Kommentarer till Lätta Mazariner - Sida 1

"Jättegoda mazariner som är superenkla att göra! Enkelt recept med bilder steg för steg!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Jeanette 2017-02-13 16:17
Som blev supergoda men istället för bittermandel o sötmandel så rev jag mandelmassa o hade i istället. Blev kanongott. Tack för ett bra recept ☺
penna Skrivet av Monica Ohlsson 2016-08-28 15:17
Hej
Mazarinerna har blivit hela släktens favoritkaka. Även för dom som normalt sett inte tycker om mazariner. Har jag lite bråttom gräddar jag smeten i en sockerkaksform i 175 grader. Precis lika populär den.
Monica
penna Skrivet av Louise 2016-05-25 11:41
Vilket jättebra recept! Verkligen lätta att göra och supergoda. Dessa ska vi absolut göra flera gånger. Tack!
penna Skrivet av Tisha 2016-04-16 11:40
Hej Susanne! Tack för svaret. Jag testade att göra dem gluten- och mjölkfria, som följande: 150 g kokosolja (man kan ta mindre!), 2 dl socker, 3 dl mandelmjöl (dvs 150 gr), 1/2 dl potatismjöl, 1/2 dl rismjöl, 3 ägg, 1 tsk bakpulver, 1 dl havremjölk, 1 krm salt. De blev jättebra! Aningen oljiga, jag ska dra ner kokosoljan med tanke på att mandel är fettiga i sig. :)
person Svar till Tisha penna Skrivet av Susanne 2016-04-08 23:47
Hej! Jag har tyvärr inte provat att göra dessa glutenfria så jag kan tyvärr inte ge dig några bra tips. Dessa mazariner blir ju mer som muffins med mazarinsmak. Det kanske går att ha i mera mandel om man vill ha mer mandelsmak. Om du provar att göra dem glutenfria med mera mandel så skriv gärna och berätta om resultatet!
penna Skrivet av Tisha 2016-04-08 13:20
Hej!
Spännande recept, jag är helt galen i mazariner men tyvärr glutenintolerant. Jag hade tänkt köra normal recept och byta ut ingredienser för att göra degen med något annat, men din recept verkar lättare. Jag är dock lite förvånad att du har bara 30 gram mandel när de flesta recept använder hela 150 g, och bara 1 ägg i stället för 3 (dock har du samma mängd vetemjöl, 3 dl). Undrar just vilka proportioner av mandelmjöl / mandel / andra mjöltyper (glutinous rice, kokos, mm) jag borde använda, i och med att jag inte kan ha vete. Har du testat någon glutenfri variant själv?
penna Skrivet av Susanne 2016-03-27 03:20
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder steg för steg och tydligare beskrivning.
person Svar till Katarina penna Skrivet av Susanne 2016-03-08 04:25

Tack för bra tips! Jag testade att väga själv och fick det då till 25 sötmandlar = 25 g så jag skriver det. Men 30 g är ju inte jättestor skillnad, det går säkert exakt lika bra det med! Tack! :)

Uppdatering: Nu senast jag gjorde receptet tog jag 30 g sötmandel och det blev bra och jag har nu uppdaterat receptet till det.

