Kommentarer till Rabarberpaj

"Min goda rabarberpaj är en smulpaj med kokos i smuldegen. Mycket gott och enkelt recept med rabarber."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Gurkburken
Jag har gjort den massor av gånger. Alltid mycket uppskattad. Kör dock med mer rabarber, upp till ett kilo. Riesling eiswein är perfekt till.
penna Skrivet av Lotta Nilsson
Måste bara säga, vilken underbar hemsida. Kommer att använda mig av dina recept o slänga alla mina kokböcker. Vem behöver dem? Fantastiska recept och beskrivningen hur tillagningen går till är ju guld värt. Tack!!
besökare Svar till Em penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om rabarberpajen! Ett tips om din ugn bränner allt är att sänka temperaturen generellt och kanske även grädda lite lägre ner i ugnen. Troligtvis är din ugn för varm, alltså ugnen blir varmare än de grader du ställt in. Har du en termometer som tål ugnstemperaturer kan du kontrollera detta och på så vis även justera så att det blir rätt när du gör olika recept. Annars fungerar det ju ofta med folie också, men om du vill komma till rätta med problemet så är detta ett tips. :)
penna Skrivet av Em
Super enkelt & så gott ☺️
Men jag använde inte 400g rabarber utan ca 280-300 g sen tog jag hälften kokos och hälften havregryn tog även lite kokos ovanpå smuldegen innan den åkte in i ugnen. Då min ugn har en tendens att bränna de mesta la jag folie över 10 min innan den var klar och fick en perfekt gyllenbrun färg.
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Trevligt att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av Nina
Det är så enkelt o göra rabarberpaj det tog en kvart timme från början tills det i ugnen tusen tack för god o enkel receptet.
besökare Svar till Ewa stolth penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Varsågod! :)
penna Skrivet av Ewa stolth
Jätte god och lätt att göra, tack
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Emma
Såå god. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ta havregryn eller kokos så jag tog hälften av varje. Så gott blev det.
besökare Svar till Anna TS penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att du gillar receptet!
penna Skrivet av Anna TS
Oj, så god! Har gjort den två ggr den här veckan!
besökare Svar till Stephanie penna Skrivet av Susanne
Mycket bra tips! Tack!
penna Skrivet av Stephanie
Potatismjölet använder man ju en tesil till :) Bara att skaka på den så faller det ner som pulver över.
penna Skrivet av Lena
Fantastiskt god rabarberpaj. Blir min nya favorit.
penna Skrivet av Moa
Hur god som helst, nya favoriten hemma!
penna Skrivet av anastasia
Hej!
bakar den nu hoppas den blir god ( enligt receptet och utan kokos)
penna Skrivet av Filippa
En av dom bästa rabarberpajerna som finns! Jag har redan lagat tre pajer i år med detta recept. Rekommenderas!
besökare Svar till Rickard penna Skrivet av Susanne
Ja det har du en poäng i! Jag gillar verkligen kokos så det har bara blivit så! ;) Men jag kanske kan ta och lägga in lite fler alternativ. Man kan egentligen ta vad man vill i en smulpaj förutom mjöl och smör och socker. Gör en blandning av havregryn, kokos, hackade nötter, hackad mandel, linfrö, solrosfrön. Det är alltid kul att experimentera!
penna Skrivet av Rickard
varenda recept på den här sidan på smulpaj innehåller kokos............lite onödigt kanske lite variation ?
penna Skrivet av Pinglan
Har testat att byta sockret till råsocker och det förhöjde smaken. En klar favoritpaj.
penna Skrivet av Saga & Fanny
HAr precis bakat. Snart klar....mums..... :D
Och vanilj sås har vi också gjort!
Vi har gått och ätit rabarber hela dan! Mums! :)

//Mäster bakarna Saga & Fanny
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Maria
Ett litet tips: Blanda potatismjölet med sockret innan du strör över det=inga klumpar.
penna Skrivet av Pajälskaren
Så gött! :-) Enkel paj med det där lilla extra. Hemmagjord vaniljglass som tillbehör är pricken över i´t.
penna Skrivet av Sofia Bergman
Gott recept! Hade dock för lite rabarber hemma så jag la till vad jag hade hemma; mogna päron (conference). Det blev supergott! :)
penna Skrivet av louise
det går inte att göra fel den är ju så enke men väldigt god... ;)
penna Skrivet av Jessica
änkel och lätt lagad paj.
ser jette mumsigt ut kan knapt berga mig till middan när va ska ha den här till desert mumms.
