Bärmuffins med lägre GI

Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
muffins med bär
Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.

bärmuffins
Alla tolv muffins i muffinsplåten.

Se även dessa recept

| GI Recept | Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor |

Kommentarer till Bärmuffins med lägre GI

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Karin ✏️ Skrivet av Susanne
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
✏️ Skrivet av Karin
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
💬 Svar till Ida ✏️ Skrivet av Susanne
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.
✏️ Skrivet av Ida
Jag undrar om man kan baka muffinsen som en kaka istället i en rund form?
💬 Svar till Michaela ✏️ Skrivet av Susanne
Ja det går alldeles utmärkt!