penna Skrivet av Katarina 2016-03-07 21:10
Hej! Ett litet tips bara. Jag gav ditt recept till min väninna och hon har räknat ut(testat många ggr) att
25st mandlar = 30g mandelmjöl. Går snabbt att göra dina goda mazariner med det =)
Mvh Katarina
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-01-11 14:02
Du kan byta ut sötmandeln mot mandelmjöl. Mandelmjöl är ju mald sötmandel. Däremot behöver du ju även bittermandel om du ska få den där karaktäristiska mazarinsmaken med lite bitterhet från bittermandeln så jag skulle nog rekommendera dig att köpa bittermandel även om det blir gott även utan bittermandel. Även bittermandelarom fungerar.
penna Skrivet av Sara 2015-01-11 12:40
Hej! Kan man byta nötterna mot typ mandelmjöl? Orkar inte gå till affären haha... :)
person Svar till margareta penna Skrivet av Susanne 2014-12-27 04:20
Du kan mala mandlarna i en mandelkvarn. Mandelkvarn finns att köpa i husgerådsbutiker som t.ex. Cervera. Men den mandelkvarn jag har och som jag tycker är den bästa av alla de jag provat, den finns att köpa på IKEA. Mandelmassa innehåller både mandel och socker, ca 50% av varje så då behöver sockermängden minskas och mängden mandelmassa ökas lite i så fall. Annars kan man även köpa mandelmjöl och istället för mald bittermandel finns bittermandelarom att köpa.
penna Skrivet av margareta 2014-12-13 14:57
hur ska man mala mandlar? vart köper man mandel kvarn?. kan man imte ha mandelmassa istället?
person Svar till Bia penna Skrivet av Susanne 2014-12-10 15:48
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :) Hoppas mazarinerna smakar bra! :)
penna Skrivet av Bia 2014-12-09 19:58
Tack för en underbar receptsida! Nu har jag bakat dubbel sats av dina mazariner!
person Svar till emina penna Skrivet av Susanne 2014-10-27 11:39
Jag tror det går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av emina 2014-10-25 16:24
kan man använda muffinsformar ist? jag vill så gärna göra dessa men jag har ej aluminiumformar.
person Svar till Lena penna Skrivet av Susanne 2012-11-25 01:49
Jag använder vanlig ugnsvärme (över- och undervärme) om det inte står något annat.
penna Skrivet av Lena 2012-11-21 11:04
ANVÄNDER DU VARMLUFT TILL RECEPTET ELLER VANLIG UGNSVÄRME?
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2012-01-16 07:22
Sötmandel och bittermandel är karaktäristiskt för mazariner. Om du tar bort dessa ingredienser blir det mer som att göra vanliga muffins med glasyr. Ett tips är då att ta lite rivet citronskal eller citronarom istället. Eller smaksätt med lite apelsinsaft och rivet apelsinskal. Så blir det lite mer smak. Går även att blanda ner lite hackad choklad.
penna Skrivet av Gun-Britt 2012-01-11 17:20
Har gjort dina mazariner idag och de var ju enkla att göra och blev jättefina och goda Så tack för det receptet, det kommer jag säkert att göra många gånger
penna Skrivet av Emma 2012-01-10 15:12
Går det att göra dessa mazariner utan nöt/mandel? Jag är allergisk och undrar vad man skulle kunna ersätta med (om det går)?
penna Skrivet av Helena 2011-09-12 08:52
Det var verkligen mkt goda mazariner! Jag gjorde två plåtar och de som inte fick färg på översidan blev godast (och plattast dessutom). Jag rekommenderar lime i glasyren.
penna Skrivet av LinaT 2011-08-09 11:22
Det var verkligen lätt och mycket gott! Tack!
penna Skrivet av Konditor Bergström 2010-11-27 14:22
Mazariner består av mördeg (till formen)
mandelmassa, smör och ägg.
2 kg mandelmassa 50/50
1 kg smör
20 st ägg
penna Skrivet av am 2010-07-07 17:13
Lite citron skadar inte ;)
penna Skrivet av Fia 2010-04-21 19:21
...måste tillägga att mina gärna fastnade i botten av formen (aluminium). Är det något som känns igen? Har jag gjort smeten lite för lös?
penna Skrivet av Fia 2010-04-21 19:17
Mmmmm...tycker jag och hoppas våra gäster säger detsamma imorgon! Jättegoda!!!
penna Skrivet av Bagerskan 2009-11-06 21:59
Fantastiskt goda och lättbakade
penna Skrivet av Lena 2009-03-16 10:15
Helt underbara och lättbakade mazariner. Mina gäster var alldeles lyriska över dessa kakor. Tack för ett toppenbra recept.
penna Skrivet av lkkulhuyt 2009-02-22 14:02
Bäst
penna Skrivet av Annika 2008-09-16 15:21
Jättegoda! Men jag använde dubbelt så mycket glasyr än det som rekomenderades i receptet... :)
penna Skrivet av Susanne 2008-02-25 01:44
Svar till Helle: De går bra att frysas men de bör helst frysas utan glasyr.
penna Skrivet av Helle 2008-02-24 16:25
Kan man frysa de här?? Även med glasyr???
penna Skrivet av oscar 2008-02-23 15:46
Hej vad receptet såg enkelt ut. Det brukar vara svårare. Detta ska jag göra på en gång.
Från 14år
penna Skrivet av Linda 2007-12-29 10:47
Till Ingela, Glasyren ska du bara röra ihop som den är. Ej kokas eller något annat.
penna Skrivet av Ingela Eriksson Johansson från Falun 2007-12-29 10:36
Hej.

