Kommentarer till Bananmuffins - Sida 1

"Goda och saftiga bananmuffins som kan bakas både stora (amerikanska) eller mindre (svenska). Enkelt och mycket gott recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Helen 2018-01-21 19:59
Det här är absolut det nästa recept jag testat för bananmuffins. Brukar även lägga till 1dl chokladknappar i smeten 😋
person Svar till Anna Berg penna Skrivet av Susanne 2017-10-27 14:46
Låter jättegott, tack för bra tips! Vanligt smör behöver du inte vara rädd för, det är en väldigt hälsosam produkt. Tips: Googla och läs om forskning om mättat fett. Din läkare ligger troligtvis lite efter och har inte uppdaterad kunskap. Läs gärna även hos kostdoktorn och bilda dig en egen uppfattning! Kul att du tyckte om receptet och tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Anna Berg 2017-10-26 15:46
Hej Susanne, provade ditt recept i dag kanon gott blev det:) Ändrade lite hade 3 bananer (dom var övermogna allihopa) flytande smör o rapsolja (ska hålla mig borta från endast smör enl. Dr.), la till pekannötter och mörk choklad, en tsk.bakpulver o en tsk.bikarbonat.
Jätte gott var det, tack för recept:)
Anna
person Svar till Barbro Carlberg penna Skrivet av Susanne 2017-10-17 14:43
Då hade du nog inte rätt ugnsinställningar. Var ugnen verkligen varm och höll rätt temperatur. De ska inte kunna bli degiga på den tiden i ugnen på rätt värme. Ja det är alltid tråkigt när det misslyckas, det enda som är bra är att man förhoppningsvis lär sig något på det som man har nytta av nästa gång man bakar. Jag kan i alla fall lova dig att receptet är rätt. Det är väl beprövat av både mig och många andra! Hoppas att du vill prova igen och skriv gärna och berätta hur det gick!
penna Skrivet av Barbro Carlberg 2017-10-12 13:13
Det funkade inte alls för mig. Trots 2 tsk bakpulver höjde de sig knappt, blev platta och lite degiga efter full tid
. Synd på så mycket bortkastade ingredienser.
person Svar till MrHavre penna Skrivet av Susanne 2017-07-27 14:40
De håller sig nog ganska länge i kylen, flera veckor, men som allt man bakar med bakpulver så är de ju godast när de är nybakade och därför blir de godare när man fryser in dem eftersom den där nybakade smaken bibehålls bäst då. De håller sig i rumstemperatur i säkert en vecka också men som sagt de är inte lika goda då som nybakade. Kul att du tycker om bananmuffinsarna!
penna Skrivet av MrHavre 2016-06-21 11:51
Det står ju att de går att frysa, men om man bara vill spara dem några dagar, hur länge håller de i kylen?
Jättegoda förövrigt :)
person Svar till Emilia penna Skrivet av Susanne 2016-05-25 17:06
Om du har bikarbonat så kan det fungera med 1 tsk av det istället för bakpulver. Men utan något jäsmedel alls så blir muffinsarna platta så det kanske inte är något jag skulle rekommendera. Kan i så fall hellre rekommendera banankladdkaka som inte innehåller bakpulver.
penna Skrivet av Emilia 2016-05-25 17:05
Går det göra dom utan bakpulver? Behöver svar snabbt
person Svar till Majvi penna Skrivet av Susanne 2016-05-03 16:08
Roligt att du tyckte om bananmuffinsarna! :)
penna Skrivet av Majvi 2016-04-27 22:04
Super goda!
Ska göra dom igen, nu har jag skrivit ut receptet så jag kan baka när andan faller på och bananerna är brunprickiga!
Rekommenderas mums!!!
person Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne 2015-09-29 16:07
Låter gott! Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Lisa 2015-09-23 14:07
Jag hade bara en banan, så jag blandade i lite frysta blåbär på slutet. Gud så gott! Ny favorit.
Tack för dina recept, din sida är bäst. ;)
person Svar till Pat penna Skrivet av Susanne 2015-07-29 02:35
Tack för bra tips om hur man gör dem glutenfria! Jag skriver in det i receptet!
penna Skrivet av Pat 2015-07-25 20:30
Supergoda, saftiga och fluffiga! Tack för jättebra och enkelt recept. Jag gjorde dem glutenfria och bytte ut vetemjölet till 2dl semper fin mix och 2dl potatismjöl + 1/2msk fiberhusk. De blev kanonbra! :)
person Svar till Ingela Johnson penna Skrivet av Susanne 2015-06-01 00:14
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :) Tack för tipset!
penna Skrivet av fröken nina 2015-05-30 09:26
super goda o enkla
penna Skrivet av Muffen 2014-04-06 14:08
Mjuka goa bananiga muffins! Supergo blandning med lite kanel!
penna Skrivet av Ingela Johnson 2013-12-29 16:28
Foljer ditt blog från Milano. Bytte ut smoret mot vegetabilisk olja (2 dl) och minskade på sockret till 1 1/2 dl. Mycket uppskattat av hela familjen!
person Svar till Peyvand penna Skrivet av Susanne 2013-10-27 13:12
Tänk på att använda ordentligt mogna bananer med brunfläckigt eller nästan helt brunt skal för att få mer banansmak. Det blir stor skillnad.
penna Skrivet av Peyvand 2013-10-25 22:54
Jätte goda men banansmaken kom inte fram utan smakade mest kanel fast jag tog bara väldigt lite.
person Svar till Tess penna Skrivet av Susanne 2013-10-08 18:07
Kul att höra att muffinsarna blev goda. :) Ja mer banansmak får man om bananerna är ordentligt mogna.
person Svar till Madame Edith penna Skrivet av Susanne 2013-10-01 12:57
Prova gärna och skriv vad du tycker! :)
penna Skrivet av Madame Edith 2013-09-30 20:18
Älskar bananmuffins, så bra att kunna ta till vara på prickiga bananer. Jag har testat och bloggat om några bananrecept men detta var nytt för mig. Måste såklart prova ditt också :)

Kram Madame Edith
penna Skrivet av Tess 2013-09-27 12:54
Hej, Jag har precis bakat dessa muffinsar, dem blev jätte saftiga, fluffiga och goda, jag gjorde dem med kanelen också dock så blev det inte så mycket banansmak men det kan ju vara pga. att mina bananer var knall gula isället för att vara bruna. Tack för detta recept!
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2012-07-09 23:25
Varsågod! :) Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Annika 2012-07-08 20:32
Supergoda och snabba att vispa ihop!! Kommer att göras fler gånger ;) Tack!!
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2011-08-27 00:41
Nej det går säkert att vispa för hand men det tar lite längre tid.
penna Skrivet av Eva 2011-08-25 17:26
Måste man vispa den med elvisp (har inte det hemma)
Händer det något om man vispar det för hand?
person Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne 2011-02-21 12:25
Nej man måste inte ha citron i men det blir gott och så gör citronsaften att bananmoset inte blir mörkbrunt, det kan ju se lite otrevligt ut även om det är ofarligt. Så om du gör utan citronsaft så måste du ha i bananmoset i smeten direkt så du måste mosa bananerna precis innan de ska ner i smeten!
penna Skrivet av Jenny 2011-02-17 21:16
Oj oj oj, det här låter gott :-) Ska vi testa i morgon, läste att någon testat med glutenfritt mjöl, funkade det?
penna Skrivet av Sophie 2011-02-17 15:23
Hejsan Sophie här!! jo jag undrar om man måste ha citron i ???
penna Skrivet av Susanne 2010-10-15 00:48
Idag gjorde jag dessa med 2 tsk kanel. Det blev mycket gott, banan och kanel blir en fin smakkombination så det rekommenderar jag er att prova! Jag har även skrivit in det i receptet!