Jessica,14.
penna Skrivet av Ann
Det behövdes bara 8 min för oss:):p
penna Skrivet av Ann
Jag hade aldrig smakat en sån god paj,
TAAAACK så mkt!!!:-)
penna Skrivet av Mia
Mmmmm ur gott,
tack ska ni ha!
/Mia
penna Skrivet av Susanne
Svar till Christer: Jag brukar ta potatismjölet på en sked och så slår jag med fingret på sidan på den så att potatismjölet sprider sig hyfsat bra. Visst blir det lite klumpar men det gör inte så mycket så länge klumparna inte blir jättestora eller om man tar för mycket potatismjöl. Det som potatistmjölet gör är ju att suga upp vätskan från rabarberna så att det blir lite geléaktigt istället för att man får en blöt paj om man inte skulle använda potatismjöl. Bra tips med ingefära!
penna Skrivet av Christer
Receptet låter gott men potatismjölet undrar jag över, klumpar det sig inte att bara strö över rabarberna Cocos i degen låter spännande och då tror jag också att färsk eller torkad ingefära med rabarberna kan ge en liten österländsk touch till

pajen det skall jag prova.
penna Skrivet av Lina
Tips på smuldeg är att göra den med Crynchy Müssli (ica el. willys) och blanda i lite flytande honung, smör och mjöl....makalöst gott. Jag har vid ett par tillfälle haft både jordgubbar och rabarber.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kajsa: Det är svårt att skriva exakt mängd socker i receptet så det blir lagom syrligt, särskilt eftersom olika rabarber olika tider på sommaren är olika syrlig. Det är ju även svårt när man bakar pajen att smaka sig till rätt sockermängd. Det man kan göra är att provsmaka rabarbern och se hur sur man tycker den är och försöka dosera sockermängd efter det. Bakar man många rabarberpajer är det lättare att trimma in den perfekta sockermängden. Sedan är det förstås beroende på tycke och smak också! Prova att ta lite mer socker nästa gång!
penna Skrivet av kajsa
den var väldigt god. Lite för syrlig kanske!
penna Skrivet av Titti
Trodde inte jag gillade paj, men denna är underbar! Älskar kokos och kanel inslaget!
Har massa rabarber hemma, så det har nästan blivit detta recept varje dag :-).
TACK!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nada: Du följer receptet. Klicka på länken eller bilden för att komma till receptet.
penna Skrivet av Nada
hej...hur gör man det`?
penna Skrivet av Madde
Hade in min i 15 min och blev bränd rekommenderar lägre temperatur eller placera den längre ner i ugnen annars: Jättebra recept!
penna Skrivet av Liselotte
Urgod, det blir en snar repris!
Serveras med fördel med vaniljglass och lite vispgrädde (ovispad)
penna Skrivet av yvonne pira
skall pröva det här idag har fullt med rabarber och jordgubbar i trädgården
penna Skrivet av Carina
Den var bara såååååååååååååå god.
penna Skrivet av Catrine
Testade utan kokos, men la till vaniljsocker, det var helt underbart gott! Nu ska jag testa med kokos som jag köpt i dag...smaskens!!! Tack för ett superrecept!
penna Skrivet av BigIngo
Ja, det får nog bli lite rabarberpajer i veckan nu som kommer. Skall nog prova med kokosflingor här med, låter gott!! -Den brukar vara mina kompisars favorit! -Och råkar man komma utan paj någon gång så ropas det; -Var har du pajen dåh, kommer du utan paj??
-Många bakverk blir ofta bra med kokos i vet jag!
Trevlig söndag på er alla!
penna Skrivet av my
tycker det lät jätte gott med kokosflingor! Hoppas det smakar lika gott nu när jag ska ta ut den ur ugnen och hoppas mamma min blir glad, eftersom det är morsdag.

En bra morsdagspresent till mammor som älskar rabarberpaj.
penna Skrivet av Kakmonstret
OJ Oj oj!!!! Såå lätt att göra och jösses vad gott!!! :-)
penna Skrivet av Malin
Det var jätte gott att ha i kokos och kanel i pajen, var skeptisk först. Även min sambo tyckte att den var mycket god.
penna Skrivet av Jinan Och Mohammed
MUUMS FILLIBABBA! SMAKAR DELICIOUS PAJEN VAR JÄTTE GOD!
penna Skrivet av vivan
Kanongod paj..tack tack!!
penna Skrivet av David Borg
Det som jag ej visste men som var perfekt var att rabarbena höll sig som nyplockade efter 3 veckor i kylen, så till slut lyckades jag laga en delikat rabarberpplevelse!
penna Skrivet av Nicke
Fy vad smarrigt med kanel och kokos! Detta ska jag prova idag! :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till J: 3/4 betyder tre fjärdedelar, alltså 0.75. Om man menar "3 till 4" eller "3 eller 4" så skrivs detta "3-4" (med bindestreck). Nu har jag uppdaterat receptet så att det förhoppningsvis blivit tydligare.
penna Skrivet av J .
menade "3 eller 4 dl" istället för "3 till 4 dl".
penna Skrivet av J .
