Bärmuffins med lägre GI

💬 29 kommentarer
Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
muffins med bär
Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins
Näringsvärde Näringsvärde per muffins (93 g): 226 kalorier, 30 g kolhydrater, 9 g fett, 5 g protein

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.

bärmuffins
Alla tolv muffins i muffinsplåten.

Se även dessa recept

| GI | Mellanmål | Muffins & Mjuka kakor |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Karin ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
✏️ Skrivet av Karin
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
💬 Svar till Ida ✏️ Skrivet av Susanne
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.
✏️ Skrivet av Ida
Jag undrar om man kan baka muffinsen som en kaka istället i en rund form?
💬 Svar till Michaela ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det går alldeles utmärkt!