Kommentarer till Lussekatter / Lussebullar / Saffransbullar - Sida 8

"Mycket goda och saftiga lussekatter som bakas enkelt. Med ägg och kvarg (kan ersättas med extra ägg) i degen som ger luftiga och fina saffransbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
penna Skrivet av Susanne 2008-11-22 20:01
Svar till Gogo: Receptet är nu uppdaterat med länkar till info om alla ingredienser, inklusive kesella.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-22 19:36
Svar till Lillin: Du kan göra saffransdegen enligt receptet på saffranslängder istället och så bakar du ut degen enligt det här receptet.
penna Skrivet av Gogo 2008-11-22 12:42
Ser gott ut men vad är kesella har ej varit hemma på länge tack michmich med gogo
penna Skrivet av Michmich 2008-11-20 14:58
Min man frågade om jag kunde baka lussebullar idag, och eftersom både jag och han älskar dem så började jag leta upp ett recept och hittade detta... Jag hoppas de blir lika goda som alla påstår! :) Det är dock första gången jag bakar just lussebullar, så önska mig lycka till!
penna Skrivet av Lillin 2008-11-20 14:09
Hej. Om man inte har tillgång till Kesella (som jag t.ex som bor utomlands), kan man skippa det då eller lägga till något annat? Tack på förhand
penna Skrivet av kerstin 2008-11-18 20:57
nemen gud vad jag har letat efter den här recepten, mmmmmmmmmmm som i morteza , lussekatter e jättegoda. ska berätta detta för mina vänninor tjingiling
penna Skrivet av BERI 2008-11-17 22:20
PERFEKT, DE ÄR JÄTTE GODA.
penna Skrivet av minder åring=) 2008-11-17 11:55
mmm m,,,,mmm
penna Skrivet av Lussekatt 2008-11-10 14:45
Perfeektttttttttt!! jätte gott,tack så mycket !
penna Skrivet av Me 2008-11-10 11:36
Det är andra året jag gör dessa lussekatterna nu och jag är super nöjd!!! Mer saffran skadar inte!! Tveka inte! Baka efter detta recept!
penna Skrivet av Susanne 2008-09-23 23:35
Svar till amsan: Ja ungefär, jäsningen tar ganska mycket tid. Nu har jag dock sett någon jäsmix man kan köpa i affären som gör att det jäser mycket fortare, men jag har inte provat den själv.
penna Skrivet av amsan 2008-09-23 15:27
tar det verkligen 2 timmar?
penna Skrivet av ruhena 2008-08-28 18:55
det blev som jag verkligen ville tack!!
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 04:44
Svar till Fatime: Nej man känner inte att de smakar kesella. Däremot är de saftiga och goda delvis tack vare kesellan.
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 04:42
Svar till Mee: d.v.s = det vill säga. Matfett är margarin eller smör.
penna Skrivet av Mee 2007-12-26 21:44
heej jag gjorde lussebullar idag följde receptet det blev jäätte gott jag hade nget matfett eller vad det va isste ej vad det va heller men vad betyder d.v.s
penna Skrivet av Nina 2007-12-23 19:35
Två tips för att de här ska bli riktigt goda: dubbla mängden saffran och låt den stå i minst 15 minuter tillsammans med lite socker i en matsked vodka. Blanda sedan in detta i degspadet.
Det andra tipset är att öka sockermängden något, de hade lite väl mycket karaktär av vetebullar.
penna Skrivet av martin 2007-12-23 17:53
gjorde lussebullar igår och de blev jättegoda. Jag hade inte kesella, men jag tog ett ägg istället och blev helt utmärkta. Gav några till grannen och hon älskade dem.
penna Skrivet av emma 2007-12-22 13:34
nää du robin.. det ska vara 17 dl mjöl:P
penna Skrivet av Zine 2007-12-16 16:48
Jäääättegoda katter;) MmMmM
penna Skrivet av robin 2007-12-14 16:42
sådär, det blev inte för mycket mjöl trots allt :D fy sjutton vilka goda lussekatter, nu är det den bästa biten kvar, att äta upp dom :)
Fast det skulle varit lite mer saffran i annars är det perfekt! :)
penna Skrivet av robin 2007-12-14 15:22
mmm, nu ligger degen på jäsning. men jag tror jag tog i för mycket mjöl ca 10-12 dl är det för mycket kanske?
penna Skrivet av mk 2007-12-12 17:43
Har en dubbel deg på jäsning nu, men jag satte in bunken i en ljumen ugn - för jag tyckte degen blev så "kall" efter att jag haft kesella och ägg i smeten. Det brukar funka för att få en bra jäsning - och det är absolut dragfritt!