Otydligt recept. "3/4 dl" kan tolkas som "3 till 4 dl" eller "0.75 dl"...
penna Skrivet av grace
till ??? :poröst betyder luftigt.
penna Skrivet av simela
har just gjort den och vet ännu inte hur det kommer att lyckas... den är i ugnen nu men hoppas att den blir bra och att mina grekiska gäster tycker om den! tack för receptet!
penna Skrivet av Sissel
Mycket fin paj. Har gjort den i porslinsform, då blev rabarbern fin och mjuk, men sen när jag gjorde den i en metallform ble rabarbern lite karamelliserad. Jag tyckte bättre om den första. Slängde i lite vaniljsocker och havregryn som rekomenderat längre ner. Denna har nu fått plats i min egen receptsamling i min lilla gröna bok!
penna Skrivet av David
Älskar rabarber paj, bra att ni hade receptet här,var lite osäker..
penna Skrivet av Marix Ankebo
Det blev jätte god rabarberpaj av det här rabarberpajs reseptet! Mmm Paj!
penna Skrivet av alex
Mycket god! Rekommenderas varmt.
penna Skrivet av marit
oj oj oj va god den e taaack för receptet
penna Skrivet av jag
paj som är lätt att laga och inte överdrivet mycket fett och socker. för om man tycker att det är för mycket socker så kan man sänka!
penna Skrivet av sara
skit go paj!!den e så goo att jag ska göra den idag me!
penna Skrivet av Maria
Den är verkligen god! Brukar ta det receptet som bas och sätter sen i jordgubbar med rabarbern. Gudars nektar :) Blir lite knastrigare om man byter ut lite av mjölet till havregryn. Ska snart prova och byta ut sockret till sirap som någon föreslog längre bak. Gott :)
penna Skrivet av Lola
ååh gud så gott! verkligen DET BÄSTA RABARBERPAJEN nånsin!! Helt faccinerande :) tack
penna Skrivet av Anne-Marie S
Ja det var en enkel och god paj som man gjorde på ett kick och de bjudna åt av förtjusning!
penna Skrivet av Alexander
Det här är det bästa det svenska köket har att erbjuda! Dessutom är det skrämmande enkelt att göra. Fem stjärnor!
penna Skrivet av Lucky
Har man inte kokos hemma, så kan man istället ersätta detta med; 1,5 dl vetemjöl, 1 dl havregryn samt 0,5 dl-1 dl hackad mandel.
penna Skrivet av Agneta
Rabarberpajen var jättegod och enkel att göra.Hade inte all cocos som skulle finnas så jag blandade i havregryn också.Tog lite vaniljsocker också. GOTT med vaniljsås. Mums!
penna Skrivet av Marie
En riktigt god rabarberpaj. Dom små pajformerna brändes lätt men den stora blev helt perfekt.
penna Skrivet av Charro
Vad konstigt Maria att det blev så fel för dig. Jag har haft detta recept länge nu o provat på både äpplen, frukt o rabarber alla med samma goda resultat. Ikväll blir det en rabarberpaj med glass ;-) / Charro
penna Skrivet av maria
nopp, allt va rätt inställt, är en van bakare så ugnen är det inge fel på och hade även satt den lite lägre än mitten, men men ska göra ett nytt försök nån dag. Ska bara samla lite kraft :)
penna Skrivet av Susanne
Hej Maria! Tråkigt att din paj blev bränd. Du kan ha ställt pajen för högt upp i ugnen. Du kan ha gjort fel inställningar på ugnen och av misstag satt på grill eller bara övervärme. Det kan också vara något fel på din ugn. Rabarberpajen är en ganska "vanlig smulpaj" så det ska inte vara svårt att få till det om man följer receptet och har en ugn som fungerar. Hoppas du inte misströstar alltför mycket och gör ett nytt försök en annan gång, för den här pajen är riktigt god!
penna Skrivet av maria
va jättesugen på lite sommarkänsla och ville göra en rabarberpaj, verkade ju så god, städade här hemma samtidigt, förjde alla anvisningar men efter en kvart började det lukta bränt kände jag å bränd va den =( tråkigt...
penna Skrivet av hmm?
Har aldrig smakat rabarberpaj, osäker på om jag gillar det eller ej. Men efter alla kommentarer så ska jag ta och köpa en färdig fryst rabarberpaj, gillar jag det får jag ta och baka en själv =)
penna Skrivet av Susanne
Ylva: Ja du kan använda blåbär istället för rabarber!
penna Skrivet av Ylva
Kan man använda blåbär istället för rabarber i receptet?
penna Skrivet av Emma
Min mamma gjorde den på min systers kalas och den blev bara så otrooligt goood. Godaste pajen jag ätit. Något att verkligen rekomendera;. Éfter middagen ska jag göra eran äppelsmulpaj med kokos vi får se om den blir lika god som den här.:)
penna Skrivet av Susanne
Fluffigt, luftigt. Poröst är dock inget ord som används i det här receptet på rabarberpaj.
penna Skrivet av ???
vad betyder poröst?
penna Skrivet av Izzas
mums mums mums säger jag bara! :)
penna Skrivet av Fredrik Hallberg
Mycket gott recept. Jag kan dock rekommendera att byta ut sockret till rabarberna mot sirap. Det gör pajen ännu mer saftig och cafélik. Må gott
penna Skrivet av Emelie
Ljuvligt god!
Verkligen rekomenderat recept!
Extra gott med kokos i!
9/10
penna Skrivet av Alva
Jag tycker detta recept ar fantastiskt. Jag brukar lagga till havregryn och vaniljsocker i smuldegen och gora den lite kladdigare med en skvatt mjolk. Ett supergoot tips ar att riva ner skalet av en halv citron och blanda med rabarberna. En skvatt apelsin- eller citronsaft framhaver ocksa rabarbernas goda smak!
penna Skrivet av ;O)
Jättegott! Pröva att servera den med päronglass!
Vi hade ingen vaniljglass hemma, men just päronglass visade sig passa superbra till denna paj!
penna Skrivet av Susanne
pilla: man kan alltid tillsätta mer smör eller flytande margarin, eller mer eller mindre mjöl för att få pajdegen så smulig som man vill ha den.
penna Skrivet av =P
GODASTEEEEEEEEEEEEEEEE PAJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNN =D
penna Skrivet av pilla
godaste rabarber paj jag någonsin gjort fantastiskt recept!! så gott med kokos!
2 a gången jag gör pajen nu, möjligtvist lite lite smul deg ,men det e ju en smak sak
penna Skrivet av Barbro
# rabarberstjälkar räcker inte långt, minst 7 st behövs. Viktangivelse bättre.. annars en god paj
penna Skrivet av oscar
riktigt gott gjort den minst tio gånger nu. Har gjort den till familjen och till mina elever på jobbet alla har älskat den.
penna Skrivet av Sami
Hackalacka!!...denna paj är ju såå nam nam! :D
penna Skrivet av Susanne
I detta recept används inte ordet "poröst". Men för att svara på din fråga så betyder poröst så som du skriver - lite luftigt - uppvispat så att säga. Det betyder inte att man ska kunna vända upp och ner på bunken. Det är en helt annan sak som man brukar skriva när man vispar äggvitor och socker dvs marängsmet.
penna Skrivet av ??
vad betyder poröst? e dt luftigt lr e dt så dt inte ramlar ut om man vänder uppochned på bunken??
penna Skrivet av Pilou
Ett tips som är himla gott: skiva bananer över rabarbern och minska på sockret, täck med smulet. Servera vaniljglass till.
penna Skrivet av hemligt
jag brukar ta lite vaniljsocker i min smuldeg och de blir jätte gått.
vaniljsmaken passar bra till rabarbernas syrlighet.
penna Skrivet av Sylwia
Allså denna pajen är så löjligt god + att jag har mina egna rabarber i trädgården :)
penna Skrivet av Camilla
i sommar ska jag baka rabarberpaj så jag sparar detta recept, ska bli SÅ nammit
penna Skrivet av Magnus
Nu kan jag svara på receptet...Det blev väldigt gott. Jag pressade även en halv citron över rabarberna. Pajdegen var inte så smulig som jag hade tänkt mig så jag blandade i lite mer kokos.
penna Skrivet av Magnus
Ok, att ni tycker om rabarberpaj förstår jag på era kommentarer men här är ju frågan om ni gjort denna variant och om det blev gott eller om den var omständig att göra?
penna Skrivet av Sam
Jag ska testa, hoppas vi lever efter Rabarberpaj
penna Skrivet av hi
jag med
penna Skrivet av nadja
umm jag älskar rabarberpaj mums* jaa älskar dee..!
  1