| GI Recept | Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor |

Bärmuffins med lägre GI

Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
muffins med bär
Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.

bärmuffins
Alla tolv muffins i muffinsplåten.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Karin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  Karin  
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
 svar  Svar till  Ida    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.
   kommentar  Skrivet av  Ida  
Jag undrar om man kan baka muffinsen som en kaka istället i en rund form?
 svar  Svar till  Michaela    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det går alldeles utmärkt!
   kommentar  Skrivet av  Michaela  
Kan jag byta ut vetemjöl med fullkorn mot vetemjöl special fullkorn?Har det hemma.
 svar  Svar till  AA    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Dessa muffins innehåller ju trots att de är nyttigare ändå en del vetemjöl och socker och det är det som är onyttigt. Men de är betydligt nyttigare än vanliga muffins som brukar innehålla en massa socker och inte ett spår av fibrer. Fullkornsvetemjöl innehåller ändå en del fibrer. Mycket bär i gör också dessa muffins nyttigare! Vill man följa GI-metoden och ändå äta muffins någon ibland så är dessa bra men följer man LCHF (Low Carb High Fat) där man knappt äter några kolhydrater alls bör dessa undvikas. Följer man LCHF är det bättre att äta bären som de är med vispad grädde eller yoghurt till.
   kommentar  Skrivet av  AA  
Bakade dem nu i alla fall, och de var väldigt goda med hallon i. Smakade inte alls olja, använde Icas egna matolja.
   kommentar  Skrivet av  AA  
Är de här nyttiga? Jag menar, det är ju alltid nyttigast att låta bli att äta sött över huvud taget. Men om man har tröttnat på att inte få äta någonting som faktiskt är gott..

Eller är de bara "nyttigare" än vanliga muffins och egentligen inte nyttiga alls om man bryter ner det i kalorier och sådant?
   kommentar  Skrivet av  Erika  
Jag tog flytande margarin istället för olja och använde jordgubbar och hallon som "fyllning". Resultatet blev hur gott som helst. Ta bara mycket bär i så blir det inte tråkigt :)

Skriv och läs alla 29 kommentarer