Får se om katterna duger för pojken min... :)
penna Skrivet av liisa 2007-12-12 17:41
goda men jag tar mer socker än vad som är skrivet annars blir dem inte så söta.. =))
penna Skrivet av Lotta i Växjö 2007-12-12 15:37
Åhh vilken fräsch sida! Den inspirerar verkligen. Här finner man många tips till goda middagar eller något gott till fikat.
penna Skrivet av Frida 2007-12-11 20:46
Använd inte torrjäst- om ni gör så läs på baksidan!!!
penna Skrivet av Camilla 2007-12-11 17:10
De bästa lussekatter jag någonsin bakat!
penna Skrivet av Malin 2007-12-11 11:43
Detta är ett jättebra recept! Lussekatterna blev hur luftiga som helst, kändes nästan som om man åt moln. Vi hade i ett ägg i degen, samt tre paket saffran istället för två.
penna Skrivet av talinko 2007-12-11 10:24
mina första katter... resultatet blev bra men lite för lite socker i känns d som. jätte nöjd annars! tack o god jul
penna Skrivet av Anna 2007-12-09 17:55
Bra recept :)
penna Skrivet av Fatime 2007-12-09 16:32
Ska snart börja baka detta receptet : ) ska bli mkt rooligt har aldrig bakat med kesella innan så de ska bli kul att prova ! känner man av kesellan mkt eller ? : )
penna Skrivet av Marjo 2007-12-08 21:17
Fluffiga och goda! Nöjd! :D
penna Skrivet av Emma Göteborg 2007-12-08 17:00
ABSOLUT det bästa receptet! Fruktansvärt bra resultat! Ät och njut!
penna Skrivet av Mona 2007-12-08 16:28
Fruktansvärt besviken!
Otroligt klen smak!
penna Skrivet av Helen 2007-12-08 11:09
Jättegoda!!
penna Skrivet av MESHAAA 2007-12-06 22:00
SKA BAKA DEN MEN DEN E JÄTTEGOD HAR SMAKAT DEN INNAN
penna Skrivet av Alexandra 2007-12-06 09:33
I have made it according to your recipe but after forming the bread, it didn't grow double the size in 30 minutes, but it grew bigger. When it is ready, the bread was hard and not soft as I expected. What did I do wrong? I used a machine (assistent) to knead the dough.
penna Skrivet av Angela 2007-12-04 12:39
Gjorde dubbla satser på engång.... Upptäckte dock att jag hade för lite mjöl hemma ca 29 dl bara... så det blir spännande :o)
Har ingen bil hemma (mammaledig) så håll tummarna *S*
penna Skrivet av Sille 2007-12-01 18:00
Jätte goda !
penna Skrivet av star 2007-12-01 17:11
Bakar nu, och testar nu med ett ägg och ett xtra paket saffran, och smeten är ju god. Då borde bullarna också bli det.
penna Skrivet av Susanne 2007-12-01 14:47
Svar till NN: Det står i beskrivningen att man ska tillsätta mjölet. mjölet = vetemjölet
penna Skrivet av NN 2007-12-01 11:16
Vart försvann de 17 decilitrarna vetemjöl då? När ska man använda det? 17dl vetemjöl på arbetsbänken låter otroligt!
penna Skrivet av bettan 2007-11-29 15:53
Har gjort dessa och satt till ett ägg, blev supergott! Man kan absolut ha i ett extra paket saffran, blir bara godare om man som jag gillar saffranssmaken. :-)
penna Skrivet av tjejen. 2007-11-28 18:59
Hej!!!
Jätte goa men jag hade inte kesella (fanns inte i hela kiruna att få tag på just den dan jag ville baka.-) så jag tog ett ägg och mumms..
nu ska jag prova med kesella och se hur det blir..
Men en fråga kan man ta ett paket saffran till om man vill ha mer smak eller blir det för mycket??
Tack för en bra sida är här ofta och snokar och hämtar recept som jag kan laga till min familj *le* =0)
penna Skrivet av Anton 2007-11-27 21:21
Blir bullarna bättre om man tillsätter ett ägg? De borde bli saftigare och porösare = Godare saffranbullar.
penna Skrivet av Mimmi 2007-11-26 21:45
Man kan även använda sirap att söta med istället för socker. Då får lussebullarna ännu härligare tyngd och blir inte lika torra.
penna Skrivet av ulrika 2007-11-26 15:48
läser kommentarerna här och ska baka dem sà snart jag bara hinner!! kanske bra att bjuda franska gäster pà som aldrig har smakat lussekatter! :)
penna Skrivet av Susanne 2007-11-25 01:06
Svar till Bianca: Det blir inte exakt lika bra utan kesella. Däremot finns det goda recept även utan kesella. Se recept på saffransbröd. Utan kesella blir saffransbrödet lite torrare, detta märks framförallt när de inte är precis färska. Om du fryser in dem du inte äter direkt och sedan alltid tinar och äter direkt märks inte skillnaden lika mycket.
penna Skrivet av Sabine Petersen 2007-11-24 13:52
Jag gjorde detta recept men jag hade 10% kesella och 4 dl socker samt 1½ gram saffran och detta bröd skulle jag våga servera kungen om det vore så underbart
penna Skrivet av bianca 2007-11-24 10:54
det var jätte god men jag undrar om man inte har kesella vad kan man ha då så blir exakt samma och lika bra smak???
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida