Kommentarer till Bananmuffins - Sida 1

"Recept på goda och saftiga bananmuffins som kan bakas både stora (amerikanska) eller mindre (svenska). Enkelt recept med bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Barbro Carlberg 2017-10-12 13:13
Det funkade inte alls för mig. Trots 2 tsk bakpulver höjde de sig knappt, blev platta och lite degiga efter full tid
. Synd på så mycket bortkastade ingredienser.
penna Skrivet av MrHavre 2016-06-21 11:51
Det står ju att de går att frysa, men om man bara vill spara dem några dagar, hur länge håller de i kylen?
Jättegoda förövrigt :)
person Svar till Emilia penna Skrivet av Susanne 2016-05-25 17:06
Om du har bikarbonat så kan det fungera med 1 tsk av det istället för bakpulver. Men utan något jäsmedel alls så blir muffinsarna platta så det kanske inte är något jag skulle rekommendera. Kan i så fall hellre rekommendera banankladdkaka som inte innehåller bakpulver.
penna Skrivet av Emilia 2016-05-25 17:05
Går det göra dom utan bakpulver? Behöver svar snabbt
person Svar till Majvi penna Skrivet av Susanne 2016-05-03 16:08
Roligt att du tyckte om bananmuffinsarna! :)
penna Skrivet av Majvi 2016-04-27 22:04
Super goda!
Ska göra dom igen, nu har jag skrivit ut receptet så jag kan baka när andan faller på och bananerna är brunprickiga!
Rekommenderas mums!!!
person Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne 2015-09-29 16:07
Låter gott! Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Lisa 2015-09-23 14:07
Jag hade bara en banan, så jag blandade i lite frysta blåbär på slutet. Gud så gott! Ny favorit.
Tack för dina recept, din sida är bäst. ;)
person Svar till Pat penna Skrivet av Susanne 2015-07-29 02:35
Tack för bra tips om hur man gör dem glutenfria! Jag skriver in det i receptet!
penna Skrivet av Pat 2015-07-25 20:30
Supergoda, saftiga och fluffiga! Tack för jättebra och enkelt recept. Jag gjorde dem glutenfria och bytte ut vetemjölet till 2dl semper fin mix och 2dl potatismjöl + 1/2msk fiberhusk. De blev kanonbra! :)
person Svar till Ingela Johnson penna Skrivet av Susanne 2015-06-01 00:14
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :) Tack för tipset!
penna Skrivet av fröken nina 2015-05-30 09:26
super goda o enkla
penna Skrivet av Muffen 2014-04-06 14:08
Mjuka goa bananiga muffins! Supergo blandning med lite kanel!
penna Skrivet av Ingela Johnson 2013-12-29 16:28
Foljer ditt blog från Milano. Bytte ut smoret mot vegetabilisk olja (2 dl) och minskade på sockret till 1 1/2 dl. Mycket uppskattat av hela familjen!
person Svar till Peyvand penna Skrivet av Susanne 2013-10-27 13:12
Tänk på att använda ordentligt mogna bananer med brunfläckigt eller nästan helt brunt skal för att få mer banansmak. Det blir stor skillnad.
penna Skrivet av Peyvand 2013-10-25 22:54
Jätte goda men banansmaken kom inte fram utan smakade mest kanel fast jag tog bara väldigt lite.
person Svar till Tess penna Skrivet av Susanne 2013-10-08 18:07
Kul att höra att muffinsarna blev goda. :) Ja mer banansmak får man om bananerna är ordentligt mogna.
person Svar till Madame Edith penna Skrivet av Susanne 2013-10-01 12:57
Prova gärna och skriv vad du tycker! :)
penna Skrivet av Madame Edith 2013-09-30 20:18
Älskar bananmuffins, så bra att kunna ta till vara på prickiga bananer. Jag har testat och bloggat om några bananrecept men detta var nytt för mig. Måste såklart prova ditt också :)

Kram Madame Edith
penna Skrivet av Tess 2013-09-27 12:54
Hej, Jag har precis bakat dessa muffinsar, dem blev jätte saftiga, fluffiga och goda, jag gjorde dem med kanelen också dock så blev det inte så mycket banansmak men det kan ju vara pga. att mina bananer var knall gula isället för att vara bruna. Tack för detta recept!
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2012-07-09 23:25
Varsågod! :) Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Annika 2012-07-08 20:32
Supergoda och snabba att vispa ihop!! Kommer att göras fler gånger ;) Tack!!
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2011-08-27 00:41
Nej det går säkert att vispa för hand men det tar lite längre tid.
penna Skrivet av Eva 2011-08-25 17:26
Måste man vispa den med elvisp (har inte det hemma)
Händer det något om man vispar det för hand?
person Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne 2011-02-21 12:25
Nej man måste inte ha citron i men det blir gott och så gör citronsaften att bananmoset inte blir mörkbrunt, det kan ju se lite otrevligt ut även om det är ofarligt. Så om du gör utan citronsaft så måste du ha i bananmoset i smeten direkt så du måste mosa bananerna precis innan de ska ner i smeten!
penna Skrivet av Jenny 2011-02-17 21:16
Oj oj oj, det här låter gott :-) Ska vi testa i morgon, läste att någon testat med glutenfritt mjöl, funkade det?