person Svar till susnet penna Skrivet av Mirja 2010-10-10 18:22
Ja det stämmer. Använde ett decilitermått. Tror även jag ska testa med lite choklad nästa gång också.. =)
person Svar till Mirja penna Skrivet av Susanne 2010-10-09 23:41
Du kanske tog för mycket mjöl? Tänk på att inte packa mjölet när du mäter upp det. Det är väldigt lätt gjort om man gräver med ett decilitermått i en mjölpåse. Använd helst litermått för att mäta upp mjöl för när man häller upp mjölet istället för att gräva upp det så packas det inte. Detta tips gäller alla recept där man ska mäta upp mjöl. Ju större mjölmängd i receptet - desto större anledning att mäta upp med litermått - för desto större blir felet om man för varje deciliter tar för mycket mjöl. Om man tar rätt mängd mjöl ska muffinsarna bli saftiga. För att piffa till dem ytterligare kan man blanda i rivet citronskal, hackad choklad och/eller nötter/mandel.
person Svar till Konditorn penna Skrivet av Annelie 2010-10-09 15:41
haha det felet gjorde ja osså först xD
penna Skrivet av Annelie 2010-10-09 15:39
JA tyckte dessa muffins va super goa!
penna Skrivet av Mirja 2010-09-24 19:44
Tyckte inte om dessa muffins. Torr tråkig och intetsägande. Inte värt att äta om man ändå ska unna sig något sött.
penna Skrivet av Evelina 2010-09-03 20:01
jätte goda och saftiga muffins!! sparar receptet för detta kommer göras igen!
person Svar till Michaela penna Skrivet av Susanne 2010-08-25 19:08
Muffinsplåtar finns i de flesta större mataffärer som t.ex. ICA Maxi, Coop Forum, City Gross, Willys. De finns också på IKEA och på Cervera och Duka och liknande affärer.
penna Skrivet av Michaela 2010-08-24 21:07
Var kan man köpa muffinsplåt i teflon någonstans?
penna Skrivet av Chatrin 2010-04-05 14:04
Nu ska jag pröva-låter både gott och enkelt...
penna Skrivet av Haglund 2010-03-18 11:24
Mycket mycket goda!!
penna Skrivet av bagaren :D 2010-02-02 17:25
Bullarna blev riktigt härliga _:D
penna Skrivet av Anette 2009-10-16 09:54
Jag hade en ruta choklad i varje muffin, det blev jättegott!
penna Skrivet av Cissi 2009-10-04 14:22
Mycket goda! Hade man de inte inne hela tiden i ugnen blev de lite sega och mjuka på insidan!
penna Skrivet av Nils 2009-10-04 02:24
Man kan göra så här också. Blanda alla ingridienser i en mixer. Strunta i bakpulver, vaniljsocker och riktigt socker. Ta istället rikligt med honung. Blanda och njut. Ta en fyrkantig form och häll i smeten. Sätt den i micron. Formen kommer inte att kunna snurra men den mår bra ändå.
penna Skrivet av Nina 2009-08-30 18:58
Goda muffins men ett tips för att få de lilla extra lade jag på topping (Blanda 2 dl havregryn, 75 g smör och 1 dl socker och strö över) lite knaprigare på toppen om man gillar det. Hackad choklad i smeten är också jätte gott!
penna Skrivet av Susanne 2009-08-24 21:08
Svar till MB: Tänk på att inte röra mer än att det blir blandat när du tillsätter ingredienserna efter äggen. Rör man för länge förstör man äggtrådarna och då kan det sjunka ihop som du beskriver. Detta gäller alla mjuka kakor som muffins och sockerkaka.
penna Skrivet av MB 2009-08-23 08:29
Hej, kan nån tipsa mig hur mina muffins förblir höga och inte sjunka ihop? så fort jag tog ut mina muffins från ungnen så blev det platta!
för mycket ägg på receptet men annars jättegoda!
  1   2   nästa sida