Hur gör man galsyren? kokar man den? Mvh Ingela Eriksson Johansson från Falun.
penna Skrivet av Susanne 2007-11-25 01:21
Svar till dig som inte fattar: Du får inte fylla formarna för högt upp. Fyll bara max 2/3. Kanske använde du för små formar? Receptet är beräknat för runda bakformar i aluminium, normalstorlek. Om du använder mindre formar, ta då fler och då kanske också lite kortare tid i ugnen. Tur i alla fall att de blev goda även om diskning av plåtar är mindre kul.
penna Skrivet av Än som inte fattar ! 2007-11-23 17:21
dom var skit goda men hela kakan flöt ut ut mazarinformarna så jag fick så där sen och ta bort det !
penna Skrivet av Carina 2007-07-03 13:15
Dom var ju riktigt goda ju:)Haha,så det är du som har gjort det här reseptet du..jag tror inte att den person som har gjort detta recept skulle skriva som du skrev..jag älskar er mer än nånting annat.och bla bla bla,..omoget av dig!! Men kakorna var ialla fall riktigt goda!
penna Skrivet av Maria Kullander 2007-06-13 13:40
Dom var ju baota mega goda jue! Da kan ni inte baka eller.. vem som helst fattar väl att man lägger på glasyren efter att kakorna har vart i ugnen. Eller? Tjoho! Massa pussar till alla er som bakar mitt recept .. jag älskar med än något annat på hela jorden! I love you <3<3
penna Skrivet av Susanne 2006-12-13 00:14
Svar till Axel Krantz: Ojoj, du ska grädda mazarinerna UTAN glasyren, sedan när de svalnat ska du breda på glasyren.
penna Skrivet av Axel Krantz 2006-12-12 19:24
Alltså jag bakade dessa men de va inte alls goda. Glasyren flöt ut över hela ungnen och jag fick stå och skrubba i timmar för att få väck den.
//En vilsen ung kock
penna Skrivet av Linda 2006-10-20 14:27
snart ska ja börja baka mazarinerna och hoppas det blir bra och goda:)
penna Skrivet av Emelie 2006-07-22 12:23
Supergoda! HAr just bakat en sats, men inte hunnit lägga dit glasyren. Jag tog 7 extra mandlar istället för bittermandel coh det gick jätte bra!
penna Skrivet av Ellie 2006-07-09 20:33
Hej! Bakade "Lätta mazariner" idag, det var gott :)
penna Skrivet av marcus 2006-06-04 15:15
jag föredrar "svåra mazariner"
penna Skrivet av Billkiller 2005-11-28 20:19
Hej

Jag fick prova en mazarin som hon som bakade den haft saffran i. Detta var en riktig höjdare så här i juletider...
penna Skrivet av Susanne 2005-05-03 23:16
Bittermandel finns att köpa i de flesta affärer. Brukar finnas bland övriga bakingredienser.
penna Skrivet av Stoffe 2005-05-03 01:46
Hej, jag undrar bara om jag kan få en bild på en bittermandel? Tack.
  1