| GI Recept | Mellanmål | Muffins & Mjuka Kakor |

Bärmuffins med lägre GI

Goda muffins med bär som innehåller fullkornsvetemjöl, mindre socker och har därför lite lägre GI.
muffins med bär
Jättegoda nyttigare muffins med bär med lägre GI.
Timglas Tid: 35 minuter, varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 stora muffins

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker (farinsocker + råsocker) pösigt. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.

Blanda sedan ner vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Rör därefter försiktigt ned bären.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem ungefär till ¾ med smet. Strö ev. över lite råsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, ca 20 minuter.

bärmuffins
Alla tolv muffins i muffinsplåten.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

  person Svar till Karin   penna Skrivet av Susanne  
Jag tror det blir bra och ja det får ett lägre GI då. Skriv gärna om du provar! :)
  penna Skrivet av Karin  
Hur blir det om man använder dinkelmjöl i muffinsen istället? (Borde väl få ett lägre GI då?)
  person Svar till Ida   penna Skrivet av Susanne  
Det är möjligt men det är nog bättre att göra ett recept som är anpassat för det. Det blir även andra tider, temperatur och placering i ugnen.

Läs alla 29 kommentarer