penna Skrivet av Sophie 2011-02-17 15:23
Hejsan Sophie här!! jo jag undrar om man måste ha citron i ???
penna Skrivet av Susanne 2010-10-15 00:48
Idag gjorde jag dessa med 2 tsk kanel. Det blev mycket gott, banan och kanel blir en fin smakkombination så det rekommenderar jag er att prova! Jag har även skrivit in det i receptet!
person Svar till susnet penna Skrivet av Mirja 2010-10-10 18:22
Ja det stämmer. Använde ett decilitermått. Tror även jag ska testa med lite choklad nästa gång också.. =)
person Svar till Mirja penna Skrivet av Susanne 2010-10-09 23:41
Du kanske tog för mycket mjöl? Tänk på att inte packa mjölet när du mäter upp det. Det är väldigt lätt gjort om man gräver med ett decilitermått i en mjölpåse. Använd helst litermått för att mäta upp mjöl för när man häller upp mjölet istället för att gräva upp det så packas det inte. Detta tips gäller alla recept där man ska mäta upp mjöl. Ju större mjölmängd i receptet - desto större anledning att mäta upp med litermått - för desto större blir felet om man för varje deciliter tar för mycket mjöl. Om man tar rätt mängd mjöl ska muffinsarna bli saftiga. För att piffa till dem ytterligare kan man blanda i rivet citronskal, hackad choklad och/eller nötter/mandel.
person Svar till Konditorn penna Skrivet av Annelie 2010-10-09 15:41
haha det felet gjorde ja osså först xD
penna Skrivet av Annelie 2010-10-09 15:39
JA tyckte dessa muffins va super goa!
penna Skrivet av Mirja 2010-09-24 19:44
Tyckte inte om dessa muffins. Torr tråkig och intetsägande. Inte värt att äta om man ändå ska unna sig något sött.
penna Skrivet av Evelina 2010-09-03 20:01
jätte goda och saftiga muffins!! sparar receptet för detta kommer göras igen!
person Svar till Michaela penna Skrivet av Susanne 2010-08-25 19:08
Muffinsplåtar finns i de flesta större mataffärer som t.ex. ICA Maxi, Coop Forum, City Gross, Willys. De finns också på IKEA och på Cervera och Duka och liknande affärer.
penna Skrivet av Michaela 2010-08-24 21:07
Var kan man köpa muffinsplåt i teflon någonstans?
penna Skrivet av Chatrin 2010-04-05 14:04
Nu ska jag pröva-låter både gott och enkelt...
penna Skrivet av Haglund 2010-03-18 11:24
Mycket mycket goda!!
penna Skrivet av bagaren :D 2010-02-02 17:25
Bullarna blev riktigt härliga _:D
penna Skrivet av Anette 2009-10-16 09:54
Jag hade en ruta choklad i varje muffin, det blev jättegott!
penna Skrivet av Cissi 2009-10-04 14:22
Mycket goda! Hade man de inte inne hela tiden i ugnen blev de lite sega och mjuka på insidan!
penna Skrivet av Nils 2009-10-04 02:24
Man kan göra så här också. Blanda alla ingridienser i en mixer. Strunta i bakpulver, vaniljsocker och riktigt socker. Ta istället rikligt med honung. Blanda och njut. Ta en fyrkantig form och häll i smeten. Sätt den i micron. Formen kommer inte att kunna snurra men den mår bra ändå.
penna Skrivet av Nina 2009-08-30 18:58
Goda muffins men ett tips för att få de lilla extra lade jag på topping (Blanda 2 dl havregryn, 75 g smör och 1 dl socker och strö över) lite knaprigare på toppen om man gillar det. Hackad choklad i smeten är också jätte gott!
penna Skrivet av Susanne 2009-08-24 21:08
Svar till MB: Tänk på att inte röra mer än att det blir blandat när du tillsätter ingredienserna efter äggen. Rör man för länge förstör man äggtrådarna och då kan det sjunka ihop som du beskriver. Detta gäller alla mjuka kakor som muffins och sockerkaka.
penna Skrivet av MB 2009-08-23 08:29
Hej, kan nån tipsa mig hur mina muffins förblir höga och inte sjunka ihop? så fort jag tog ut mina muffins från ungnen så blev det platta!
för mycket ägg på receptet men annars jättegoda!
penna Skrivet av Mia 2009-05-02 19:20
Har blivit familjens favvomuffins:) Enkla att göra och underbart goda! Hackar mörk choklad ibland och rör ner i smeten, mums!
penna Skrivet av mumms 2009-04-12 21:24
Det var de godast muffinsarna jag har ätit.
Min kompis och jag bakade de och sedan rodde vi
ut till udden och fikade med våran favvo saft.
//kram
penna Skrivet av Samira-sepanta 2009-04-10 22:21
Jag hatar banansmak i nånting. Istället tillsatte jag 50 gr mandelmassa och lite rostade mandel på toppen. Det blev underbart gott
penna Skrivet av Isabella 2008-11-18 20:45
Jag är absolut kass på att baka. Jag tror jag hällde för mycket smet i formarna så en hel del rann över på plåten :P Men så underbart goda!! I'm GOOD :D
penna Skrivet av Jennie 2008-11-08 18:22
Hur goda och saftiga som helst! Absolut värt att prova!
  1   2   nästa sida