag redan.
penna Skrivet av Svar till Anita i Spanien 2008-08-15 21:08
Nu vet jag visserligen inte hur det ser ut på den laktosfria fronten i Spanien, men hade du varit i Sverige hade mitt råd varit (som laktosintolerant) att använda de laktosfria alternativen till smör och mjölk. Dvs laktosfritt smör och laktosfritt margarin. Annars fungerar även havre/soja-baserade alternativ. Hoppas det var till någon hjälp!

Och tål man inte äggulor finns det någon form av pulver-äggersättning, som man blandar ut med vatten.
penna Skrivet av Anita i Spanien 2008-08-10 20:26
Den ser jättegod ut! Men när man inte tål äggulor?? Finns det något alternativ? Som dessutom är laktosfritt! Snälla svara om nån vet!
penna Skrivet av matglad mormor 2008-07-03 15:09
Det här har blivit min favoritpaj! Funkar lika bra för veggisar (har vi flera i familjen) som för allätare - och då gärna tillsammans med grillad kycklingfilé. Plus min egen vitlöksrika tzaziki.
penna Skrivet av Susanne 2008-06-21 18:45
Svar till Malin: Jag tror att pajen går bra att frysa och de flesta andra pajer också, även om jag inte provat att frysa just den här. Tittar man i frysdisken i affären så finns det ju ganska många sorters paj där, så de flesta pajer går antagligen bra att frysa.
penna Skrivet av malin 2008-06-12 21:22
håller med om att den ser smarrig ut. Undrar dock om den går att frysas... och om det går att frysa andra pajer också för den delen. Någon som vet?
penna Skrivet av connydude 2008-06-07 15:18
den ser brännd ut:/

Men den ser nyttig och god ut iallafall=)

hade vatt goare med korv på
penna Skrivet av Nina 2008-06-02 14:52
denna ska jag helt klart prova,den ser jättegod ut.
håller med "Lillin"...fler vegetariska recept!
penna Skrivet av Lillin 2008-04-17 09:00
Provade den här pajen igår, den var jättegod! La i lite skivade champinjoner också och hade färskt bröd till. Rekommenderas! Mera vegetariska recept!
  1