| GI Recept | Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor |

Bärmuffins med lägre GI

Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
muffins med bär
Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.

bärmuffins
Alla tolv muffins i muffinsplåten.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Karin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  Karin  
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
 svar  Svar till  Ida    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.
   kommentar  Skrivet av  Ida  
Jag undrar om man kan baka muffinsen som en kaka istället i en rund form?
 svar  Svar till  Michaela    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det går alldeles utmärkt!

Skriv och läs alla 29 kommentarer